Een mooi gezegd, en zo is het ook. Het maakt niet uit waar je je bevindt, daar waar je hart is voel je je thuis. Voor mij draait het dan vooral om waar de kinderen zijn. Of we nu een weekje weg zijn, of thuis is ons eigen huis. Zolang de kinderen maar bij me zijn is het goed. Voor je kinderen wil je natuurlijk het beste. En het liefste natuurlijk ook iets wat er erg gaaf uitziet. Momenteel doen bedstedes het erg goed in de kinderkamer. Ze zijn helemaal hip. Vooral die hele grote van steigerhout. En daar zit je eigenlijk al met een probleem. Want ze zijn erg leuk, maar de gemiddelde kinderkamer staat er gelijk helemaal vol mee. Blijft er weinig ruimte over om te spelen. Of staat het half voor het raam ofzo. Niet handig. Sterker nog, ik zou onze dochter er niet graag in neerleggen. Vaak zit het bedje boven en ben dan veels te bang dat ze er uit valt. Nee, daarvoor moet ze eerst wat ouder zijn. 

Lees ook: Stokky Xplory; Review nieuwste kinderwagen 2018

Stokke: home is where the heart is - Mamaliefde

Gelukkig is er nu een alternatief. Een supergaaf mini huisje voor je kind. Geschikt voor baby’s en groeit mee tot ze als peuter zelfstandig in bed kunnen liggen. Kortom, ik heb het dus over de Stokke® Home™. Een concept wat ik tegenkwam op de negenmaandenbeurs, en toen al de eerste foto’s van heb gedeeld. Nu we echter een weekje weg zijn en hij nu echt snel beschikbaar is in Nederland wil ik er toch wat meer aandacht aan besteden. De Stokke® Home™ is een modulair systeem waarbij je onderdelen selecteert die je nodig hebt. Of je nu een baby in huis hebt, dreumes of peuter. De basis blijft gelijk, maar de elementen die je kan toevoegen of weer kan weghalen verschillen. Geen gedoe meer met wiegjes, ledikantjes en peuterbedjes. In een keer klaar. Zo heeft je kindje je eigen huisje in het grote huis. Een eigen plekje.

Groot voordeel is dat ze vrij compact zijn. Geen enorme bakbeesten die vrij donker zijn. Maar licht en klein. Zodat je je kleintje de geborgenheid kan geven die je wilt, maar toch even om het hoekje kan kijken als ze ‘s-nachts slapen. De meubeltjes zijn te verkrijgen in de kleuren Warm Hazy Grey en White. Heerlijke neutrale kleuren die het goed doen in iedere willekeurige babykamer en veel rust uitstralen. Naast de basis modules zijn er bijpassende accessoires en textiel beschikbaar zodat je er je eigen draai aan kan geven.

De Stokke® Home™ bestaat uit vier onderdelen; de wieg, bedhuis, commode en ladekast. Ieder met zijn eigen multifunctionele karakter. Zodat je het na gebruik niet direct naar zolder hoeft te verbannen.

Stokke: home is where the heart is - Mamaliefde

Stokke® Home™ Wieg

Zo’n kleine baby ligt heerlijk in zijn eigen wiegje. Deze kan je in het grote ledikant hangen, of op een speciale standaard die je naast je bed kan plaatsen Zo ligt je baby altijd dichtbij. De wieg is voorzien van een licht en ademend materiaal. Hij is heel licht zodat je het eenvoudig kan verplaatsen van zijn eigen slaapkamer naar jouw kamer. De bodem zit los zodat je heel eenvoudig je baby in slaap kan schommelen.

Lees ook: Soorten baby wiegjes; van rieten en rotan wiegjes tot en met co-sleeper aan bed. En tips waar op letten bij veilig aankoop.

Stokke® Home™ Bedhuis

Dit is het hoofdonderdeel van de hele set, het zogenaamde hart van de kamer. Namelijk het bedhuis. Een ledikant, waarvan je de zijkant kan verwijderen zodat het ook als juniorbedje toegankelijk is. Een echte bedstede voor je eigen kleine grote kind. Ideaal ook om heerlijk in te spelen. Ieder kind vind zo’n huisje / tent wel leuk op zijn eigen kamer.

Stokke® Home™ Commode

Een soort van dienblad dat in het begin dienst doet als commode. En zowel op de ledikant in het bedhuis past als op de ladekast. En later met een ander onderstel dienst doet als bureautje, zonder dat je het originele gebruik ervan afziet. Ook dit element groeit dus mee met je kindje en heeft meerdere functies.

Stokke® Home™ Ladekaste

Een kast met lades die in het begin gebruikt kan worden als commode en daar de perfecte hoogte voor heeft. Zelfs aan het automatisch dichtrollen van de lades is gedacht zodat jij je kindje kan vasthouden. Later kan het gebruikt worden als ladekast voor de kleding of het speelgoed van je kind.

Kortom, een geweldig concept dat volgens mij heel veel kinderhartjes sneller zal doen laten kloppen. Want welk kindje kruipt er nu niet onder tafel om er zo zijn eigen plekje te vinden. Het liefst nog met een kleed er over heen en wat te drinken zodat het een echte tent wordt. Of wil er nu niet zijn eigen hut op zijn kamer? Helaas kan ik vanavond niet aanwezig zijn bij de speciale perslancering waarna het via een beperkt aantal retailers te koop is.