Zodra je dochter 7/8 jaar wordt zit het midden in een nieuwe fase. Je kind zit in groep 3 of 4 en maakt momenteel enorme stappen op cognitief gebied. Er gaat een hele wereld voor hen open wat de nieuwsgierigheid prikkelt. Ook in het karakter zal je verschil opmerken, je kind wordt een stuk zelfstandiger en zal veel meer zelf willen doen. Zo zal je kind zelf naar school willen fietsen, waar het motorisch misschien wel klaar voor is, maar mentaal nog niet. Je kind zal steeds meer jou willen imiteren en helpen, bijvoorbeeld met koken of de auto wassen. Ook een momentje quality time, want aandacht en knuffels hebben ze stiekem nog erg graag nodig. Of dat ergens een portrettekening van je kind wordt gemaakt het dat ook zelf zal willen oefenen. Ook zal het graag op onderzoek gaan en willen experimenteren; met vloeistoffen, maar ook met bijvoorbeeld verschillende materialen zoals houtbewerking. Ze worden ook steeds competiever en zoeken hun eigen grenzen op.

Lees ook: Speelgoed voor kinderen; wat is kwalitatief geschikt speelgoed voor baby’s, dreumesen, peuters en kleuters?
Lees ook: Populairste speelgoed trends, hypes en rages 2018

Constructief speelgoed

Lego (Friends)

Lego is over het algemeen altijd wel een succes. Bij meisjes is de Lego Friends mateloos populair. Lego friends zijn een paar vriendinnen die in Heartlake city wonen. De bouwwerken zijn vaak niet al te ingewikkeld en voorzien van heel veel kleine accessoires zodat er na het bouwen uitgebreid mee gespeeld kan worden. De sets beginnen al bij een paar euro zodat het ook geschikt is om te geven op een kinderfeestje en lopen op tot tientallen euro’s voor een complete villa met alles erop en eraan.

Lego Friends vind je hier.

Lees ook: Populairste Legosets; van Duplo tot Friends, City en Ninjago

Geomag

Geomag is een ingenieus maar eenvoudig constructiesysteem met magnetische staven en verchroomde stalen bollen. Dit klinkt misschien niet meteen alsof je er mee kan spelen, maar met Geomag kun je oneindig veel figuren en driedimensionale constructies maken. Met Geomag maak je pas echt bijzondere bouwwerken. De bijzondere onderdelen zetten daarnaast aan tot creativiteit en logisch denken. Het stimuleert de handvaardigheid en het ruimtelijk inzicht en je kind ontwikkelt met behulp van het speelgoed een ware bouwknobbel. Als ze al jong beginnen, zijn ze later als echte professionals in staat de moeilijkste bouwwerken in elkaar te zetten. Sommige ontwerpen hebben meer dan honderd onderdelen.

De diverse sets van geomac vind je hier.

Lees ook: magnetisch speelgoed

K’nex

K’nex is het meest vernieuwende en creatieve constructiespeelgoed ter wereld, waarmee kinderen fantastische werelden kunnen bouwen! Door de knappe maar eenvoudige combinatie van K’Nex bouwstukken en verbindingsstukken kun je de meest wonderlijke bouwwerken maken mét functionaliteit! Maak een bestaande bouwset zoals een spectaculaire achtbaan of bedenk zelf een nieuw bouwwerk, het kan met K’Nex. K’nex moedigt je aan om te bouwen, te spelen en om je verbeelding te gebruiken.

De diverse K’nex vind je hier.

Playmobil

Naast Lego zal ook Playmobil enorm goed scoren. Dit is speelgoed wat helemaal gericht is op de ontwikkeling van de fantasie en het rollenspel. De sets hebben enorm veel mogelijkheden en onderdelen om het verhaal zo echt mogelijk na te spelen. Populaire series blijven natuurlijk de prinsessen, maar ook de vernieuwde winkelstraat, de bruiloftscene, het woonhuis en de fantasy wereld met elfjes en draken. Ook hiervoor geldt dat de kosten kunnen oplopen van een paar euro voor een poppetje met wat accessoires tot en met meer dan honderd euro voor een complete set.

Playmobil vind je hier.

Lees ook: Playmobil; Nieuw 2019, leukste sets, overzicht werelden en waarom zo populair?

