Beeld je eens het volgende in: 13.000m² aan springplezier. Dat zijn twee hockeyvelden vol. Vol met 35 springkussens wel te verstaan. Dat is Springvallei. Tot en met 22 juli 2016 nemen deze gevaartes het terrein van Rotterdamse hockeyclub SHV Leonidas over. En wij waren uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. Ik kan je alvast verklappen; het bleef niet bij kijken. Ongeacht of je wel of niet op vakantie gaat, we willen allemaal onze kinderen een geweldige zomervakantie bezorgen. Aangezien de zomervakantie zes weken duurt, kan het soms een uitdaging zijn om voldoende leuke én betaalbare uitjes te plannen .Springvallei is een tijdelijk springkussenevenement dat sinds 2016 in de zomervakantie wordt georganiseerd. Dit jaar is het van 12 t/m 30 juli. Het is een spektakel voor jong en oud, maar specifiek gericht op kinderen tot 12 jaar en hun ouders/begeleiders. Wat ik heel bijzonder vind is dat de toegangsprijs bewust heel laag ligt (5 euro) zodat ook Rotterdamse gezinnen die heel weinig te besteden hebben en misschien niet op vakantie kunnen, op deze manier toch een leuk uitstapje kunnen hebben. Mensen kunnen voor 50 euro zelfs een vrijkaart voor een gezin sponsoren. 

Lees ook: Zuid-Holland met kinderen wat te doen? Leukste activiteiten, goedkope uitjes, bezienswaardigheden en tips dagje uit
Lees ook: Rotterdam met kinderen; Wat te doen? Leukste gezinsuitjes, goedkoop dagje uit en activiteiten of museum 

Sporten & Bewegen op Springvallei

Nog niet zo lang geleden kreeg ik, Mechteld, de vraag van Linda of ik namens haar naar het evenement Springvallei zou willen. Nu is mijn apie gek op klimmen en klauteren en glijden, dus die kans greep ik met beide handen aan. Na enige mailwisseling over de datum ben ik op donderdag 20 juli naar Rotterdam gegaan met de kleine man.

Op de website van springvallei omschrijven zij hun doelstelling als volgt:

Springvallei is in 2016 opgezet door twee Rotterdamse organisaties: Gaaf! Verhuur en Stichting Sportland. Kennis en ervaring zijn gebundeld tot een bruisend evenement voor kinderen t/m 12 jaar. In Rotterdam is dit een doelgroep die volgens de initiatiefnemers extra aandacht verdient als het gaat om sporten en bewegen. Door grote investeringen van beide partijen is dit evenement in de zomer van 2016 gerealiseerd, later on tour gegaan in Rotterdam Noord en Crooswijk, en zelfs een uitstapje gemaakt naar Zoetermeer. Met support van de gemeente Rotterdam is het evenement inmiddels uitgegroeid tot een vast onderdeel in de vakanties van vele gezinnen in Rotterdam en omstreken.

Festivalgevoel

Springvallei Rotterdam; Springen, sport en spel - Mamaliefde.nl

Naast springen, springen en nog eens springen is er nog meer te doen. Zo is er een clown die de kinderen graag entertaint. Met succesnummers als Hupsakee en Hokey Pokey krijgt hij kinderen binnen geen tijd aan het dansen. De ouders kunnen in de tussentijd lekker onderuitzakken op de loungestoelen en genieten van lekkers van de foodstands of het barretje. Een kleiner broertje of zusje vermaakt zich uitstekend bij de ‘beach’, een klein strookje zand met lekkere zitzakken en strandstoelen. Of op het peuterplein, met kleinere springkussens. Af en toe wordt er zelfs een speciale dag georganiseerd. Op de dag van ons bezoek mocht je bijvoorbeeld verkleed komen.

Springvallei Rotterdam; Springen, sport en spel - Mamaliefde.nl

Blijer kun je Mila niet maken, dus ik had een peuter bij me die vermomd was als Spaanse danseres. Ik heb me trouwens laten vertellen dat het aanstaande zondag 17 juli een heus waterfestijn gaat worden. Niet verkeerd met de huidige weersvoorspelling.

Overdekt gedeelte

We werden zeer gastvrij onthaald door Suzanne en konden eerst nog even lekker op het overdekte terras zitten. Dit was geen overbodige luxe, want het regende toch best behoorlijk. Gelukkig was er ook in de grote tent genoeg te beleven. Manneke stond al te popelen en zodra hij mocht sjeesde hij als een bezetene door de verschillende springkussens. De lieve dames die klaar zaten om met de kinderen te knutselen zag hij niet eens. En er was een ballenbak. Meneer kon zijn geluk niet op. Gelukkig werd het in de loop van de ochtend steeds lichter en konden we ook het grote buitenveld op.

Springen maar!

De springkussens staan opgesteld op de hockeyvelden van hockeyvereniging Leonidas Rotterdam in Kralingen. Hier kunnen kinderen dus op ongeveer 35(!) grotere en kleinere springkussens, trampolines en luchtkussens springen, spelen en klimmen.

Omdat het de dag ervoor en de ochtend zelf nog behoorlijk had geregend, was zoonlief binnen de kortste keren kleddernat. Zo nat zelfs, dat op zeker moment zijn broek zo zwaar was dat die van zijn billen zakte en hij hem maar naar mama gooide. Die maakte zich er geloof ik drukker over dan hijzelf. Ik was onder de indruk hoe snel zoonlief zich voortbewoog over de toch behoorlijk gladde en natte springkussens. Maar helpen? Oh nee, dat mocht mama niet.

Eten & Drinken

De horeca is ook uitstekend geregeld. Centraal op het terras is de bar, waar je terecht kunt voor drankjes, snacks en je bestellingen. Eten haal je vervolgens bij de foodbar op. Voor de kinderen is er een smulkaartje met een broodje, een krentenbol, een stuk fruit, een snack en een bekertje limonade te krijgen voor 3,50.

Na een heerlijk broodje (kaas voor meneer en knakworst voor moeders) ging het klauterfestijn vrolijk verder. Ik zag alleen wel wat dikke grijze wolken komen aandrijven die niet veel goeds beloofden. Nu had ik al de afspraak dat we begin van de middag opgehaald zouden worden en dat was maar goed ook, want we waren nog niet onderweg naar de parkeerplaats of er barstte een plensbui van jewelste los. Overigens vond niet iedereen dat vervelend, sommige dappere heren stonden in zwembroek te douchen in de regen.

Volgend jaar weer?

Voordat Linda me vroeg hiervoor had ik nog niet eerder van Springvallei gehoord, nu kijk ik alweer uit naar de volgende keer dat ik kan gaan. En dan klim en klauter ik lekker mee. Maar dan gaan reservekleren en een zwembroek mee in de tas, dat wel.

De Springvalleivindt plaats van 12 t/m 30 juli 2017. Je kunt er dagelijks terecht van 10.00 uur – 19.00 uur. Entree is €5,00 per persoon, tot twee jaar is de entree gratis.