Houden jullie ook zo van “binnenspeelzand”? Hier op Mamaliefde zijn er al een heel aantal reviews voorbij gekomen van de verschillende soorten binnenspeelzand. Die lees ik altijd met veel interesse want onze drie kinderen vinden het alle drie super leuk speelgoed. De oudste van zes verstopt er Lego diamanten in om ze er vervolgens met verschillende soorten wagens weer uit te toveren, de middelste is eindeloos met zandvormpjes in de weer en de jongste van 1,5, tsja, die “speelt” op zijn eigen manier en ehmmm… zorgt er vooral voor dat ik na een speelsessie weer een poosje zand kan rapen ;)

Lees verder: Overzicht van 10 merken speelzand voor binnen met onder andere Kinetisch zand en Magisch zand.

Review superzand - mamaliefde

Soms is het leuk om ook even op een ander idee gebracht te worden. Toen de kans voorbij kwam om het boek Super Zand te bekijken, was ik dan ook wel heel nieuwsgierig. Hebben jullie de review van Linda al gelezen, over Super Zand? Zeker even doen ;)

Review superzand - mamaliefde

Super Zand, het boek

Het boek wordt uitgegeven door de maker van Super Zand en is geschreven door Terry Taylor, een echte creatieveling. In het boek vind je 18 “zandtastische” ideeën om uit te werken, voornamelijk dieren. De figuren die stap voor stap worden uitgelegd, hebben allemaal een eigen moeilijkheidsgraad. Variërend van makkelijk (1 ster) tot moeilijk (3 sterren).

Omdat bij ons thuis vooral onze dochter van boetseren houd, koos ik met haar een project uit. We gingen voor een makkelijk figuur: de vlinder. Hiervoor hadden we de volgende huis-tuin-en-keuken materialen nodig:

Review superzand - mamaliefde

  • een uitsteekvormpje
  • eetstokje
  • cocktailprikkers
  • paperclip en:
  • plakbandrolletje

Review superzand - mamaliefde

De moeilijkheidsgraad was voor onze dochter van vier nog vrij hoog. Ik denk dan ook dat dit boek vooral leuk is voor kinderen vanaf 5/6 jaar. Die van boetseren houden. Onze zoon van 6 trok zijn wenkbrauwen op en las rustig verder in zijn boek. Maar gelukkig vind ook de moeder des huizes het leuk om met binnenspeelzand te spelen en samen hebben we er iets prachtigs van gemaakt. Hieronder kunnen jullie ons resultaat bewonderen :) Niet zo mooi als op het plaatje maar met veel plezier, samen, gemaakt!

Wat ik heb meegenomen uit dit boek, is dat je met een beperkt aantal, simpele, materialen goed kunt variëren in het spelen met binnenspeelzand. Het eetstokje, paperclips, een rietje en potlood,  liggen die nu dan ook in de kinetisch zand doos. Persoonlijk heb ik er iets minder mee om precies een plaatje na te maken maar het boek kan zeker dienen als inspiratiebron. Een leuke tip vond ik bijvoorbeeld dat je met schuurpapier reliëf in het zand kan maken. Of je zandkunstwerk versieren met kleurige kralen en knopen.

Hoe spelen jullie kinderen met binnenspeelzand?