Twickto

Twickto is nieuw constructiespeelgoed dat sinds 2018 te koop is. De gele onderdelen en verbindingen ‘klik’ je in elkaar om vervolgens de grootste bouwwerken mee te maken. Emergency #1 speelt in op de spannende wereld van de noodgevallen. Red mensen in nood met de Aerial Truck, Emergency Chopper of de Rescue Buggy. Stuk voor stuk prachtige creaties om te bouwen en mee te spelen. Maar jouw fantasie kent geen grenzen, dus bouw wat je uiteindelijk wilt.

Meer informatie vind je hier.

 

Kapla

Plankjes van KAPLA worden los en in perfect evenwicht gestapeld, zonder enig punt van bevestiging! De afmetingen van de grenenhouten plankjes zijn 11,8 x 2,4 x 0,8 centimeter. Een constructief spel met creatief en duurzaam materiaal. Iedereen kan volgens zijn ontwikkelingsniveau en inspiratie gestalte geven aan een eigen fantasiewereld. Van simpelweg plankjes stapelen tot ingewikkelde, metershoge symmetrische constructies of modellen van beroemde bouwwerken!

Meer informatie vind je hier.

 

Meccano

Het ene kind is het liefst met de blokken aan het spelen, de ander houdt van kleuren en de volgende is graag met auto’s bezig. Hoort jouw zoon of dochter bij de laatste groep? Dan garandeert het speelgoed van Meccano urenlang vermaak voor jouw kind. En zo ook voor jou. Voorlopig zul je uit de speelkamer alleen maar ‘vroem vroem’ horen. Want jouw kleine ontpopt zich snel tot een echte automonteur. Uitpakken, bouwen, ontdekken en spelen maar. De bouwpakketten van Meccano zijn leuk voor elke autofan die ervan droomt om later echt aan de mooiste auto’s te mogen sleutelen. Maar Meccano haalt ook de ontwerper in je kind naar boven. Bouw de beste wagens en zet de mooiste creaties in elkaar. Meccano bouwt samen met de kleine autoliefhebber aan een fijne speeltijd.

Meer informatie vind je hier.

Creatief speelgoed

Er is heel veel creatief speelgoed dat enorm populair is bij kinderen; niet alleen meisjes maar ook jongens knutselen heel erg graag. Denk bijvoorbeeld aan stickers tot blaasstiften en stempels etc. Een papieren rol zorgt voor een schijnbaar onbegrensde hoeveelheid papier zodat er volop geknutseld kan worden. Stickers doen het natuurlijk ook altijd erg goed. Net als scharen, glitterlijm etc.

Meer informatie vind je hier.

3doodler

3Doodler Start is een speciale pen waarmee je 3D kunt tekenen. Breng je ideeën tot leven en teken letterlijk in de lucht! De pen is speciaal ontwikkeld voor kinderen. Via de achterkant van het apparaat breng je een kleurstaafje in. Aan de andere kant komt er uiteindelijk vloeibaar plastic uit, waarmee je simpele figuren kan tekenen.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Review: 3doodler 3D-pen; voorbeelden en ideeën voor beginners om zelf te maken

 

Gel-a-peel

Met Gel-a-Peel kun je laten zien wie je bent via je eigen creaties! Creëer trendy sieraden en lifestyle-accessoires in heel veel kleuren! Ontwerpen. Lostrekken. Dragen en delen! Laat je eigen unieke stijl zien met deze Gel-a-Peel-Mega Regenboogkit met maar liefst 10 verschillende coole kleuren. Ontwerp en maak je eigen modieuze accessoires met doorzichtige geltubes, 50 + ontwerpvoorbeelden, 12 ontwerppunten en een geltray. Het is heel makkelijk en leuk! Gebruik de tubes met kleurgel om de voorbeelden na te trekken, trek het gelontwerp los en je creaties zijn klaar om te dragen! Gebruik de geltray en de wisser om bedeltjes te maken van gel! Maak meer dan 150 + accessoires van gel De Gel-a-Peel gel-accessoireset is er voor meiden met een unieke stijl.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Gel-a-Peel Genomineerd speelgoed van het jaar

Re-Cycle-Me

Re-Cycle-Me streeft naar een wereld waarin kinderen & hun ouders zich meer bewust worden van de hoeveelheid afval die we produceren. Een wereld waarin kinderen helpen dit afval te reduceren door te recyclen. En uiteraard is het cool om van je eigen afval de mooiste creaties te maken!

Meer informatie vind je hier.

