Spellenspektakel foto verslag 2015 - Mamaliefde

Dagje uit; Spellenspektakel 2015 met de top tips

Afgelopen zaterdag en zondag was het in het Beursgebouw in Eindhoven weer tijd voor de grootste Spellenbeurs van Nederland, het Spellenspektakel. Honderden spelletjesfans verzamelden zich al voor openingstijd bij het Beursgebouw. De echte fanatiekelingen welke zelfs mee speelden in de verschillende toernooien maar ook de nieuwsgierige dagjesmensen waaronder ik met mijn dochter en haar papa. Het viel ons direct op dat we een van de weinige bezoekers waren met kind. Maar dat mocht de pret niet drukken.

Spellenspektakel foto verslag 2015 - Mamaliefde

Eerste indruk

Spellenspektakel foto verslag 2015 - Mamaliefde

Spellenspektakel foto verslag 2015 - Mamaliefde

Spellenspektakel foto verslag 2015 - Mamaliefde

Spellenspektakel foto verslag 2015 - Mamaliefde

Spellenspektakel foto verslag 2015 - Mamaliefde

Spellenspektakel foto verslag 2015 - Mamaliefde

Voor de eerste 5.000 bezoekers was er een goodiebag met daarin onder andere een leuke puzzel van het merk Kookoo puzzels. Dat was al meteen een goed begin. Ondanks dat we mooi op tijd aanwezig waren was het al ontzettend druk. Overal om je heen zag je mensen aan tafels zitten met daarop de meest bijzondere spellen, ieder in hun eigen wereld van het desbetreffende spel. Soldaten, elfjes en allerlei andere sprookjesachtige figuren in de mooiste werelden die opgebouwd werden. In uiterste concentratie werd er samen gespeeld. Het was leuk om naar te kijken en ik kreeg direct zelf zin om spelletjes te gaan spelen. De meeste spellen zagen er overigens wel ontzettend ingewikkeld uit.

Kinderplein voor de kleintjes

Samen met dochterlief en haar papa liepen we meteen naar het Kinderplein. Een groot stuk van de hal was afgezet met wandjes van een meter hoog met daarin een grote verzameling van speelgoed voor alle leeftijden. Kinderen tussen de leeftijden 4 t/m 12 jaar konden daar zich de hele dag vermaken onder begeleiding van een groep professionele pedagogische medewerkers. Ideaal voor alle spel liefhebbende papa’s en mama’s. De kinderen werden netjes geregistreerd en kregen allemaal een mooie naamkaart met daarop het telefoonnummer van papa of mama opgespeld. Prima geregeld! Er was een groot team van enthousiaste begeleiders die meespeelden met al het leuke speelgoed, mee knutselden of spelletjes speelden met de kinderen. Alles was netjes verzorgd. Omdat Lola nog te klein was om er alleen te mogen blijven bleef papa bij haar en ondertussen kon ik de rest van de beurs verkennen. Iedereen blij!

Naast alle mooie spellen voor volwassenen waren er ook een aantal stands met hele leuke spellen en speelgoed voor kinderen. Ik keek mijn ogen uit bij de vaak simpele, maar ontzettend slim bedachte spellen. Ik heb de leukste voor je uitgezocht.

Hubelino – vanaf 3 jaar – 1 speler

Pimp je Duplo blokken met Hubelino (zie hier voor een uitgebreide review). De makers van de Knikkerprins hebben allerlei soorten super leuke knikkerbanen. Van hout, met echte knikkers, en zelfs een baan die je kunt bouwen op je eigen Duplo blokjes. Hoe cool is dat! Bijna ieder kind heeft tegenwoordig wel Duplo in huis, en hoe cool is het om daarmee je eigen knikkerbaan te bouwen. Officieel is de knikkerbaan pas vanaf 3 jaar geschikt vanwege de kleine balletjes die je gebruikt al vond Lola ze nu ook al erg leuk (ze is bijna anderhalf). Ook andere kindjes vonden de knikkerbanen erg leuk om mee te bouwen. Lekker creatief en leerzaam tegelijk. Met Duplo spelen zo nóg leuker!

Cup King – Vanaf 8 jaar – 2 tot 6 spelers

Het Cup King spel van 999 Games was ook erg populair bij de kinderen. Bij deze stand kon je het spel zelfs met mega grote ‘Cups’ spelen in de vorm van gekleurde emmers. Ieder heeft zijn eigen toren en je probeert met behulp van kaarten elkaars torens zo snel mogelijk kleiner te maken. Diegene met de meest overgebleven cups wint. Het is een vrolijk spel voor de leeftijd 8 tot 99 jaar. Het spel is zelfs genomineerd voor het beste spel van het jaar voor de leeftijdscategorie 8-9 jaar!

