Het is alweer een maand geleden dat we de derde verjaardag van onze dochter vierden. Ze is er nog steeds vol van en bakt nog iedere dag taarten of vraagt om een verjaardagsfeestje. Het heeft echt veel indruk op haar gemaakt. Bij het verjaardagsfeestje hoort natuurlijk ook trakteren op school. Eerder heb ik al mijn overwegingen gedeeld omtrent wat er van te maken. Aangezien het de gewoonte is om elkaar te overtreffen met iedere keer een nog grotere beker met meer zoetigheid. Die traditie wilde ik doorbreken. Wat ik haar wel heb meegegeven?

Lees ook: Traktatie school; 50+ ideeën voor gezonde en makkelijke kindertraktaties voor verjaardag
Lees ook: Cupcake traktatie school; makkelijk muffins of cakejes trakteren

De traktatie die ik heb gegeven bestond uit twee delen. Iets lekkers om op te eten, dat hoort er toch een beetje bij, en iets leuks om mee te nemen naar huis. Hiervoor kreeg ik een beetje hulp van Hippe Traktaties, want je wilt zo’n traktatie natuurlijk wel een beetje leuk verpakt meegeven. De benodigdheden; zakjes, lintjes en leuke decoratie werden mooi verpakt bezorgd. Er zat zelfs een kleinigheidje bij voor de jarige jop! Aangezien zij ook heerlijk heeft genoten van de vakantie nu pas dit blogje, kan je gelijk je bestelling in orde maken.

Traktaties peuterspeelzaal hippe traktaties - Mamaliefde

Wat lekkers

Van deze traktatie heb ik geen foto’s gemaakt. Ik heb het erg eenvoudig gehouden door een aantal verpakkingen met cakejes mee te geven. Eerst wilde ik gaan voor roze koeken maar die zijn zo zoet dat peuter ze zelf niet eens lekker vind. Twee bussen slagroom en genoeg doosjes smarties voor ieder kind.

Mee naar huis

Traktaties peuterspeelzaal hippe traktaties - Mamaliefde

 

Als cadeautje om mee naar huis te nemen heb ik de maand voorafgaand aan de verjaardag regelmatig een bezoekje gebracht aan de action. Iedere keer dat ze er kleine emmertjes hadden met roze en blauwe zand heb ik dat meegenomen. En voor de zekerheid wat bruin zand als reserve. Iedere keer hadden ze er slechts een paar, en soms zelfs helemaal niets. Ruim een week voor de verjaardag had ik echter alles compleet en konden we gaan inpakken. Dit is namelijk een traktatie die echt bij onze dochter past; met zand spelen is naast met water spelen een van haar favorieten.

Traktaties peuterspeelzaal hippe traktaties - Mamaliefde

Bij het inpakken heeft zowaar iedereen geholpen. We hebben er een soort mini lopende band van gemaakt. Zo hadden we peuter die de emmertjes in een zakje deed dat we van Hippe Traktaties hadden gekregen. Ik pakte daar een figuurtje bij; ze had hele mooie gemaakt met prinsen en prinsessen, ridders en roodkapjes. Dit zag er zo ontzettend gaaf uit, allemaal met de hand gemaakt met een oog voor detail en perfectie. Dat had ik zelf nooit gekund. Op de achterkant schreef ik haar naam en hoera 3 jaar. Maakte een gaatje met de perforator. Dochter bracht het vervolgens naar papa, die deed het kaartje door een lintje en knoopte het zakje dicht. Tot slot zette zoonlief alles op de tafel. Zo waren we niet alleen erg snel klaar, zelf doen was misschien zelfs sneller geweest. Maar was het ook erg gezellig.

Traktaties peuterspeelzaal hippe traktaties - Mamaliefde

Van de pedagogisch medewerksters kreeg ik complimenten dat ze het een erg leuke traktatie vonden, weer eens wat anders.  De moeders waren verdeeld; de een vond het rommel en had een dochter die er de hele middag mee had zitten spelen waardoor ze lang bezig was geweest om het tapijt te stofzuigen en de ander vond het ook erg leuk.

Traktaties peuterspeelzaal hippe traktaties - Mamaliefde

Tip: Als je kind gaat trakteren op school o de peuterspeelzaal zijn er bij waar je dan eventjes in de ruimte mag komen tijdens het uitdelen en je foto’s kan maken. Is dit niet het geval, dan vinden ze het over het algemeen prima als je een fototoestel meegeeft. Ondanks dat de batterij bijna leeg was van het fototoestel dat ik meegaf, kwam ik natuurlijk pas bij teruggeven achter, hebben ze aardig wat foto’s gemaakt. Erg leuk om te zien hoe je kind even in het middelpunt staat.

Latest posts by Linda (see all)