Misschien ben je al op vakantie geweest, ben je onderweg of zie je nog op tegen de rit naar je vakantiebestemming. Of dat nu één of twee uurtjes in Nederland, of een paar dagen rijden richting Spanje of Italië. Voor je kinderen is waarschijnlijk al snel de lol er van af. Je kan ze in de tussentijd proberen te vermaken met allerlei spelletjes zoals ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’, en autobingo. Je kan ze de schermpjes geven met volgeladen accu, om zo weer een paar uur zoet mee te zijn en een grote bak met speelgoed tussen ze in zetten. Mijn ervaring is dat zo af en toe een kleine verrassing, een cadeautje het ook altijd erg goed doet. Zeker als ze er even helemaal doorheen zitten en je net midden in een file zit. Het maakt niet uit wat je ze geeft, het feit dat ze iets mogen uitpakken en het iets ‘nieuws’ is, zorgt weer voor fun. Het is fijn om wat vermaak voor onderweg te hebben. En dat hoeven echt niet altijd draagbare dvd-spelers te zijn. Wij zijn niet alleen zonder naar Denemarken gereden (acht uur rijden) maar ook Venetië en terug vanuit Kroatië was geen probleem. Maar wat is dan geschikt speelgoed voor in de auto onderweg?

Lees ook: Autovakantie met kinderen; inclusief checklist
Lees ook: Zomerspeelgoed; het leukste speelgoed voor buiten, onderweg, vakantie of op het strand
Lees ook: Auto spelletjes; de leukste spelletjes en activiteiten voor onderweg op de achterbank in de auto of in vliegtuig. 
Lees ook: Reisspellen voor kinderen; minispellen in klein formaat om mee te nemen op vakantie of voor in de auto
Lees ook: Kinder apps; top 10 leukste gratis apps zonder wifi/ internet voor peuters, kleuters en kinderen
Lees ook: Checklist inhoud: Vakantiespeel- & reiskoffertje voor kinderen

Waar moet je op letten als het gaat om speelgoed  voor in de auto?

Vorig jaar heb ik voor mijn gevoel de action leeg gekocht, dat was echt overdaad. Het meeste kon ook gewoon weer ingepakt mee terug. Dit jaar heb ik dat anders gedaan, bewustere keuzes gemaakt. Want minder speelgoed levert ook minder ruzie op, ze zijn daardoor sneller geneigd om even te blijven spelen in plaats van direct naar het volgende te grijpen. Dan kun je dus ook speelgoed kopen van betere kwaliteit en je ook thuis nog veel plezier van hebt. Daarnaast probeer ik altijd te gaan voor speelgoed wat multifunctioneel is. En dus niet maar op een manier te gebruiken is, maar ze hun fantasie bij moeten gebruiken. Tot slot zijn kleine onderdelen o