Stoomtrein Valkenburg - Mamaliefde

Dagje uit; Stoomtrein Valkenburg

Voor Mamaliefde mocht ik samen met man en kinderen op pad met de stoomtrein. In zuid-Limburg heb je namelijk de Miljoenenlijn. Hier kun je een rit maken met een echte ouderwetse stoomtrein. De kinderen zagen het helemaal zitten. Dit soort treinen kennen ze alleen van tv.

Lees ook: Noord-Limburg met kinderen; Top 10 activiteiten, kinderuitjes en dagje weg 
Lees ook: Goedkope treinkaartjes; acties 2019 om goedkoop te reizen met de trein ook met kinderen. 

Stoomtrein Valkenburg - Mamaliefde

Op de website vond ik het een beetje onduidelijk omschreven. Dat kan te maken hebben met het feit dat ik absoluut geen kei ben in het aflezen van openbaar vervoer schema`s. Ik ging er min of meer vanuit dat de trein gewoon vanaf het station zou vertrekken, maar manlief liet me twijfelen door te zeggen dat hij misschien ook wel vanaf een speciaal station kon rijden aangezien het ook een speciale trein was. Een belletje naar het kantoor en ik was een stuk wijzer. Ik kon gewoon naar het station in Valkenburg rijden.

http://wp.me/p4Be5q-5TV

Stoomtrein Valkenburg - Mamaliefde

Stoomtrein Valkenburg - Mamaliefde

Eenmaal aangekomen stap je eventjes een aantal jaar terug in de tijd. Het station is prachtig. Achter in een hoekje vind je de kassa die er ook lekker nostalgisch uitziet. Om 13 uur vertrekt de stoomtrein richting Simpelveld, een rit van zo`n 30 minuten. De kinderen vinden het prachtig als de trein langzaam door het heuvelachtige landschap rijdt.

Stoomtrein Valkenburg - Mamaliefde

Stoomtrein Valkenburg - Mamaliefde

Aangekomen op Simpelveld heb je een uurtje pauze. Je kunt er voor kiezen om met een andere trein richting Kerkrade te gaan, maar wij besluiten op het station te blijven. Er is een klein museum en in het winkeltje kunnen de kinderen een speurtocht gaan ophalen. Over het station verspreid hangen bordjes met allerlei informatie. Steeds moet je een letter opschrijven en aan het eind van de speurtocht heb je een woord. Als je je briefje inlevert bij de stationsrestauratie krijg je een klein kadootje. Bovendien krijg je een diploma via de mail.

Stoomtrein Valkenburg - Mamaliefde

De rit terug duurt ook weer een half uur. De kinderen vertellen dat het voor herhaling vatbaar is en dat ze graag nog eens met deze trein willen. De stoelen zitten zo lekker en de trein ziet er ook zo mooi uit. Bovendien zijn ze erg blij met hun speurtocht-cadeautje.

Ter info: Je kunt in en uit de trein stappen wanneer je wil. Op verschillende tijden vertrekt de trein vanuit Valkenburg naar Simpelveld en weer terug. Op het informatiebriefje staat ook aangegeven wat er in de buurt van elk station te doen is. Het kaartje wat je koopt is een dagkaartje. Gedurende het jaar zijn er verschillende evenementen, zoals Weekend at War in het weekend van 22 en 23 augustus.

Reizen jullie kinderen ook zo graag met de trein?

Hier vind je een overzicht van geschikte musea om te bezoeken met kinderen en tips  voor tijdens het museumbezoek.

laura
Volg mij via

laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met Dave en moeder van zoon Damiën ( 2006 ) en dochter Daelyn ( 2009 ) Ik blog met veel liefde op mijn website Wereld van Mama en Wereld van Kinderen. Zo nu en dan kun je hier ook een blog van mij terugvinden.
laura
Volg mij via

Latest posts by laura (see all)

Summary
Review Date
Reviewed Item
Stoomtrein Valkenburg; dagje uit met de trein en kind
Author Rating
51star1star1star1star1star

No Comments

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top