 

Slijm maken

Op deze leeftijd vinden ze het heerlijk om slijm te maken. Om niet te hoeven knutselen met lijm of wasmiddel en borax zijn er ook standaard kant-en-klaar pakketten. Vooral die van glam-goo en poopsie slime surprise zijn enorm populair en een groot succes. Het slijm is al ‘klaar’ en hoef je alleen kleur, geur en glitters aan toe te voegen om zo je eigen slijm te maken. Daarnaast zijn er diverse accessoires zoals koffers, kettingen en ringetjes waarin het slijm gedragen kan worden.

Glam-Goo vind je hier.

Lees ook: Review; slijm maken zonder rommel met glam-goo
Lees ook: 5 recepten om slijm te maken
Lees ook: Glam Goo; slijm maken voor meisjes
Lees ook: Poopsie Slime Surprise Unicorn

Cosmetica laboratorium

Een echt schoonheidslabo om prachtige en unieke creaties te maken: parfums, zeep, cremes en geurend bladzout. Deze wetenschappelijke set bevat essences van en natuurlijke ingrediënten om de creativiteit van je kinderen te stimuleren.

Meer informatie vind je hier.

 

Fantasie & Rollenspel speelgoed

Verkleedkleding

Als je dochter vriendinnen over de vloer heeft is de kans groot dat ze al snel beneden komen met verkleedkleding aan. Van prinsessenjurken, tot en met schoenen met een hakjes, kilo’s aan kettingen, engelvleugeltjes of handschoenen. Ze zullen zich hier prima mee vermaken. Het is wel goed om rekening te houden dat klasgenootjes niet altijd dezelfde lengte hebben als je kind. Als je kind wat groter is, is het handig om wat oudere jurkjes te bewaren en als je kind nog erg klein is om alvast wat groter in te kopen zodat ook de vriendinnetjes zich kunnen omkleden.

Verkleedkleding vind je hier.

Kindermake-up

Grote kans dat je kind al en kleine fascinatie heeft voor nagellak, maar nu komt daar ook make-up bij. Zeker als je zelf regelmatig voor de spiegel staat om je op te maken willen kinderen dat ook doen. Zie je het nog niet zo zitten kan je kiezen voor houten make-upsetjes, daarnaast is er ook speciaal kindermake-up gemaakt van natuurlijke producten zodat het niet schadelijk is voor het gevoelige kinderhuidje of kun je voor de goedkope kindermake-up gaan voor bijvoorbeeld op een opmaakhoofd.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Make-up voor kinderen; vanaf wanneer welke leeftijd?
Lees ook: Zelf make-up maken kind met recepten uit Project Mc² Ultimate Makeover bag

Barbies

Als je ze nog niet van zolder had gehaald is dit wel echt de leeftijd om de Barbies tevoorschijn te toveren. Ze vinden het heerlijk om hiermee bepaalde situaties na te spelen om zo te oefenen in de ‘echte’ wereld. Als cadeautje kan je kleding geven, een tienerpop of als je meer budget hebt kan je een poppenhuis kopen dat geschikt is voor tienerpoppen om uren mee te spelen. Dit is ook echt een eye catcher voor in de kinderkamer!

Barbies vind je hier.

 

Hatchimals Hatchibabies

Voor het allereerst, kun je een jongen of een meisje uitbroeden! Om erachter te komen wat er in jouw magische ei zit, moet je je Hatchibaby veel liefde geven. Als ze je horen, reageren ze met schattige geluiden. Hoe meer je met deze baby’s speelt, hoe sneller ze klaar zijn om uit te broeden! Plaats het ei op een tafel en zie het ei zelf bewegen! Als je regenboogogen door de schaal ziet schijnen, weet je dat jouw Hatchibaby klaar is om uit te komen – maar daar heeft Hatchibaby jouw hulp bij nodig! Wrijf het ei om ze aan te moedigen. Als HatchiBaby uit het ei komt, zullen hun grote, van kleur veranderende ogen je vertellen hoe ze zich voelen. Het snaveltje beweegt en Hatchibaby schommelt heen en weer van plezier. In het ei zitten ook nog vier interactieve accessoires verborgen: een rammelaar, een fles, een haarborstel en een knuffelvriendje! Gebruik ze om je baby te voeden, boeren, kietelen en knuffelen!

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Review Hatchimals Colleggtibels

Shopkins

Shopkins zijn kleine personages uit de rekken van de supermarkt die je kan verzamelen. Er zijn meer dan 150 personages. Allemaal ontzettend schattig en grappig. Verzamel ze allemaal, of wissel ze uit. Er zijn ook tassen, manden en superpraktische karren om de Shopkins overal mee naar toe te nemen. Er zijn kasten om een echte bakkerij universum te creëren, vroegmarkt of supermarkt!

Shopkins vind je