Speelgoed voor in de auto; het leukste vakantie speelgoed of voor onderweg

Met de auto op vakantie gaan kan heel handig zijn, je hoeft je geen zorgen te maken over een limiet voor de bagage en je kan gaan en staan waar je wilt. Laatst deelde ik enkele tips van het ’s nachts reizen met kinderen, maar ook overdag is te doen met de juiste voorbereidingen. Bijvoorbeeld lekker veel drinken mee, regelmatig stoppen etc. Hier lees je meer tips voor het reizen met kinderen. Het is dan ook fijn om wat vermaak voor onderweg te hebben. En dat hoeven echt niet altijd draagbare dvd-spelers te zijn. Wij zijn niet alleen zonder naar Denemarken gereden (acht uur rijden) maar ook Venetië en terug vanuit Kroatië was geen probleem. Maar wat is dan geschikt speelgoed voor in de auto onderweg?

Lees ook: Speelgoed cadeautjes voor onderweg in de auto vakantie

Speelgoed voor baby’s in de auto

Voor een baby maakt het niet zo heel erg veel uit wat je meegeeft, mits het maar met een riempje vastgemaakt kan worden aan de riem zodat het zelf gepakt kan worden. Denk bijvoorbeeld aan een pop, zoals die van Lamaze’s eerste pop of een activiteitenkubus met spiegeltje, ringen en knisperelementen. Je kan ook een Playgro Loopy Links ophangen van de ene handvat naar de ander en daar een aantal rammelaars aan bevestigen die ze zelf kunnen grijpen.

Autostuur

Het autostuur hebben we geïntroduceerd toen de kinderen iets ouder werden. Voor allebei één. Eentje die ze zelf moeten vasthouden met stuur, slot en een aantal knopjes die bijvoorbeeld de verkeersregels uitleggen en eentje met riempjes die je vast kan maken aan de stoel. Ideaal zodat je niet om de vijf seconden een stuur van de grond hoeft op te rapen.

Lees ook: Checklist inhoud: Vakantiespeel- & reiskoffertje voor kinderen

Travel Aqua doodle

De grote favoriet, in de auto maar ook daarbuiten, is toch wel de travelversie van Aqua Doodle die we van Ravensburger kregen. Dit ‘stoffen’ koffertje klap je open waardoor je twee ondergronden hebt van ongeveer een A4. Met de bijgeleverde stift die je eenvoudig opendraait en vult met water (tegen de richting in) en vast zit in een lusje kan je vervolgens aan de slag. In de auto, maar ook thuis of op vakantie ideaal en geen gedoe met stiften en potloden overal. Zeker ook een aanrader voor baby’s en dreumesen om te ‘oefenen’.

Vakantiebingo

Eén van de bekendste spelletjes in de auto is misschien nog wel autobingo. Het voordeel is dat je enkel een aantal vellen papier en wat pennen mee hoeft te nemen en je kan op stap. Papiergoed heeft echter een variant hierop ontwikkeld; namelijk vakantiebingo. Niet alleen leuk voor in de auto maar ook tijdens de vakantie zelf. Op die manier leert je kind wat meer van de cultuur van het land waar jullie in verblijven, kennen. Eén-voor-één streep je de afbeeldingen af van mensen en voorwerpen die kenmerkend zijn voor dat land. Je spreekt dan af of je voor de eerste volle rij of kolom gaat, schuin of volle kaart. Het leuke van deze kaarten is dat je het twee keer kan spelen; aan de voorkant staan afbeeldingen en aan de achterkant kan je kind zelf plaatjes tekenen.  Er zijn kaarten voor verschillende landen zoals Nederland, Duitsland / Oostenrijk, België, Spanje, Italië en Frankrijk.

Krijtbord (met opstaande rand als tafel)

Bij de Action hebben we een krijtbord gekocht. Deze heeft een opstaande rand. Nu zijn ze bedoeld om aan de muur te hangen, maar als tekentafel is het ook zeker geschikt. Liever geen (gebroken) krijtjes op de achterbank; het is ook een perfect ‘tafeltje’.

Kleurpotloden

Ook de kleurpotloden kocht ik bij de Action; deze zitten in een handig buisje zodat je ze makkelijk weer kan opruimen of in je tas kan stoppen als je onderweg stopt. Bovenop zit een puntenslijper zodat je altijd fijne puntjes hebt.

Portemonnee met nep pasjes

Onze dochter is gek op tasjes en portemonnee’s. Ik had daarom een setje meegenomen van schoudertasje met daarin een portemonnee en een paar ‘echte’ pasjes. Natuurlijk wel oude waar je niets meer mee kan, maar zij vond het geweldig. Een paar muntjes erin (buitenlandse muntjes of van die muntjes voor winkelwagentjes) en klaar!

Quiet book

Heb je tijd over dan is een quiet book een echte aanrader. Dit zijn bladen van stof met daarop verschillende activiteiten. Zoals een schoen met veters om te knopen. Een waslijn met kleding en knijpertjes. Dieren van vilt met klittenband in een boerderij etc. Zoek maar eens op Pinterest voor ideeën!

Muziek voor in de auto

Tot slot zijn cd’s ook heel fijn. Misschien niet echt speelgoed, tenzij je een voorleesverhaal combineert met een boek. Waar, als je met meerdere kinderen reist, vervolgens om gevochten kan worden wie dat mag vasthouden. Bij ons deden met name de nieuwe cd van K3 het heel erg goed net als de cd met de liedjes uit de musical van Thomas de Trein. Dit is ook wat meer up-tempomuziek zodat ik het ook niet storend vind bij het rijden.

Lees ook: De leukste zomer & vakantie doe boeken (voor peuters, kleuters, kinderen, pubers en volwassenen!) 

Welk speelgoed nemen jullie mee voor in de auto?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Summary
Review Date
Reviewed Item
Speelgoed voor in de auto; het leukste vakantie speelgoed of voor onderweg
Author Rating
51star1star1star1star1star

Comments ( 2 )

  • Toffe ideetjes! Dat Quiet Book stond ook op mijn lijstje 🙂 Net ontdekt op Pinterest toen ik een blog maakte over op vakantie met de auto

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top