Princes Leia, Darth Vader, Luke Skywalker en dat is het, of eigenlijk was het. Namen van de karakters uit de Star Wars-serie. En ook al zal het me door de echte fans niet in dank worden afgenomen; om eerlijk te zijn had het voor mij net zo goed Star Trek kunnen zijn. Science fiction-films waarin er een beetje tegen elkaar wordt gevochten tussen verschillende volkeren. Niet op de aarde, maar outer space. Geen kilometers maar lichtjaren van elkaar vandaan. 

Mijn man is echter fan, groot fan zelfs. Als ik ’s avonds achter mijn laptop kruip, gaat hij naar de schuur om te ‘knutselen’ aan een outfit die Star Wars waardig is. Daar worden internationaal allerlei regeltjes aan gesteld om het zo getrouw mogelijk te maken. Niets geen Stormtrooper tien in het dozijn, Darthvader of wie dan ook. Voor ik deze film keek, kende ik dus alleen enkele karakters maar geen idee wie ‘goed’ of ‘fout’ was. Zo hangt er voor onze zoon een Darth Vader kostuum klaar omdat ik die stoerder vond dan de overige outfits. Na het zien van deze film begin ik te begrijpen waarom dit toch niet de eerste keuze was van manlief. Zelf heb ik het ook niet zo op met de bad guys.

Voordat ik deze film keek inderdaad. Manlief heeft hem een aantal keer in de bioscoop gezien met de landelijke première, maar ook later nog. Vanaf 6 april is de film echter op dvd en blueray te verkrijgen zodat je hem ook vanuit thuis kan zien. Dan is het een voordeel als je blogger bent en op de perslijst staat, dan hoor je weleens nieuwtjes die zelfs hij nog niet wist ;-) Met zo’n fan in huis kan je dan natuurlijk ook geen nee zeggen als je de dvd met de film in huis krijgt en er ook nog eens één mag weggeven! Dus toen we allebei de tijd helemaal vergeten waren, er niet was gekookt en het al kwart over zes was, werd de oven aangezet voor een aantal pizza’s en gingen we in onze home bioscoop kijken naar de film. Het eerste stukje heeft zoonlief nog even meegekeken, natuurlijk nadat hij door manlief in zijn Star Wars-shirt was gehesen. Volgens mij vond hij het wel leuk, hij heeft in ieder geval nu een zwak voor Chewie (die hij liefkozend leeuw noemt, één van zijn favoriete dieren dus een groot compliment).

Ruim twee uur duurt de film, voor dat ik op play drukte zag ik daar wel een klein beetje tegenop. In verband met de vakantie straks moet er nog zoveel gebeuren en zeker de avonduren als de kinderen op bed liggen zijn dan kostbaar. Toch zat ik al vrij snel in de film en het verhaal. Zelfs als je nog nooit een Star Wars-film hebt gezien, is dit een prima deel om te beginnen. Natuurlijk zijn er wel personages of verhaallijnen die uit eerdere series komen, om het verhaal te volgen is dat geen enkel probleem. Stiekem heeft me dat toch nog wel het meeste verrast. Het verhaal wat er in verwerkt zit. Niet dat ik er echt een beeld bij had, maar ik had vooral veel oorlogen en gevechten verwacht. Dat viel me behoorlijk mee. Het viel me op hoeveel ‘mensen’ er in de film zitten, het zijn niet allemaal buitenaardse wezens zoals ik toch wel een beetje had verwacht. Wat voor mij de film zo mooi maakt zijn ook de locaties waar de film is opgenomen; van de woestijn tot in het woud, bovenop de rotsen aan het water en in een sneeuwlandschap. Sterker nog toen duidelijk werd dat de film het einde naderde baalde ik wel een beetje. Je wordt zo in het verhaal gezogen dat je meer wilt zien. Toen manlief na afloop begon: Mooi, dan gaan we nu die en die film kijken had ik zoiets van hm. Maar stiekem ben ik daar nu ook best wel nieuwsgierig naar geworden. Dit is tenslotte het eerste deel dat is opgenomen onder de vlag van Disney. Ik ben best wel benieuwd naar of dat verschil maakt ten aanzien van de eerdere films. Bij het volgende deel zal ik ook minder terughoudend zijn. Ik ben best wel benieuwd hoe het nu met de hoofdpersonen gaat aflopen.

Winactie

forceawakens-dvd

Ben jij stiekem toch ook wel nieuwsgierig naar deze Star Wars-film? Gelukkig maar, ik geef niet snel een dvd weg maar hiervoor maak ik een uitzondering. Dus wil jij deze dvd winnen? Voor jezelf, of misschien stiekem al voor Vaderdag ;-) Meedoen? Laat dan hieronder een reactie achter. Zorg dat deze is voorzien van een geldig e-mailadres of facebookpagina zodat ik met de winnaars contact kan opnemen. We waarderen het heel erg als je onder het bericht op de facebookpagina van Mamaliefde een like geeft, deelt of een reactie achterlaat. De winactie loopt tot zondag 15 mei.

Deze dvd is nu ook te koop bij bol.com

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.
mamaliefde@gmail.com'