Drie Kleine Biggetjes – 3 tot 6 jaar –  1 speler – 48 opdrachten

Drie Kleine Biggetjes is een spel van Smartgames. Dit speelgoed is verkozen tot speelgoed van het jaar 2015 en is zeer geschikt voor peuters en kleuters. Help de biggetjes te beschermen tegen de boze wolf in hun huisje of laat ze buiten spelen. Met 48 makkelijke en moeilijke opdrachten kun je kind op verschillende niveaus puzzelen en de varkentjes helpen. De materialen en kleuren zijn erg geschikt voor de allerkleinsten en stimuleren de kindjes tot nadenken.

Camelot Jr. – 4 tot 9 jaar – 1 speler – 48 opdrachten

Dit speelgoed is vergelijkbaar met de Drie Kleine biggetjes en ook van dezelfde makers. Met behulp van de verschillende opdrachten moet je er voor zorgen dat de prins bij de prinses kan komen zonder te vallen of springen. Ook hier zijn de opdrachten in verschillende niveaus. Het is een perfecte puzzel voor de fijne motoriek, ruimtelijk inzicht, logisch denken én nog romantisch ook. Want wie wil er nou niet dat de prins bij zijn prinses kan komen!

Poepspel – 8 tot 99 jaar – 2 tot 12 spelers

Het grappigste spel op het Spellenspektakel vond ik toch wel het Poepspel van Identity Games. Tijdens dit spel heeft ieder een stapel kaarten. Zo snel als je kunt moet je de kaarten in de juiste volgorde op tafel leggen in de juiste kleuren “wc”, “handen wassen” etc. Diegene die de meeste kaarten overhoud, krijgt een drol op zijn hoofd. Super grappig dus. De mensen die het spel speelden lagen krom van het lachen met alle drollen op hun hoofd. Zo simpel, maar zo ontzettend leuk!

Ondertussen vermaakte Lola en haar papa zich prima op het Kinderplein met een boodschappenwagentje, een keukentje, winkeltje, koetjes en nog veel meer speelgoed. Daarna was Lola uitgespeeld en sprongen we weer op onze fiets om naar huis te gaan voor een middagdutje.

Wat een leuke beurs is het Spellenspektakel. Leuk voor alle leeftijden en de kinderopvang was er perfect geregeld. We zijn blij verrast. Een echte aanrader voor spelliefhebbers! Tot de volgende keer!

Ben je ook zo’n spelletjes liefhebber?

 

van den Broek

Blogger at Janske.nl
Mama van Lola, verloofd met haar lieve papa en zwanger van de tweede. Blogt met veel plezier over haar leven als mama, mooie uitstapjes, toffe kinderkleding en allerlei leuke onderwerpen waar je blij van wordt, op haar eigen blog en voor Mamaliefde.
Volgende
Vorige

Comments ( 7 )

  • Wij hadden vorige week een bordspel-avond op het werk 😀 Ik ben zelf niet zo´n spelletjesfan, maar mijn man wel, dus we gingen er samen heen en stiekem vond ik het toch wel erg leuk 😀 Alleen doordat mijn man en ik elkaar zo goed kennen is het altijd lastig, want we weten vaak al wat de ander gaat doen dus ja, dat haalt de spanning er vaak wel vanaf 😉

  • Pingback:Heel veel speelplezier op het Spellenspektakel 2015 | Sweet Dreams

  • Ook wij waren gisteren van de partij met kinderen. Mijn 4 jarige dochter vond Cameron Jr leuk. Maar samen speelden we spokentrap wat goed in de smaak viel.
    Kinderhoek vonden ze ook super. En voor mij als mama fijn om zo eens te kijken wat er een aanrader is voor op de verlanglijstjes.

    • Mijn zoontje is 6 en een echte doener. Mijn dochtertje van 4 meer een denker/ puzzelaar dus altijd een uitdaging wat leuk is om samen te doen

  • Leuk! Dat varkentjes spel lijkt me leuk! Humbolino kende we hier al, en we zijn hier ook echte spelletjes freaks.

  • Pingback:De 15 leukste kiekjes #5 – November 2015 | Sweet Dreams

Enroll Your Words

To Top
// and these part of the code may be inserted in the end of HTML document of your website to exclude delays in loading of your main content.