Aan het einde van het jaar wordt er altijd de “Verkiezing Speelgoed van het Jaar” georganiseerd. Een verkiezing waarbij er populair en kwalitatief speelgoed wordt genomineerd en vervolgens gekozen kan worden. Ideaal als je dus geen idee hebt wat je moet kopen voor je kind voor de feestdagen. Dit gaat in maar liefst 7 verschillende leeftijdscategoriën zodat er voor iedereen geschikt speelgoed is. Er is zelfs een categorie 18+ omdat ook volwassenen graag spelen ;-) Vervolgens mag iedereen tussen 5 september en 4 november hier zijn keuze doorgeven voor welk speelgoed er moet winnen.  Als je een stem uitbrengt op welk speelgoed volgens jou moet winnen maak je ook nog eens kans om dit speelgoed te winnen! Na deze periode wordt begin november tijdens een uitreiking het gewonnen speelgoed bekend gemaakt. Dit speelgoed herken je aan het duidelijke logo van “Speelgoed van het Jaar 2018”. Nieuwsgierig naar wat het genomineerde speelgoed is dit jaar?

Lees ook: Speelgoed van het jaar 2019; Genomineerd speelgoed & spelletjes

Genomineerd speelgoed van het jaar in de leeftijd van 0 tot 3 jaar

Een baby verkent de wereld om zich heen. Vooral felle kleuren trekken zijn aandacht. Het moeten grote stukken zijn want iets goed pakken, kan hij nog niet. Geluidjes zijn ook altijd in trek. De dreumes kan al weer wat meer. Speelgoed achter je aan trekken is dan leuk. Een dreumes zit vol vragen. Speelgoed kan antwoorden geven en mogelijkheden stimuleren. Peuters bouwen met blokken, maken muziek en spelen graag met andere kinderen. Een spelletje spelen gaan ze nu steeds vaker doen.

Fisher-Price Dansen & Wiebelen Rockit

Coole Moves Rockit en Spark staan te popelen om samen met je kindje te spelen en leren! Het schattige tweetal reageert op elkaar en op je kindje met interactieve lichtjes, liedjes, geluidjes en zinnetjes over het alfabet, kleuren, tellen en meer. Kleintjes vinden het fantastisch om met deze twee vriendjes te spelen en te zien hoe ze op elkaar (en op jouw kleine!) reageren met vrolijke lichtjes en coole bewegingen. Met de slimme meegroei-technologie verandert de leerzame content naarmate je kindje groeit!

De Fisher Price Rockit is heel uitnodigend. Je wordt blij van zijn vrolijke gezichtsuitdrukking, hij beweegt, maakt geluid en is gemakkelijk te bedienen. Leuke interactie. De opnamefunctie maakt hem heel persoonlijk. En heel fijn: je kunt hem zachter zetten! Een prima doos met goede uitleg.

Meer informatie vind je hier.

My First Tractor Set (SmartMax)

Jonge kinderen (+18 maanden) kunnen op een veilige manier de magie van het magnetisme ontdekken met de My First-collectie van SmartMax.De extra grote tractor- en paardonderdelen klikken eenvoudig op de staven. Bouw en rijd met je eigen tractor, speel met de figuren of combineer naar keuze om de gekste dingen te creëren. De lange en korte hekjes kan je zowel op als naast de aanhangwagen plaatsen. Alle onderdelen zijn 100% compatibel met alle andere SmartMax-producten.

Dieren en de magie van magneten zijn altijd leuk voor deze leeftijd. Je hoeft niets uit te leggen: kinderen begrijpen het meteen en kunnen veel gekke combinaties maken. Oneindig veel speelplezier met deze set met een prima prijs.

Meer informatie vind je hier.

Bla Bla Blocks Speelhuis (VTech)

Bla Bla Blocks Speelhuis maakt het niet alleen mogelijk om op een creatieve manier een huis te bouwen, maar daarnaast praten de blokjes en kan het kind hierdoor van alles leren over letters, voorwerpen en dieren. Wanneer de blokjes in het magische raam gezet worden, hoor je liedjes, melodietjes, gesproken zinnen en muziek. De Bla Bla Blocks zijn een combin