Recept: Sweet Chili Chicken Wrap #homemadechallenge - Mamaliefde

Recept: Sweet Chili Chicken Wrap

Op de valreep van 2014 kwam ik bij Anita van Mindjoy de Home Made Challenge tegen. Wederom een challenge waarbij je in de keuken duikt om een bepaald gerecht op tafel te zetten. Ik blijf het leuk vinden om mee te doen aan challenges. De vorige keer stond ik stil bij het budget en besparingen op de avondmaaltijd. Dit keer draait het om bewustzijn, en dan vooral als het gaat om ingrediënten. Tijdens het boodschappen doen is het zo makkelijk om een pakje of zakje te grijpen. Aardappelpuree uit een pakje is veel sneller klaar dan als je eerst nog aardappels moet schillen. Wel zo fijn als er ook nog kinderen rondkruipen of beginnen te jengelen omdat ze op dat moment willen gaan eten. Deze maand ga ik het echter anders doen. Ik zal vijf recepten delen van gerechten die ik, zo goed als helemaal, zelf heb bereidt. Ik hou een kleine slag om de arm. Bijvoorbeeld zelf pasta maken lijkt me een leuk projectje maar zie ik zo snel nog niet gebeuren. Niet helemaal pakjes vrij dus. Een ontzettend leuke challenge aan het begin van het nieuwe jaar. De komende maand kan je op zaterdagochtend een nieuw recept vinden als onderdeel van deze challenge.

Lees ook: Recept: Groentenwrap voor kinderen

Deze challenge begin ik met de sweet chili chicken wrap, vergelijkbaar met die van de MacDonalds. Ik vind het zo jammer dat ze deze momenteel niet in het assortiment hebben. Dit is echt een van mijn favorieten. Goede reden om zelf eens een poging te wagen. Al moet ik gelijk bekennen dat ik een beetje vals speel door kant en klare wraps en chili saus te gebruiken. Voor de kip heb ik wel zelf schnitzels gemaakt.

Ingrediënten

 • Kipfilet
 • Ei
 • Paneermeel (of zeer fijn gekruimelde broodkruimels)
 • Wrap
 • IJsbergsla (Romeinse sla kan ook)
 • Rode ui
 • Tomaat
 • Komkommer
 • Chilisaus
 • Olijfolie
 • Peper & zout

Bereiding

Recept: Sweet Chili Chicken Wrap #homemadechallenge - Mamaliefde

Het meeste werk zit hem in het maken van de schnitzels. Hiervoor heb je een kipfilet nodig die je zo goed mogelijk uitgespreid neerlegt. Vaak zit er aan de onderkant een klein stukje, dit kan je er het beste vanaf snijden zodat je hem goed plat kan neerleggen. Heel voorzichtig snijdt je hem dan met een vleesmes horizontaal door midden zodat je twee schijfjes overhoudt. Deze leg je op een vershoudfolie en vouwt dit dubbel. Hier sla je op met een vleeshamer, of bij gebrek daaraan een koekenpan zodat het goed platgeslagen wordt.

Op een bordje leg je een geklutst ei en op een ander bordje strooi je de paneermeel. Je begint met de kipschnitzel te bestrooien met zout en peper en vervolgens aan beide kanten in de paneermeel te leggen. Daarna in het ei en tot slot nog twee keer in de paneermeel.

Als je daar klaar mee bent bak je het in een pan zodat het goed gaar wordt. Het paneermeel zorgt er wel voor dat er vrij veel olie wordt opgenomen. Als het vlees gaar is en er een lekker krokant korstje op zit. Zelf bak ik altijd eerst even op hoge temperatuur en laat het daarna door garen met een deksel op een lager vuurtje. Als de schnitzel gaar is leg je het op een keukenpapiertje zodat het vet er een beetje uit kan trekken en kan afkoelen. Als ‘gezonder’ alternatief kan je ook kiezen voor drie bordjes met bloem, ei en gecrushte cornflakes.

Recept: Sweet Chili Chicken Wrap mac Donalds #homemadechallenge - Mamaliefde

Ondertussen begin je met de wrap. Hiervoor was je de ijsbergsla, tomaat en komkommer. Snijdt dit in plakjes, net zoals de rode ui. Bij de M zouden ze er eerst mayonaise overheen smeren zodat het lekker creamy wordt. Zelf ben ik daar geen voorstander van, dus sla deze stap over. Je begint in het midden van de wrap met een bedje van ijsbergsla, met tomaat, komkommer en rode ui naar smaak. Als je klaar bent snijdt je de schnitzel in reepjes en verdeel je dit over de wrap. Vergeet vooral de chilisaus niet.

