Een paar maanden geleden was ik aanwezig met onze zoon bij het live event SpaceXperience van André Kuipers. Dat heeft echt enorme indruk gemaakt op hem. Het blijft ook een heel interessant onderwerp dat de fantasie enorm aanspreekt. Vorig jaar in de Ardennen heb ik even overwogen om een bezoek te brengen aan Space Expo, maar hebben we toch iets anders gekozen. Nu zit er ook een stuk dichterbij in Noordwijk een Space Expo. Als kind ben ik hier ooit eens zelf geweest, volgens mij met een schoolreisje. Dus gingen we daar tijdens het pinksterweekend, een weekend waarbij ook extra activiteiten werden georganiseerd. Vooraf werden we gewaarschuwd dat het wel wat drukker zou kunnen zijn dan normaal, daarom gingen we in de ochtend en van die drukte hebben wij niets gemerkt. Een ideaal uitje voor het gezin dus!

Lees ook: Museum kinderen; overzicht van de leukste kindermuseums ook met peuters en kleuters
Lees ook: Zuid-Holland met kinderen wat te doen? Leukste activiteiten, goedkope uitjes, bezienswaardigheden en tips dagje uit

Space Expo Noordwijk

De weg naar Space Expo staat goed aangegeven; het bevindt zich tussen Noordwijk en Katwijk. In de zomer bij mooi weer kan het hier dan ook erg druk zijn vanwege het verkeer richting het strand. Gelukkig hebben ze een eigen parkeerplaats, waar je gratis kan parkeren zodat je daar niet bang voor hoeft te zijn. Zelfs op het drukste moment volgens Google was er nog parkeerplaats. Toen we aankwamen rijden was er een verkeersregelaar om te zorgen dat de ruimte optimaal benut werd. Toen we aan kwamen rijden was het meteen duidelijk dat we hier goed zaten.

Meer informatie en bezoektijden of tickets vind je hier.

De tentoonstelling