De ontwikkeling van een peuter gaat heel hard; van een beetje ‘aanrommelen’ wordt er steeds gestructureerder gespeeld. De ideale leeftijd dus om op zoek te gaan naar het speelgoed  wat goed past bij je kind. Een nieuwe fase dus waarin het lastig kan zijn om speelgoed te zoeken dat aansluit bij de belevingswereld van je kind. Daarom deze speelgoed- & cadeautips voor peuter meisjes voor hun 3de verjaardag of  op het verlanglijstje voor Sinterklaas. Van uitdagend tot buiten speelgoed, en andere leuke en originel cadeautjes. Groot en klein.

Lees ook: Speelgoed voor kinderen; wat is kwalitatief geschikt speelgoed voor baby’s, dreumesen, peuters en kleuters?
Lees ook: Populairste speelgoed trends, hypes en rages 2018

Spel & ontwikkeling bij een meisje van 3 jaar

De leeftijd van drie jaar oud wordt ook wel gezien als de ‘speelleeftijd’. Dit is de leeftijd waarop kinderen iedere trap die ze tegenkomen zullen beklimmen, binnen een seconde nieuwe vriendjes maken en zich verkleden als hun favoriete tekenfilmheld. Deze activiteiten draaien niet alleen om het plezier, ze helpen kinderen ook hun inbeeldingsvermogen, fysieke bewustzijn, sociale en communicatieve vaardigheden en zelfbewustzijn te ontwikkelen. Ze maken snel nieuwe vriendjes. Ze lopen gewoon op een ander kind af en beginnen te spelen. Zo oefenen ze hun vaardigheden om met andere kinderen te communiceren en om te gaan. Het is dus helemaal niet gek als ze iedere keer dat ze naar de speeltuin gaan weer een andere beste vriend hebben.

Kinderen van drie jaar oud springen liever dan dat ze lopen. Ze verkennen hun pas ontdekte mobiliteit door middel van lichamelijke activiteiten. Ze springen, klimmen en rennen om hun fysieke grenzen te ontdekken en hun eigen lichaam te leren beheersen. Alle kinderen vinden het leuk om een verhaal te horen. Maar op deze leeftijd lijkt het of kinderen een onstilbare honger hebben naar verhalen. Ze zullen ook actief deelnemen aan het verhaal dat u vertelt. Zo niet tijdens het voorlezen, dan wel later tijdens het spelen.

Gebeurtenissen naspelen en navertellen is een manier waarop uw kind zijn inbeeldingsvermogen en communicatieve vaardigheden oefent. Op deze leeftijd zijn peuters heel goed in rollenspellen. En het is niet ongebruikelijk dat ze elkaar commanderen tijdens dit rollenspel of hun teddybeer manieren proberen bij te brengen. Rollenspellen leren kinderen om onderscheid te maken tussen hun eigen gevoelens en daden en die van andere mensen. Met andere woorden, het helpt hen hun eigen identiteit te vormen.

Over het algemeen zijn kinderen gelukkig en hebben ze geen zorgen. Maar tegelijkertijd is het een belangrijke leeftijd waarop uw kind zich bewust wordt van zichzelf en andere mensen. Bron

Houten speelgoed

Houten keuken & accesoires

Er zijn diverse houten keukens in verschillende uitvoeringen en kwaliteit. De een is heel basic en de ander heel gedetailleerd. De ervaring leert wel dat houten keukentjes degelijker zijn en meer kunnen hebben dan plastic keukentjes. Ook deze behouden hun waarde, zelfs na intensief spelen. De houten duktig keuken van Ikea ka