Tot slot begint het oprollen; De truc, om te voorkomen dat alles er aan de onderkant weer uitvalt. Is door eerst de rechterzijde naar binnen te vouwen, dan de onderkant ietsjes naar boven te vouwen en tot slot de linkerzijde goed strak zodat je een rol krijgt.

Homemade challenge - Mamaliefde

Ik merk dat ik stiekem toch meer kant en klare ingrediënten gebruik dan ik had verwacht. Volgende keer maar iets meer op letten dus. Welke gerechten je de komende maand nog meer kan verwachten? Daar ben ik eerlijk gezegd nog niet helemaal over uit. Als ik de tijd er voor vrij kan maken ga ik in ieder geval voor oma’s tomatensoep en een stoofpotje. Misschien ook nog iets van een dessert. Wil je ook nog meedoen? Zo heel moeilijk is het niet. Je kiest zelf vijf gerechten uit die je wilt gaan maken van scratch, of kijkt er wat op je pad komt. Er zijn wel twee ‘voorwaarden’; Maak gebruik van het logo als je een blogpost over de home made challenge plaatst en hashtag #homemadechallenge op social media. Als je het leuk vind kan je  lid van de facebook groep. Zo blijf je op de hoogte van de voortgang van alle deelnemers, zie je wie er nog meer allemaal met de challenge meedoen en kan je ideeën uitwisselen.

Wat is jouw favoriete gerecht van de MacDonalds? Koken jullie thuis wel of niet met pakjes en zakjes?

Summary
recipe image
Recipe Name
Sweet Chili Chicken Wrap
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Volgende
Vorige

Comments ( 16 )

 • dit neem ik altijd bij de mac, echt mijn favoriet…
  stom dat ik er nooit aan gedacht heb hem zelf te maken…

  • Leuk dat hij bij jouw ook favoriet is! Jammer dat hij niet standaard in het assortiment zit.

 • Jaaa de chicken wrap, lekker! Die kies ik ook vaak bij de Mac. Leuk om te zien hoe je die zelf maakt. Was het makkelijk te maken?

  • Ja, veel makkelijker dan ik dacht. Heb de schnitzels gemaakt terwijl ik ook nasi aan het maken was. Dat is nog het meeste werk.

 • De wraps zo’n echt heel makkelijk om te maken! En als je ze eenmaal hebt gemaakt. … Dan smalen de anderen nergens naar. …
  300 gr bloem
  250 ml handwarm water
  40 gr zachte boter
  1 tl zout

  Meng boter met bloem en zout en steeds beetje bij beetje het water erbij Tot je n bal deeg hebt. Verdeel deze in 12 gelijke stukken. Doe wat bloem op het aanrecht en rol de ballen Tot hele dunne tortillas. Bak deze heel even (ong 1 minuut?) in n pan zonder boter. Bewaar ze opgerold in aluminiumfolie.

  • Bedankt voor de tip, nooit bij stil gestasn eigenlijk. Voor de volgende keer.

 • Ziet er lekker uit! En volledig home made is gewoon de volgende stap 😉

 • Oeh, dat ziet er uit als iets wat mijn kinderen heeeeeel erg lekker gaan vinden. Ik bewaar het recept!!

 • Volledig homemade lijkt me ook wel erg moeilijk!

 • Vorig jaar zijn we begonnen met koken zonder en pakjes en zakjes en eerst kostte me dat best wat tijd/energie/geduld maar nu merk ik dat het een routine aan het worden is. Het allerleukste vind ik dat je steeds creatiever wordt: dat je leert met welke kruiden je een Mexicaanse of Italiaanse smaak krijgt en dat je denkt “o, maar dat kan ik ook wel even zelf maken’. Nooit gedacht dat ik op dit punt zou komen 🙂

 • Deze wraps heb ik donderdag gemaakt, en het was lekker. Wat zeg ik, duivels lekker!
  Mijn kinderen wilden gelukkig alleen een droge wrap, dus bleef er des te meer voor mij over :-))
  Bedankt voor het recept.

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top