Met scheerschuim is zo ontzettend veel mogelijk, niet alleen handig om in huis te hebben voor je man als hij zich moet scheren. Maar ook zeker een aanrader voor de kinderen. Handig nu voor in de voorjaarsvakantie als je op zoek bent naar een leuke (winterse) activiteit.

Lees ook: leukste peuter activiteiten, ook voor kleuters of dreumessen van 1 en 2 jaar. Geschikt binnen, buiten of kinderopvang.
Lees ook: Overzicht met materialen en voorbeelden van sensopatisch spel en materialen.
Lees ook: Knutselen met baby’s; de leukste knutselwerkjes voor baby en dreumes
Lees ook: Verven met baby’s? Van veilige vingerverf tot ideeën die ook geschikt zijn voor peuters 

Boetseren met scheerschuim

DIY: Frozen sneeuw - Mamaliefde

Met scheerschuim in combinatie met baking soda maak je een soort sneeuw waarmee je prima kan boetseren. Of je er nu sneeuwballen van smeedt of toch iets anders. Heerlijk om te kneden, en voelt ook nog eens een beetje chilly aan.

Lees ook: Recepten om zelf sneeuw te maken (met scheerschuim)

Sneeuw maken

Sensopatisch spelen met sneeuw en ijs - Mamaliefde

Met scheerschuim kun je heel eenvoudig sneeuw maken om mee te spelen. Leuk ook in combinatie met azijn en ijsklontjes!

Lees ook: Sensopatisch spel met sneeuw en ijs

Verven met scheerschuim

Mini Valentijnschallenge: Sensopatisch spelen met scheerschuim - Mamaliefde

Met scheerschuim kun je heel goed verven. Gewoon als wit scheerschuim en dan laten opdrogen of met een kleurtje er doorheen.

Lees ook: Verven met scheerschuim

Badverf maken

last minute cadeautips door kinderen: zelfgemaakte badverf - Mamaliefde

Met scheerschuim kun je heel makkelijk badverf maken. Heerlijk voor de kinderen om mee te spelen in bad. Na afloop ook heel makkelijk weg te spoelen via het afvoerputje.

Lees ook: 3 recepten om zelf badverf te maken

Zandschuim maken

DIY Zandschuim sensory bin - Mamaliefde

Als fan van het spelen met kinetisch speelzand kon ik het natuurlijk niet laten om ook dit recept voor zandschuim te maken en ik moet eerlijk zeggen dat de kinderen het erg leuk vonden. Al had ik iets minder schuim en meer zand moeten gebruiken.

Lees ook: Zelf zandschuim maken

Schrijven in scheerschuim

sensopatisch spelen scheerschuim sinterklaas - Mamaliefde

Als je kind leert schrijven kun je dit goed oefenen met scheerschuim. Gewoon een laagje spuiten op een placemat of zeiltje en oefenen maar. Ook heel eenvoudig uit te wissen en opnieuw proberen. Naast schrijven kun je natuurlijk ook gewoon tekenen in scheerschuim.

Lees ook: Smeren en schrijven met Sinterklaas

Puffy Paint maken

DIY Puffy Paint - Mamaliefde

Tot slot dit recept voor puffy paint dat je maakt op basis van scheerschuim. Als je dit mengt met een aantal kleurtjes krijg je een mooi pallet dat je kan gebruiken om te verven.

Lees ook: DIY: Puffy paint van scheerschuim

Laat jij jouw kinderen wel eens spelen met scheerschuim?

Spelen met scheerschuim is veelzijdig, naast scheren kan je dit ook gebruiken voor andere alternatieve activiteiten zoals verven, tekenen en schrijven, schilderen. - Mamaliefde.nl

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.
mamaliefde@gmail.com'