Aan het begin van het jaar kan je overal helemaal los gaan in de uitverkoop. Het maakt niet uit waar je naar op zoek bent, keus genoeg. Tenminste, dat zou je verwachten. Afgelopen week viel het mij qua kleding best wel tegen wat er te krijgen was, en dat de kortingen gegeven worden op spullen die je toch liever niet wilt hebben. Nathalie had me laatst uitgenodigd om een keer af te spreken als ik in de buurt van Antwerpen zou zijn. Dat stond op dat moment nog niet echt op het programma. Afgelopen week las ik echter op een blog van een andere bloggende mama uit België dat het weer tijd voor de halfjaarlijkse solden is. In België wordt de uitverkoop gereguleerd door de overheid en vind twee keer per jaar plaats. In het verleden ben ik wel eens met mijn zus op stap geweest voor de solden. Het colbertje dat oorspronkelijk 93 (of zoiets) euro kostte en we uiteindelijk voor 7 meenamen al ik niet snel vergeten. De eerste zondag van de maand is het koopzondag, goede reden om het kopen van kinderkleding een paar dagen uit te stellen, de kinderbijslag is tenslotte ook weer gestort. De papa’s kregen een papa dienst en de mama’s gingen op koopjes jacht.

Lees ook: Dagje uit België; De leukste uitstapjes en uitjes met kinderen net over de grens

Met de trein

Plog: solden shoppen in Antwerpen trein - Mamaliefde

Om negen uur zei ik de kinderen en manlief gedag en vertrok ik op de fiets naar het station. Ik was de straat nog niet uit en het begon heel zachtjes te regenen. Nu maar hopen dat het zuidelijker niet regent. Na het parkeren van de fiets bovenstaande foto gemaakt. Het lijkt alsof de zon net opkomt, terwijl het toch al half tien is. Snel even een superdagretour kaartje, of eigenlijk een papieren wegwerp ov-chipkaart, kopen voor 27,95. Goedkoper dan een ritje met de auto en de bijbehorende parkeerkosten, ik was ook gewaarschuwd voor drukte vanwege evenementen. Even wachten op de trein naar Roosendaal, bedenk ik natuurlijk op het moment dat de trein het station binnen komt rijden dat ik nog moet inchecken… In Roosendaal een overstap, dit was helaas een stoptrein, waardoor ik in totaal twee uur onderweg was. Het zou in een uur mogelijk geweest met de Thalys, dan betaal je echter wel drie keer zoveel en dat vind ik zonde van het geld.

Plog: solden shoppen in Antwerpen station - Mamaliefde

Plog: solden shoppen in Antwerpen station - Mamaliefde

In Antwerpen wordt ik altijd overrompeld door doe koepel van het oorspronkelijke kopstation, die is zo imposant. Bijzonder ook hoe ze een soort ‘flat’ hebben gebouwd met perrons. Als je het station uitloopt kan je niet onder de MacDonalds uit. Ideaal voor een sanitaire stop, overal ter wereld. Nu kon het shoppen echt beginnen.

Lees ook: Weekendje weg Gent; top 32 bezienswaardigheden en uitjes ook met kinderen

Kinderkleding shoppen

Plog: solden shoppen in Antwerpen Meir - Mamaliefde

Met Nathalie had ik afgesproken dat we contact zouden hebben als ze in de stad was. Daarom begon ik rustig op de Meir bij de Galerie. Dit warenhuis vindt ik nog het meeste weg hebben van een kruising tussen de Bijenkorf en Harrods. De kinderkleding is helemaal bovenin te vinden op de vierde verdieping. Alle bekende en minder bekende merken vindt je hier terug. Vooral Mexx vond ik erg leuke kindercollectie hebben. Met de kledingstukken die ik hier heb gekocht had ik de kosten voor mijn treinkaartje er al uit… Dat zijn tenminste echte kortingen. Vervolgens ook nog even bij de C&A naar binnen geweest. Hier heb ik me gelukkig aardig in weten te houden. Schuin hier tegenover lag de H&M. Na het plunderen van de meisjesafdeling was ik aan het snuffelen op de baby-afdeling en kwam Nathalie erbij. Precies op tijd, ik had namelijk slofjes gevonden waarvan ik twijfelde of het eventueel ook voor een jongen geschikt zou zijn. Het was nog even spannend om hier weg te gaan, de goed gevulde tas bleef namelijk piepen bij de ingang. Bleek dat het pakje dat ik voor meneer had gekocht nog een labeltje had. Iets verderop kon de Zara natuurlijk niet overgeslagen worden. Het was hier aardig druk en gezien de inkopen die ik al had gedaan hield ik het op een enkel shirtje voor meneer.

