Ik in ieder geval niet, tenminste nog niet. Tot ik ze afgelopen week een paar keer voorbij zag komen op zowel Instagram als Facebook. Wat zoekwerk leverde op dat deze in Aziatische landen zoals Japan maar ook Amerika al sinds september erg populair zijn en de opvolgers zijn van de rage met de fidget spinners. Die zie je momenteel nauwelijks meer voorbij komen.

Lees ook: Populairste speelgoed trends, hypes en rages 2018
Lees ook: Ztringz regenboog touw; voorbeelden touwfiguren om te maken met deze speelgoed rage 2018
Lees ook: LOL Surprise! babypopjes & Lil Sisters & Bruisballen; Welke zijn er en waar kopen in Nederland?
Lees ook: Veilige Europees goedgekeurde squishies kopen?

Wat zijn Squishy Toys?

Squishies zijn een soort stressballen, maar dan veel zachter! Ze zijn uniek, kneedbaar en als je in ze knijpt, komt de vorm weer terug. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Sommige hebben zelfs een geurtje! Erg leuk om aan bijvoorbeeld je tas te hangen. Of lekker in te knijpen als je gestrest bent.

Als je de Instagramfilmpjes met squishy toys kijkt snap ik ook wel een beetje waarom. Ze zien er niet alleen erg lief en schattig uit en zijn gebaseerd op de kawai cultuur. Maar hebben ook een soort ontspannend effect. De Squishy`s zijn namelijk gemaakt van TPU-kunstof. Als je er in knijpt (squishen) en samenduwt wordt de lucht er uitgedrukt. Als je het vervolgens loslaat zuigt hij zich weer vol naar de originele vorm. Heel eenvoudig eigenlijk, maar toch ook zeer intrigerend om naar te kijken. Je blijft er maar naar kijken. Een beetje yoga maar dan voor je ogen ;-) De squishy toys zijn ondertussen ook al in Nederland te vinden, dus ik ging op zoek naar de leukste zowel via Bol als goedkoop via Aliexpress. Je hebt ze in verschillende formaten, van zowel xxl als mini, hierdoor variëren de prijzen ook sterk. Controleer hier dus vooraf goed op, want goedkoop is niet altijd duurkoop!

Let op! Elke squishy is nieuw maar toch ook weer een beetje uniek, zijn nooit helemaal egaal en er kunnen bubbeltjes of vlekjes op voorkomen. Ook de beste Squishies zijn geverfd, hier kunnen na veel gebruik scheurtjes in komen.

Squeeze reuze XXL ijsje 22 CM

Voor de echte snoeperds is dit enorme ijsje een absolute aanrader. Om deze in te drukken heb je beide handen wel nodig.

19.88 bol

Squeeze Kawaii Jumbo Pandabeer

Heel kawaii is dit pandabeertje, je hebt ze in diverse uitvoeringen. Deze meisjespanda heeft een lief strikje.

13,98 bol

Squeeze eenhoornwalvisje

Is het een eenhoorn of een walvis? Dit blauwe fantasiedier is het allebei!