De kerstboom is de deur uit en de kans is groot dat binnenkort ook de box definitief de woonkamer verlaat. Waar de boom stond ontstaat een lege plek, die natuurlijk weer opgevuld moet worden. Er zal vast net zoals hier een flinke lading speelgoed in de loop der tijd zijn weg hebben gevonden naar jullie huis. Naar jouw woonkamer, waar de kinderen natuurlijk een eigen plekje hebben. Maar toch. Voor je het weet staat de hele kamer vol, ook dat lege plekje van nu. Nu kan je het speelgoed slechts ten dele aanbieden en de rest op zolder opbergen. Of achter dichte deurtjes verbergen, maar dat nodigt niet echt uit om te spelen. Daar is speelgoed echter wel voor bedoeld. Daarom een overzicht van de leukste en origineelste speelhoekjes. Dan wordt de speelhoek een onderdeel van de woonkamer, misschien zelfs wel de eyecatcher van de kamer. Een plekje waar je kind zichzelf kan zijn en zich kan terugtrekken. Kind blij en jij blij!

Lees ook: 5 inspirerende inrichting speelkamers
Lees ook: Speeltent kinderen; Van de leukste tipi’s, wigwam, bedtent, tafeltent en nog veel meer! 

Leeshoekje

De leukste speelhoekjes in de woonkamer - Mamaliefde

Onze kinderen houden enorm van lezen, dat krijgen we zelfs te horen van de peuterspeelzaal. Hoe jong ze ook nog zijn, ze hebben al een aardige voorraad aan boeken. Zo’n leeshoekje ziet er dan ook enorm gaaf uit en nodigt ze uit om datgene te doen dat ze het leukst vinden.

Bron

Chillhoekje

De leukste speelhoekjes in de woonkamer - Mamaliefde

Tipi’s zijn momenteel hot en ik begrijp helemaal waarom. Het is heerlijk om zo’n plekje te hebben als kind om gewoon even weg te kruipen. Een plekje in de woonkamer dat helemaal alleen van jou is. In plaats van een tipi is zo’n klamboe ook een erg handig idee. Niet alleen leuk voor om het bed heen dus.

Bron

Legohoek

De leukste speelhoekjes in de woonkamer - Mamaliefde

Ik zou het dus echt niet erg vinden als de kinderen in de loop der tijd een flinke verzameling Lego opbouwen. Ik vind het echt geweldig speelgoed. Als ze ouder zijn zou ik het misschien zelfs wel overwegen om dit in de woonkamer neer te zetten. Zelf had ik vroeger de zolderkamer en had daar ook mijn eigen legolandschap gebouwd.

Lees ook: Populairste lego sets; van duplo tot Friends, City en Ninjago

Bron

Je eigen huisje

De leukste speelhoekjes in de woonkamer - Mamaliefde

Een tipi of een klamboe is natuurlijk erg mooi. Je eigen huisje, of in ieder geval de basis daarvan is natuurlijk ook wel erg gaaf. Als het skelet klaar is misschien nog wat opvrolijken met mooie gordijnen of gewoon zo houden.

Bron

Creatief hoekje

De leukste speelhoekjes in de woonkamer - Mamaliefde

Heb je niet zoveel ruimte en zeer creatieve kinderen dan is een creatief hoekje ook zeker iets dat niet mag ontbreken. Handig zoals alles aan de muur is bevestigd die zelf ook te bewerken is.

Bron

Werkhoek

De leukste speelhoekjes in de woonkamer - Mamaliefde

Voor stoere jongens is een eigen indoorgarage natuurlijk gewoon helemaal het einde! Nu is dit vooral heel erg design, je kan hem natuurlijk ook heel functioneel maken, dat ze er de hele dag mee kunnen spelen.

Bron

Speelhoekje

De leukste speelhoekjes in de woonkamer - Mamaliefde

Deze speelhoek is gewoon helemaal compleet, niets meer aan doen zou ik zeggen.

Bron

Winkeltje of keuken

De leukste speelhoekjes in de woonkamer - Mamaliefde

Als je kinderen graag supermarktje spelen is dit natuurlijk gewoon helemaal het einde. In plaats van supermarkt kan je er natuurlijk ook een speelgoedwinkel van maken. Dan kunnen ze de hele dag door shoppen in hun eigen voorraad.

Bron

Lees ook: Houten keuken speelgoed kinderen; van Hema tot Ikea, steigerhout en meer

Klein hoekje

De leukste speelhoekjes in de woonkamer - Mamaliefde

Niet iedereen heeft veel ruimte voor een mega-speelhoek. En dat is ook nergens voor nodig. Dit kleine hoekje ziet er heel comfortabel en gezellig uit. Je kind zal het daar zeker naar zijn zin hebben.

Bron

De leukste tips, voorbeelden en inspiratie voor speelhoekjes in de woonkamer met hulp van Ikea - Mamaliefde

Nu ben ik wel heel erg nieuwsgierig naar hoe jullie speelhoek eruit ziet. Als je het leuk vindt, ontvang ik graag een mailtje met foto’s!

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Ze houdt van reizen, kwalitatief speelgoed en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Summary
Review Date
Reviewed Item
Speelhoek woonkamer maken met tips, inspiratie en voorbeelden van baby, peuter en kind
Author Rating
51star1star1star1star1star