Plog: solden shoppen in Antwerpen Meir - Mamaliefde

De grote ketens hebben we nu gehad. Aan het einde van de Meir hebben we nog een rondje gelopen door de zijstraatjes waar we kleine kinderkledingboetieks tegen kwamen. 59,95 Voor een superzacht, superschattige onesie en een vanaf drie stuks 30% korting actie vond ik echter toch iets teveel van het goede. Voor eenzelfde bedrag had ik daarvoor een volle tas gescoord. Het waren wel erg sfeervolle straatjes vol kerstverlichting. In een van de zijstraatjes vind je ook bakker Goossens, hier zouden ze het lekkerste brood van de stad hebben.

Lunch time

Plog: solden shoppen in Antwerpen Meir lunch Moments - Mamaliefde.

Ondertussen begon ik toch wel een beetje trek te krijgen. Het was twee uur en een lunch was meer dan welkom. Als echte local wist Nathalie natuurlijk het perfecte plekje in het midden van de Meir. Tussen de Claires en Swarovski in zat een klein poortje met een trap. Boven was een super gezellige lunch en tearoom waar ze de mensen kende omdat ze er had gewerkt. De kaart van Moments stond vol met salades die allemaal even lekker klonken. Uiteindelijk toch voor de salade forestière met kip, spekjes en pijnboompitten (op de kaart dennenpitten) gekozen. Daar heb ik dus geen moment spijt van gehad. Dat het in België heel gewoon is om een rosé te drinken bij de lunch vind ik natuurlijk helemaal niet erg. Ook wel fijn om even te zitten en gewoon lekker te kletsen over kinderen, bloggen en nog meer.

Plog: solden shoppen in Antwerpen Meir lunch Moments - Mamaliefde

Daarna maakten we deze foto en namen we afscheid, de rest van de middag gingen we allebei onze eigen gang. De een nog even zelf kleding shoppen en de ander toerist spelen. Je bent tenslotte toch in het buitenland ;-)

Toeristje spelen

Via de bazaar kom je in het oude gedeelte van de stad. Met de vele terrasjes, Onze Lieve Vrouwekathedraal en het stadhuis. Iets verderop ligt de oever van de … met een enorm mobiel reuzenrad, kermis, sfeervolle kerstkraampjes en Het Steen. Het oudste gebouw van de stad Antwerpen. Via andere zijstraatjes met nog meer kroegen, terrasjes en souvenirwinkels kwam ik weer terug bij de Meir.

Tegen een wafel met chocolade van Werelds kleinste wafel shop, die eerder aan de overkant van de straat al heerlijk roken zeg je dan natuurlijk geen nee. Je bent niet voor niets in het buitenland. Nog even een kort bezoekje aan de Hema en de Kruidvat.

Plog: solden shoppen in Antwerpen kersthoppen stadsfeestzaal - Mamaliefde

Rondkijken in de schitterende met bladgoud versierde stadsfeestzaal en het paleis op de Meir was het toch echt tijd om weer met de trein naar huis te gaan. Helaas had ik de sneltrein gemist en kwam in de stoptrein, waar ik na het laatste station in België de enige reiziger was en de lichten begonnen te knipperen…

Shop tips Antwerpen

Zoals je kunt lezen was het een geweldige dag. Ik kan echt genieten van dit soort last minute activiteiten. Goed om ze de vakantie af te sluiten. Tot slot nog een paar tips als je ook wilt gaan shoppen;

  • Ga je met kinderen op stap in Antwerpen, dat hoeft geen probleem te zijn. Als je de winkels aan de Meir hebt gehad kan je terug naar het station om daar te genieten van
  • De grote (internationale) ketens vind je aan de Meir. Voor kleinere shops moet je in een van de zijstraatjes zijn.
  • Halverwege de Meir ligt de Stadsfeestzaal; hier zitten niet veel winkels, maar wel een gezellig terrasje in een aangename omgeving.
  • Rondom het stadhuis en de kathedraal vind je heel veel terrasjes, de werknemers van de Italiaanse restaurantjes kunnen erg overkomen als propper.

Ook je voordeel doen in de uitverkoop? De wintersolden duurt nog tot en met 31 januari. Meer informatie vind je op de website Beleef Antwerpen. De volgende solden is in juli; wie weet kunnen we dan wel met een klein groepje gaan.

Houden jullie ook zoveel van shoppen in de uitverkoop? Waar gaan jullie graag heen?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.