Nu de nachten kouder worden, we de wintertijd tegemoet gaan en de dauw steeds langer op het gras blijft liggen moeten we er toch echt aan geloven: het binnenspeelseizoen is geopend! Voor mezelf altijd weer even schakelen: want, wat vonden ze ook alweer leuk? En, past het speelgoed nog wel bij de leeftijd? Afgelopen winter was onze jongste nog geen jaar. Nu, met zijn 20 maanden zijn zijn speelgoedbehoeftes veranderd. De Duplo is weer tevoorschijn getoverd (die wasbeurt komt echt nog ;) ) en een groot succes. Zijn broer van 7 speelt het hele jaar door met Lego of duikt in een dik boek. Een echte binnenspeler. Ons dochtertje van 4 moet misschien nog wel het meeste wennen aan het binnen spelen. De trampoline en zandbak, die in de zomer torenhoog favoriet zijn, zijn nu niet meer zo leuk. De “trampo” is nat en de zandbak te koud. Nu kunnen we de trampoline niet zomaar naar binnen verplaatsten maar met dank aan de speelgoedfabrikant is het “zandbakprobleem” wel op te lossen: binnenspeelzand. Vorig jaar ontdekten we het binnenspeelzand en het valt me op dat er dit jaar veel leuks wordt aangeboden om meer uit het zand te halen. Kijk mee!

Super Sand Animals

Review super sand animals - Mamaliefde

Hier op Mamaliefde zijn al vele soorten binnenspeelzand voor jullie uitgeprobeerd. Zo ook het Super Sand van Goliath. Dit jaar heeft Goliath haar assortiment uitgebreid met leuke themapakketten met 3D vormpje en wij zijn daar best een beetje enthousiast over… We mochten de Super Sand Animals uitproberen. Een mooie grote doos waarin je de volgende onderdelen vindt:

 • 675 gram zand (genoeg voor twee personen)
 • een bak om het zand in te doen
 • drie dubbele 3D dierenvormpjes: een olifant, leeuw en aap
 • een roller met pootafdruk
 • een gladde roller
 • en een handvat waar je de roller met pootafdruk of gladde roller in plaatst

Vrij spelen

Review super sand farm animals - Mamaliefde

Review super sand farm animals - Mamaliefde

Onze dochter begon eerst netjes met het zand in de bak te spelen maar als snel kieperde ze bak om: het zand uitspreiden op tafel is toch het allerleukste. Wel handig trouwens die bak met het opvegen van het zand van tafel: je schuift het zand er zo in én hebt het zand dan ook zo weer netjes opgeborgen. De tweedelige 3D vormpjes vonden wij het allerleukste, hoewel je wel even door moet hebben hoe het werkt… Een korte uitleg:

 • Elk dier heeft zijn eigen kleur en bestaat uit twee delen, plaats de twee delen op elkaar.
 • Je houdt het dier op de kop en vul met een beetje zand, duw dit goed aan.
 • Herhaal dit totdat het vormpje gevuld is.
 • Draai het vormpje om, plaats het op de tafel of in het zand en trek de twee delen voorzichtig uit elkaar, “schud” eventueel voorzichtig
 • Tadaaaa! (Zien jullie ook die spannende voetafdrukken..?)

Review super sand farm animals - Mamaliefde

Hoewel de adviesleeftijd 4 jaar is, was het voor onze dochter van 4 nog wel lastig om een goede 3D vorm te krijgen. Maar dat bedierf de speelpret niet want je kan ook best wat anders doen, met die vormpjes… Naast het Animals pakket is er ook een pakket waarmee je Cup Cakes kan maken (leuk voor meiden!) en het Farm pakket waarmee je je eigen boerderij maakt. Leuk om met zo’n pakket meer uit het Super Sand/ binnenspeelzand te halen.

Review super sand farm animals - Mamaliefde

Welk pakket lijkt jou het leukste voor je kleintje(s)? En van welk buitenspeelgoed zou jij wel binnenspeelgoed willen maken?