Hier in huis zijn we helemaal fan van Frozen, met name sneeuwpop Olaf met zijn warme knuffels en prinses Anna doen het erg goed. Ze kijken erg graag naar de film op Netflix en zitten zonder probleem twee uur stil!!! Vandaag een artikel met inspiratie voor sneeuwpoppen om zelf te maken in je eigen huis. Nu Driekoningen is geweest, weg met de kerstdecoratie. Kom maar op met de winterse sneeuwversiering. We hebben tenslotte wat in te halen doordat we de sneeuw vorige week hebben gemist. Deze decoratie mag natuurlijk tot het einde van de winter blijven hangen. Al vond ik het ook niet erg om vorig jaar in maart al buiten te kunnen eten. Zullen wij een sneeuwpop maken?

Lees ook: Zelf sneeuwbal met foto maken / glitterbol knutselen 

Sneeuwpop maken van Sneeuw

DIY: Krans sneeuwpop

DIY: Zullen we een sneeuwpop maken #frozen #olaf - Mamaliefde

Voor deze krans die je mooi kan gebruiken als vervanging voor de kerstkrans heb je nodig een krans van piepschuim. Deze koop je voor nog geen euro bij de action. Witte tule, rood en wit papier, twee oogjes, zwarte chenille en een schaar. Met de schaar knip je smalle strookjes van de tule en knoopt deze om de krans heen. Let op dat je overal op dezelfde manier knoopt. De uiteinden blijven los over aan de voorkant. Als je helemaal rond bent knip je twee witte cirkels uit (even een glas omtrekken), vouw je een neus door een kokertje te maken en maakt dit vast aan de binnenkant. Ik heb een strookje stof gebruikt om het te overspannen en hier alles aan vast gelijmd. In het midden van de cirkels plak je twee witte oogjes. Wat chenille bovenop zijn kop en je Olaf is klaar. Ok, ik geef toe. Deze sneeuwpop heeft iets meer weg van een albino versie van Pino. Maar het idee is duidelijk, toch?

Sneeuwpop knutselen

Vinden je kinderen het leuk om te knutselen, maar zie je dat zelf niet zo zitten? Gelukkig zijn er kant en klare pakketten om een sneeuwpop te maken. Dan heb je gelijk alles in 1x in huis en hoef je niet moeilijk te doen.

Smakelijke sneeuwpop van bladerdeeg

DIY: Zullen we een sneeuwpop maken #frozen #olaf - Mamaliefde

Wist je dat sneeuwpoppen heel lekker zijn om op te eten? Met een smal glas steek je eenvoudig drie cirkels uit bladerdeeg. Deze laat je een klein stukje overlappen. Met krenten maak je oogjes en de knoopsgaten. Met een stukje wortel, of in dit geval gedroogde mango vorm je de neus. Dan laat je het 12 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden bakken. Als armen gebruik je engelse drop of zoute stengels. De mond kan je maken met wat gesmolten chocolade en aanvallen maar. Misschien heb je bij kerstontbijt ook de Olaf sneeuwpop voorbij zien komen van twee gekookte eieren.

Sneeuwige cocktails

DIY: Zullen we een sneeuwpop maken #frozen #olaf - Mamaliefde

Met een zwarte en rode glasverf stift maak je heel eenvoudig van je cocktailglas een schitterende Olaf. Twee oogjes, mondje, neus en wat haarsprietjes. Eventueel nog twee stokjes voor de armpjes en het glas is klaar om gevuld te worden. Het recept voor een alcoholvrije cocktail Tropicana; 60 mL kokosmelk, 30 mL ananassap en wat gecrushte ijsblokjes. Als extraatje kan je van de rand een mooi suiker- of kokosrandje maken. Voor een mama variant kan je dit blogje met winterse cocktailrecepten terug lezen.

Gesmolten sneeuwpop ballen