Sudocreme, ik zweer erbij en ik heb al heel wat potten leeggemaakt in de afgelopen jaren. Eigenlijk smeer ik automatisch de jongste iedere ochtend in, nadat ik hem gewassen hebt. Niet omdat hij rode billen of iets dergelijks heeft, maar gewoon omdat ik het zo lekker vind ruiken. En mocht het allemaal wel een keer wat roder zijn, dan pak ik uiteraard de pot er ook bij. Maar, wist je dat je Sudocreme nog voor een heleboel andere dingen ook kunt gebruiken?

Lees ook: Vaseline; Waar is het goed voor / gebruiken? Van gezicht baby tot in je haar
Lees ook: Kokosolie gebruiken? Van bakken en eten tot wondgenezing, de huid en haar

Wat is Sudocreme?

Allereerst; het meest verkochte middel bij luieruitslag, in Nederland. Sudocreme beschermt, verzacht en ondersteunt de babyhuid, die erg kwetsbaar is. Verder ondersteunt dit product het herstellend vermogen van de huid. Het bevat bestanddelen die een beschermende laag vormen en zo helpen tegen prikkelende invloeden van buitenaf, die in contact kunnen komen met de huid. Boven alles verzacht Sudocreme de ruwe en/of schrale huid en helpt het om de huid zacht en soepel te houden. Sudocreme is hypoallergeen, dus de kans is erg klein dat gebruik van het product een allergische reactie veroorzaakt.

Welke ingrediënten zitten er in Sudocreme?

Het belangrijkste ingrediënt is zinkoxide. Dit heeft een beschermende en verzachtende werking en zorgt er ook voor dat eventuele jeuk een stuk minder zal worden. Zink zorgt er ook voor dat er nieuwe keratinocyten opgebouwd worden, dit zijn de cellen waaruit de opperhuid is opgebouwd. Verder bevat Sudocreme ook nog lanoline. Lanoline is een hypoallergeen en het lijkt op het huidvet dat de huid zelf aanmaakt. Het maakt een een extra laagje aan dat je huis zal beschermen tegen invloeden van buitenaf. Verder bevat Sudocreme ook nog benzylalcohol, wat ervoor zorgt dat je huid zachter wordt.

#1 Acne

Door het gebruik van Sudocreme worden de rode plekjes bij acne verminderd. Sudocreme bevat namelijk zinkoxide, wat een belangrijk middel is bij de genezing van wondjes en dus ook van acne littekens. Door de zink zal de huid sneller herstellen en bovendien helpt het ook bij het verwijderen van de bacteriën die in de acne zitten.

#2 Huidirritatie na het scheren

Ik heb zelf regelmatig na het scheren van mijn benen, oksels en bikinilijn last van rode bultjes. Erg vervelend, want dit gaat jeuken en dat heb ik liever niet. Sudocreme helpt hier perfect tegen door de verkoeling die het geeft. Verder werkt het verzachtend en zorgt het ervoor dat mijn huid weer snel kan herstellen.

#3 Voor de oudere huid

Als je ouder wordt (je ontkomt er echt niet aan!) dan wordt je huid automatisch een stukje dunner en minder veerkrachtig. Ook zal je merken dat je huid kwetsbaarder wordt en dat je sneller last zal krijgen van irritaties, of wondjes doordat je je je bijvoorbeeld ergens aan stoot. Smeer gerust deze plekjes in met Sudocreme, het verzacht de boel en het zal de huid weer herstellen.

#4 Eczeem

Indien je last hebt van eczeem, dan is het soms aan te raden om Sudocreme te gebruiken tegen de jeuk en irritatie. Overleg dit wel eerst met je huisarts of dermatoloog, hij of zij kan het beste inschatten of jij er baat bij zou kunnen hebben.

#5 Wondjes en kloofjes

Ik heb zelf in de zorg gewerkt en door al het handen wassen had ik heel erg vaak last van kloven. Dit is erg pijnlijk en vervelend. Vanwege de verzachtende en antibacteriële werking, is Sudocreme zeer geschikt om te gebruiken bij snij- en schaafwondjes en kloven. Het heeft tenslotte een genezingbevorderende werking.

#6 Borstverzorging

Indien je borstvoeding geeft, dan kun je prima Sudocreme gebruiken als je bijvoorbeeld last hebt van tepelkloven. Smeer een dun laagje erop en laat het eventjes intrekken. Zorg wel dat je je tepels goed schoonmaakt voordat je weer gaat voeden.

#7 Herstel van de huid bij herpes

Ja, je leest het goed; herpes. Op de plekken waar het virus de huid heeft aangetast is de barrière die de huid normaal gesproken beschermt doorbroken. Bacteriën vinden dit een feestje en kunnen op deze manier gemakkelijk in je lichaam komen. Dat zorgt vaak voor ontstekingen en dat wil je natuurlijk niet. Je moet dus zo snel mogelijk van alle wondjes en blaasjes af. Smeer daarom Sudocreme, dit helpt je huid herstellen en genezen.

#8 Masker voor je gezicht

Het schijnt dat veel beroemde sterren minimaal één keer per week Sudocreme op hun gezicht smeren, ermee gaan slapen en het de volgende dag eraf wassen. Je huid zou er enorm zacht van moeten worden. Ik heb er zelf geen ervaring mee, dus als één van jullie het een keertje aandurft, dan hoor ik graag of het inderdaad klopt.

#9 Tegen muggenbeten

Hierboven stond het al ergens, Sudocreme helpt tegen jeuk, dus ook tegen de jeuk die komt kijken bij muggenbeten. Lekker alle bultjes insmeren, zodat ze niet meer opengekrabd worden. Dit werkt echt…ik spreek uit ervaring!

#10 Vlekken van haarverf verwijderen

Ken je dat…je verft je haar en vervolgens zit je hele voorhoofd (en je oren) ook onder. Smeer eens een laagje Sudocreme op deze plekken, het werkt echt als een beschermlaag en na het verven veeg je het allemaal zo weer weg.

#11 Tegen een schrale neus

O man, wat kan het zeer doen als je continu tijdens een verkoudheid je neus moet snuiten. Mijn hele neus wordt er altijd schraal en rood van. Je kunt dit oplossen door er een laagje Sudocreme op te smeren.

#12 Verbrand

Ben je verbrand door de zon (de zomer komt er weer aan, dus onthoud deze!) dan kun je het insmeren met een laagje Sudocreme. Smeer de huid voorzichtig in en ga lekker slapen. De volgende ochtend voelt het allemaal alweer een stukje beter aan.

#13 Lege pot; spelen maar!

Kinderen zijn met heel weinig al blij, zo ook onze jongste spruit. Hij speelt al zeker een jaar lang iedere dag met een leeg potje Sudocreme en hij is er nog lang niet klaar mee!

Waarvoor gebruik jij SudoCreme?

Amanda

Blogger & Eigenaar at KiDDoWz
33 jaar - Trotse moeder van 2 boys ('09 en '16) - Vriendin van de allerleukste - Fulltime blogger - Levensgenieter - Duizendpoot
Amanda

Latest posts by Amanda (see all)