Speelgoed & Cadeautips voor 1-jarig meisje

Nog even en onze dochter is één jaar. Nu de uitnodigingen zijn verstuurd krijgen we regelmatig de vraag wat we graag willen hebben. Dit stond er op het verlanglijstje van onze dochter / onszelf. Je kan er natuurlijk voor kiezen om dit openbaar te maken, inclusief afstrepen zodat je zeker weet dat je niet twee keer hetzelfde krijgt. Maar dan is de verrassing eraf. Daarom dat het voor ons meer ‘achter de hand’ was: Daarom deze speelgoed & cadeautips voor meisjes voor hun eerste verjaardag of Sinterklaas.

Lees ook: Speelgoed voor kinderen; wat is kwalitatief geschikt speelgoed voor baby’s, dreumesen, peuters en kleuters?

Grimm’s houten speelgoed

Zoals ik al aangaf hebben we een aardige verzameling speelgoed in huis. Dit houten speelgoed van Grimm’s blijft echter ontzettend lang mooi. Met name de regenboog of deze mandalapuzzel vind ik helemaal het einde. Jammer dat het zo duur is. Echt goedkopere alternatieven zijn er nog niet.

Grimm’s regenboog koop je hier.

 

V-tech toettoet

Verlanglijstje eerste verjaardag jongen met cadeau tips - MamaliefdeWat een echte aanraders is, is de Toettoet-serie, de Zoef-dieren of de vrolijke vriendjes voor zover er sprake is van jongens- en meisjesspeelgoed dan. Met name de luchthaven en het station is mooi om te beginnen. Met een paar losse autootjes kan je ook een voorraadje aanleggen.

De diverse toettoet dieren vind je hier, Zoef-dieren hier, vrolijke vriendjes hier

 

Activiteitentafel / kubus

De activiteitentafel of kubus heb je zowel in houten of plastic en elektronische versies. Op de tafel of de kubus zitten diverse opties voor kinderen om te spelen en ontdekken. Van kralen, tot puzzels, dingen om te draaien, knopjes en meer. Zo worden dreumessen uitgedaagd om op ontdekking te gaan en leren ze het effect van oorzaak gevolg kennen

De activiteitentafels vind je hier.

 

Little people

Voor poppen zijn ze vaak nog te klein, toch vinden kinderen het heel leuk om bekende situaties tegen te komen. Zoals een kinderdagverblijf, dierentuin of woonhuis. Bij Little People worden deze nagemaakt, maar dan met materialen en onderdelen die geschikt zijn ook voor kleine handjes (en mondjes). Het voordeel van Little People is dat het ook lange tijd leuk blijft. Ze zijn er niet snel mee uitgespeeld, ook als kleuter spelen ze er nog graag mee. Toch te groot, dan maak je er nog prima iemand anders blij mee. Onze dochter heeft een hele verzameling gekregen van Little people en vindt dat helemaal het einde. Met name de geluiden dierentuin, woonhuis en de vouwwagen zijn populair.

Little People vind je hier.

Lego Duplo

Voor het bouwen zijn ze misschien nog te klein. Daarvoor is Duplo primo (alleen tweedehands te koop) zeer geschikt. Toch vinden ze het leuk om hiermee te spelen en ontdekken. Al is het maar om de torentjes die mama bouwt om te gooien. De diverse sets scoren altijd erg goed; of je nu gaat voor een doos met losse blokjes of in een bepaald thema. Een aanrader zijn ook de fantasiedieren, Duplo-ijsjes en de Duplo-trein.

Duplo vind je hier.

 

Houten puzzels

Je kindje zal willen oefenen met de fijne motoriek. Het leggen van een puzzel is dan een eerste stap. Geen puzzel met tig stukjes, maar een eenvoudige puzzel waarbij de stukjes in een gat moeten vallen en je kind zal moeten oefenen met de oog-handcoördinatie en het herkennen van vormen.

De leukste puzzels vind je hier.

Houten keukentje

In ieder interieur kom je dit wel tegen; een houten keukentje. Of je nu de Duktig Keuken koopt bij de Ikea, een plastic keuken of een houten keuken vol details. Er is voor ieder wat wils. Dit is echt een aanrader, want als mama kookt willen de kinderen ook graag koken. Daar zullen ze dus ook heel lang veel plezier van hebben. Naast de keuken heb je ook echt heel gaaf (houten) speelgoed voor de vulling!

De leukste keukentjes en accessoires vind je hier.

 

Kosteloos speelgoed

Naast speelgoed dat je in de winkel koopt scoren kosteloze materialen ook erg goed op deze leeftijd. Denk bijvoorbeeld aan een la die open en dicht kan, een lichtknopje dat aan en uit kan, een kartonnen doos waar je doorheen kan kruipen. Geef bijvoorbeeld een enorme doos cadeau van formaat vaatwasser. Daar kan de baby helemaal in en kan je een mooi huisje van maken.

