Speelgoed & Cadeautips voor jongens van 1 jaar

Jaja, het is zo ver. Onze zoon is over een maand alweer jarig. Zijn eerste verjaardag. Voor mijn gevoel is hij nog zo’n baby. Hij speelt graag liggend op de grond of zit rustig in een hoekje op de bank met zijn speelgoedjes. Gelukkig eet hij ondertussen gewoon mee met wat wij ook eten dus zijn de potjes voor noodgevallen en lukt het zelfs om hem zelf te laten eten. Lang leve rapley. Voor een verjaardag probeer ik ook vooruit te kijken, niet alleen naar wat nu leuk is, maar ook wat over een jaar interessant kan zijn.  Hij is geboren vlak nadat Sinterklaas het land inkwam. Dat betekent dat hij de rest van zijn leven met deze goedheiligman en in mindere mate ook met kerst zal moeten concurreren. Op een gegeven moment houdt het toch op met de stroom cadeautjes. Qua speelgoed hebben we al een hoop in huis, zijn zus maar ook hij heeft in de loop der tijd al zoveel gekregen. Kleding is zo smaakafhankelijk dat ik het lastig vind om te vragen. Wat dan wel? Daarom deze speelgoed & cadeautips voor meisjes voor hun 3e verjaardag of Sinterklaas.

Lees ook: Speelgoed voor kinderen; wat is kwalitatief geschikt speelgoed voor baby’s, dreumesen, peuters en kleuters?

Abonnement

Verlanglijstje eerste verjaardag jongen met cadeau tips - Mamaliefde

Oké toegegeven, het zal veel leuker zijn voor zijn zus maar ik denk dat hij het ook prima naar zijn zin zal hebben in de dierentuin. Een jaarabonnement voor ons gezin (of eigenlijk ons als ouders, want de kinderen mogen nog gratis mee naar binnen) zou dan ook heel erg gewaardeerd worden.

Sinds kort gaan we ook samen naar babyzwemmen. Een lessenkaart daarvoor zou ook heel fijn zijn. Wie weet mag hij dan straks in januari wel voor zijn Teddybeer brons. Of een cursus Muziek op Schoot die straks in januari gaat beginnen.

Grimm’s houten speelgoed

Verlanglijstje eerste verjaardag jongen met cadeau tips - Mamaliefde

Zoals ik al aangaf hebben we een aardige verzameling speelgoed in huis. Dit houten speelgoed van Grimm’s blijft echter ontzettend lang mooi. Met name de regenboog of de mandalapuzzel vind ik helemaal het einde. Jammer dat het zo duur is. Echt goedkopere alternatieven zijn er nog niet.

V-tech toettoet

Verlanglijstje eerste verjaardag jongen met cadeau tips - MamaliefdeOnze dochter heeft een hele verzameling gekregen van Little people en vind dat helemaal het einde. Met name de geluiden dierentuin, woonhuis en de vouwwagen zijn populair. Het perfecte alternatief hierop is de Toettoetserie, de Zoef-dieren of de vrolijke vriendjes voor zover er sprake is van jongens- en meisjesspeelgoed dan. Met name de luchthaven en het station is mooi om te beginnen. Met een paar losse autootjes kan je ook een voorraadje aanleggen.

Leesboeken

We hebben al een aardige voorraad met babyboekjes, prentenboeken en kinderboeken maar daar kan altijd meer bij. Vooral de kinderboeken voor later zijn leuk om voor te lezen. Denk aan een Jip en Janneke, andere boeken van Annie M.G. Schmidt, Roald Dahl en ga zo maar door.

Een enorme kartonnen doos en kerstverlichting

Het klinkt misschien heel erg raar, maar met zo’n enorme kartonnen doos van het formaat vaatwasser zou ik ook al heel erg blij zijn. Ik heb al even rondgekeken en die dozen vind je niet makkelijk. Met een snoer kerstverlichting erbij is er op Pinterest genoeg inspiratie te vinden om er een mooie grot van te maken. Past helemaal bij de kerstsfeer.

Een ervaring!

Tot slot kwam ik laatst een blog tegen van iemand waarin geschreven werd over dat ze graag ervaringen cadeau gaf. Dat is natuurlijk ook helemaal super, bijvoorbeeld een kaartje / abonnement voor een (binnen)speelparadijs, pretpark, het theater, een babyzwemkaartje of dierentuin. Helemaal super dat we vorig jaar een uitnodiging kregen voor een tweede verjaardag waarin gevraagd werd om geen speelgoed te geven, maar geld voor in de spaarpot of bijvoorbeeld een grote kartonnen doos. Ik heb een zwak voor zelfgemaakte spulletjes, of het nu gaat om een deken, speelbal of poncho.Van mijn schoonouders krijgt ze dan een klein cadeautje en geld voor op haar spaarrekening, wat vrijkomt als ze 18 is. Mocht ze tegen die tijd gaan studeren kan ze het geld hard genoeg gebruiken. Wat ik liever niet op haar verlanglijstje zet is kleding, ook al groeit ze iets minder snel, dit is zeer tijdsgebonden.

Geld

Natuurlijk kan je ook geld vragen, maar dat vind ik niet leuk om te vragen. Zeker met een eerste verjaardag is het leuk om een cadeau te krijgen waarvan je later kan zeggen. Kijk, dat heb je van die en die voor je eerste verjaardag gekregen! Bovenal ben ik heel erg benieuwd naar waar de gasten mee gaan komen. Voor onze zoon maakt het toch niet uit. Zolang het maar ingepakt is in een mooi glinsterend en knisperend papiertje, bij voorkeur voorzien van een strik met heel lange touwtjes, is hij helemaal gelukkig. Een babyhand is tenslotte al snel gevuld.

