Staartjes kapsels kort haar - Mamaliefde

Staartje maken bij baby en dreumes (met dun haar)

Onze dochter is gezegend met een flinke haarbos. Ze heeft de dikke haartjes van haar papa en mama en de groeisnelheid van mijn haar. Bij de geboorte was het flink donker. Met een half jaar kon ik het eerste invlechtje maken en nu lukt het me zelfs om het op te steken. Na de babykapsels en tips hoe je moet invlechten, met staartjes en accessoires. Vandaag vijf kapsels voor wat langere babyhaartjes. Nog steeds allemaal zeer eenvoudig en makkelijk te maken bij een baby / dreumes die niet graag stil zit. Voor deze kapsels heb je nog niet veel vlechtervaring nodig. Vooral een kwestie van elastiekjes op strategische plekken plaatsen.

Staartjes hairstyles voor baby's, peuters en kort haar - Mamaliefde.nl

Staartjesdiadeem

Staartjes kapsels kort haar - Mamaliefde

Vaak zie je dit kapsel met plastic elastiekjes. Met stoffen elastiekjes in dezelfde kleurschakeringen, of juist hele felle kleurtjes krijg je een leuk effect. En het kapsel is heel eenvoudig; je begint bovenop het hoofd met een klein staartje, en werkt zo eerst de ene kant van het hoofd af en vervolgens de andere kant. Tot de laatste staartjes net boven het oor.

Zigzag-staartjes

Staartjes kapsels kort haar - Mamaliefde

Als een staartje nog niet zo goed lukt kan je er altijd twee staartjes van maken. Met een zigzag scheiding valt het niet zo op als de scheiding niet recht zit. Ideaal dus om mee te beginnen. Er zijn speciale kammen waarmee je deze zigzag scheidingen kan maken?

Staartvlechtjes

Staartjes kapsels kort haar - Mamaliefde

Staartjes kapsels kort haar - Mamaliefde

Korte haartjes zijn nog niet altijd even geschikt om in te vlechten. De haartjes steken er snel uit, of zijn te dun om te blijven zitten. Dan zijn deze staartvlechtjes de perfecte oplossing.

Upside down staartjes

Staartjes kapsels kort haar - Mamaliefde

Dit is de eenvoudigste van deze kapsels. Je begint hierbij onderaan het hoofd en werkt naar boven toe. Je hebt speciale hulpstukjes die je kunnen helpen met het doorhalen van de staartjes. Maar met deze staartjes vind ik het makkelijker om het elastiekje wat los te trekken, en dan de staart er van onder doorheen te halen. Met wat nieuwe plukjes vastzetten en bovenaan twee langere staartjes.

Hartjesstaartjes

Staartjes kapsels kort haar - Mamaliefde

Bovenop het hoofd heb ik twee halve staartjes gemaakt. Door hier twee strengen van te maken en tegen elkaar in te draaien krijg je hartjes. Altijd leuk voor valentijn of voor een bruiloft.

Stilzitten

Stil zitten is niet de favoriete hobby van een dreumes. Dit zijn afleidingsmanoeuvres die ik hier met regelmaat toepas.

 • Zelf laten kammen; ze krijgt dan een borstel met zachte haartjes waarmee ze haar gang kan gaan.
 • De toilettas; Alle haarspulletjes zitten in een toilettas. Vooral de klipjes die in een zakje zitten vind ze erg leuk om mee te spelen.
 • Tijdens het ontbijt; Eigenlijk doe ik altijd de haartjes kammen als ze aan tafel zit. Als ze aan het eten is, heeft ze voldoende afleiding. Drinken en kammen is echter geen handige combinatie…
 • Papa of oma of …; Iemand die haar afleidt en bezighoudt. Maar niet zomaar van de trap loopt, de kamer in komt etc. Dan draait ze gelijk om met haar hoofd.
 • De tv; natuurlijk, de tv mag in dit lijstje van afleidingsmanoeuvres niet ontbreken.
 • Speelgoed; het speelgoed waarmee ze op dat moment al mee aan het spelen is op tafel zetten werkt ook vrij goed. Vaak zijn dit potten en pannen uit het keukentje of duplo poppetjes uit de kist.

Welk kapsel is jullie favoriet?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.

Comments ( 6 )

 • Zigzag staartjes zijn hier vaak het geval 🙂

  • Die zijn ook ontzettend schattig.

 • Hoe creatief!
  Ik ben bang dat ik zoiets nooit zal kunnen bij ons meisje…. Kan dat echt niet!

  • Dank je, is echt een kwestie van oefenen (en leuke dingen op pinterest zien die je zelf wilt namaken). Zodra de haartjes langer worden en voor de ogen gaan hangen begin je hier vast snel genoeg mee.

 • Zo leuk zeg, onze dochter heeft net het tegenovergestelde. Ooit maken we deze staartjes na 😉

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top