Zolang het ritme er in blijft zitten schotel ik jullie op woensdag een mamachallenge opdracht voor. Vandaag is het weer gelukt om een van de opdrachten met jullie te delen. Misschien zit je er nu minder op te wachten. Maar met water spelen is gewoon helemaal geweldig. Ik denk dat de meeste kinderen het daar wel over eens zijn. Hier in huis in ieder geval wel. Nu is het natuurlijk leuk om foto’s te laten zien van het spelen met water, maar nog leuker vind ik het om met beeld te laten zien. Wees gerust; ik ben ook nog bezig met pogingen om het dansen op de film op te nemen. Dat lijkt me veel leuker. Daarna is het denk ik voorlopig ook wel weer gedaan met de filmpjes.

Lees ook: De 101 leukste activiteiten & spelletjes voor buiten spelen

Spelen met water

Het filmpje bestaat uit drie ‘delen’. Je ziet eerst wat voor waterspel ik met onze baby boy heb bedacht. Gewoon lekker spetteren en spatteren. In het filmpje draagt hij zijn uv-shirt (weliswaar voor jongens vanaf twee jaar, maar beschermd zo wel goed) en een wasbare zwemluier van babypanda. Het is een hele stoere met spijkerstofpatroon. Vanwege de drukknoopjes kan je hem verstellen zodat hij van baby tot zindelijke peuter past. Ideaal. voor onze dochter hebben we er ook een, van een badstofachtige stof. Die is echter in de loop der tijd iets grauw geworden. Tot zover de reclame ;-)

Lees ook: De leukste spelletjes met water

DIY Waterbaan

In het tweede deel zie je de waterbaan die we voor onze dochter hebben gemaakt. Benodigdheden; een aantal lege colaflessen, tuindraad, een mesje, een spijker en brander waarmee je de spijker kan verwarmen, een goot en wat losse elementen. Zo hebben wij visjes, een waterrad, waterballetjes en een waterfilter gemaakt. Tip: Als je met het ijzerdraad werkt (tuindraad heeft over het algemeen een coating eromheen dat het minder snel gaat roesten). Maak dan eerst even een lusje, zo loop je het minste risico met kinderen.

Lees ook: Zelf een eenvoudige waterbaan maken

Lees ook: Het leukste waterspeelgoed

Divers spelen

Het filmpje eindigt met gewoon wat leuke foto’s van het met water spelen afgelopen zomer. Zo komt onder meer de scheerschuimglijbaan, het strand, de piratenboot, het mini babybadje en de ijsschatklont voorbij.

Lees ook: Floatables; de leukste en hippe opblaasbare banden, ligbedden en figuren 

Vinden jullie met water spelen ook zo leuk? Wat doen jullie het liefste met je kinderen?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.
Summary
Review Date
Reviewed Item
Spelen met water; waterbaan zelf maken
Author Rating
51star1star1star1star1star