Tip: Meer inspiratie vind je op het verlanglijstje van onze dochter, zij is de eerste en heeft dus het meest uitgebreide verlanglijstje. Daar staan ook zeker dingen op die ook voor jongens geschikt zijn. Onlangs deelde Shirley ook het verlanglijstje voor de eerste verjaardag van hun zoon.

Tips voor inpakken van cadeautjes

Lees ook: Spelletjes om cadeautjes uit te pakken

We hebben de gasten vooral meegegeven dat het niet gaat om het cadeau zelf. Op deze leeftijd zijn ze snel overvoerd van wat ze krijgen. Maar vooral aandacht te geven aan hoe, dus makkelijk te scheuren inpakken met veel losse lintjes etc. Nog een drietal tips voor de eerste verjaardag.

 1. Leg symbolische voorwerpen voor de jarige op tafel. Bijvoorbeeld een boek als symbool van kennis, een basketbal voor sportiviteit of een penseel voor creativiteit. Het voorwerp dat het kind het eerste pakt zou voorspellend zijn voor zijn toekomst.
 2. Vraag alle gasten iets mee te nemen dat met het afgelopen jaar te maken heeft. Stop alles in een tijdcapsule en geef deze aan het kind wanneer het 16, 18 of 21 wordt.
 3. Laat alle gasten met watervaste inkt hun naam en een verjaardagswens of herinnering op een wit tafelkleed schrijven en bewaar dit voor later.

Meer speelgoed & cadeautips voor jongens en meisjes!

Andere cadeautips en verlanglijstjes vind je hieronder:

Wat hebben jullie gevraagd voor de eerste verjaardag van jullie tweede kindje? Vonden jullie dat ook zo lastig?

Summary
Review Date
Reviewed Item
Speelgoed jongen 1 jaar cadeau tips eerste verjaardag
Author Rating
51star1star1star1star1star

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.

Comments ( 14 )

 • Mag van het eerste kindje ook? 😉

  Wij hebben voor ons zoontje zelf de Grimms regenboog gekocht. Van mijn schoonmoeder kregen we een wheelybug loopwagen en verder staat op de lijst Duplo, Zoek Nijntje, een treinbaan van de Ikea en zo’n verkeers-speelkleed 🙂

  • Natuurlijk hoor, leuk dat jullie die regenboog hebben gekocht. Zie wat andere dingen staan die hier ondertussen ook al de weg naar huis hebben gevonden. Daarom vind ik het zo lastig voor de tweede, ik weet het niet meer.

   • Ik hoor veel moeders van jongens over toet toet…. Geen idee wat het is, maar het schijnt hét cadeau voor jongens te zijn 😉

    • Ja, was vorig jaar ook al zo. Nu zelfs al iets minder, vergelijk het zelf altijd een beetje met little people voor meisjes. Waar je een meisje zo’n roze woonhuis geeft koop je voor een jongen toettoet. Voor zover er sprake is van sekse speelgoed.

     • Ja, zoiets begreep ik inderdaad. Ik merk dat ons zoontje vaak het leukste speelt met dingen die eigenlijk helemaal geen speelgoed zijn… Onderzetters, een schoenlepel of een stok zijn hier favoriet….

      Opzich is speelgoed natuurlijk ook heel leuk en belangrijk, maar ik ben zó blij dat hij ook leuk met dingen speelt die niet ontworpen zijn om mee te spelen. Vind het erg belangrijk dat hij zijn fantasie leert gebruiken, daar hebben ze heel veel aan later, denk ik (hoop ik)

     • I can’t agree more. Daarom ben ik ook zo’n fan van sensopatisch spelen. Perfect materiaal om zelf spel mee te bedenken. Merk wel dat als ze ouder worden er steeds meer met ‘echt’ speelgoed gespeeld wordt of er complete knuffelsessies volgen.

 • Even denken hoor.. Wij hadden op de lijst een zandpak (zo’n schelpje), een Wheelybug, een pop, boekjes, Duplo en blokken.

  Toettoet auto’s vindt Juul ook heel erg leuk!

  • Fijn, dat meisjes dat ook kunnen waarderen. Vrees dat onze dochter het in het begin ook lekker zal toe-eigenen 😉

 • Ik schreef een tijdje geleden een artikel over het verlanglijstje dat we voor Lise hebben gemaakt 🙂 Boekjes zijn hier ook altijd welkom en wij geven zelf het huis van Little People.

  • Die heb ik dan misschien gemist, ga zeker even kijken. Huis is erg leuk hier ook al in bezit, evenals een overschot aan boekjes. Is echt lastig bij de tweede.

   • Zou kunnen, maar geeft niet hoor! Kan me voorstellen dat het voor een tweede een stuk lastiger is om dingetjes te bedenken…

 • Blijft lastig.. ik ben nu aan het nadenken over sinterklaas spul omdat we dat toch vieren en ik de opa’s en oma’s inspiratie wil geven maar ja 3 mnd later wordt ze 1….

 • Ik ben bezig met een lijstje en de blogs helpen hier goed bij. Geld vragen vind ik ook niet echt ‘leuk’ geld dat gegeven wordt gaat naar zijn spaarpot.

 • Spannend hoor, nog een maandje 🙂 Een abonnement op babyzwemmen is wel erg leuk!

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top