Leesboeken

We hebben al een aardige voorraad met babyboekjes, prentenboeken en kinderboeken maar daar kan altijd meer bij. Vooral de kinderboeken voor later zijn leuk om voor te lezen. Denk aan een Jip en Janneke, andere boeken van Annie M.G. Schmidt, Roald Dahl en ga zo maar door.

Tips buitenspeelgoed

Lees ook: Overzicht van top 10 populairste buitenspeelgoed

Speelgoed voor in bad

  • Schuim badletters
  • Prenten / voorleesboeken
  • Rupsje nooitgenoeg
  • Dikkie Dik Verjaardagsboek

Creatief speelgoed

Overige cadeautips

Natuurlijk kan je ook geld vragen, maar dat vind ik niet leuk om te vragen. Zeker met een eerste verjaardag is het leuk om een cadeau te krijgen waarvan je later kan zeggen. Kijk, dat heb je van die en die voor je eerste verjaardag gekregen! Toch maakt het niet zoveel uit waar je gasten mee komen, voor je kind is het allemaal even prachtig. Helemaal als het ingepakt is in een mooi glinsterend en knisperend papiertje, bij voorkeur voorzien van een strik met heel lange touwtjes is hij helemaal gelukkig. Een babyhand is tenslotte al snel gevuld.

Mocht je geen geld willen geven of één van bovenstaande cadeau’s, dan scoort een abonnement ook altijd heel erg goed.

Oké, toegegeven het zal veel leuker zijn voor zijn zus maar ik denk dat hij het ook prima naar zijn zin zal hebben in de dierentuin. Een jaarabonnement voor ons gezin (of eigenlijk ons als ouders, want de kinderen mogen nog gratis mee naar binnen) zou dan ook heel erg gewaardeerd worden.

Sinds kort gaan we ook samen naar babyzwemmen. Een lessenkaart daarvoor zou ook heel fijn zijn. Wie weet mag hij dan straks in januari wel voor zijn Teddybeer brons. Of een cursus Muziek op Schoot die straks in januari gaat beginnen.

Een ervaring!

Tot slot kwam ik laatst een blog tegen van iemand waarin geschreven werd over dat ze graag ervaringen cadeau gaf. Dat is natuurlijk ook helemaal super, bijvoorbeeld een kaartje / abonnement voor een (binnen)speelparadijs, pretpark, het theater, een babyzwemkaartje of dierentuin. Helemaal super dat we vorig jaar een uitnodiging kregen voor een tweede verjaardag waarin gevraagd werd om geen speelgoed te geven, maar geld voor in de spaarpot of bijvoorbeeld een grote kartonnen doos. Ik heb een zwak voor zelfgemaakte spulletjes, of het nu gaat om een deken, speelbal of poncho.Van mijn schoonouders krijgt ze dan een klein cadeautje en geld voor op haar spaarrekening, wat vrijkomt als ze 18 is. Mocht ze tegen die tijd gaan studeren kan ze het geld hard genoeg gebruiken. Wat ik liever niet op haar verlanglijstje zet is kleding, ook al groeit ze iets minder snel, dit is zeer tijdsgebonden.

Tips voor inpakken van cadeautjes

Lees ook: Spelletjes om cadeautjes uit te pakken

We hebben de gasten vooral meegegeven dat het niet gaat om het cadeau zelf. Op deze leeftijd zijn ze snel overvoerd van wat ze krijgen. Maar vooral aandacht te geven aan hoe, dus makkelijk te scheuren, inpakken met veel losse lintjes etc. Nog een drietal tips voor de eerste verjaardag.

  1. Leg symbolische voorwerpen voor de jarige op tafel. Bijvoorbeeld een boek als symbool van kennis, een basketbal voor sportiviteit of een penseel voor creativiteit. Het voorwerp dat het kind het eerste pakt zou voorspellend zijn voor zijn toekomst.
  2. Vraag alle gasten iets mee te nemen dat met het afgelopen jaar te maken heeft. Stop alles in een tijdcapsule en geef deze aan het kind wanneer het 16, 18 of 21 wordt.
  3. Laat alle gasten met watervaste inkt hun naam en een verjaardagswens of herinnering op een wit tafelkleed schrijven en bewaar dit voor later.

Meer speelgoed & cadeautips voor jongens en meisjes!

Andere cadeautips en verlanglijstjes vind je hieronder:

Wat hebben jullie je kind gegeven voor haar eerste verjaardag?

Summary
Review Date
Reviewed Item
Speelgoed & Cadeau tips voor meisje 1 jaar

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.

Comment ( 1 )

  • Wauw wat een lekker lang lijstje! Ik kom nooit op iets haha.
    Hier vinden ze de lintjes van het cadeaupapier vaak het leukst 😉

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top