Zelf een sneeuwpop maken?

Hier in huis zijn we helemaal fan van Frozen, met name sneeuwpop Olaf met zijn warme knuffels en prinses Anna doen het erg goed. Ze kijken erg graag naar de film op Netflix en zitten zonder probleem twee uur stil!!! Vandaag een artikel met inspiratie voor sneeuwpoppen om zelf te maken in je eigen huis. Nu Driekoningen is geweest, weg met de kerstdecoratie. Kom maar op met de winterse sneeuwversiering. We hebben tenslotte wat in te halen doordat we de sneeuw vorige week hebben gemist. Deze decoratie mag natuurlijk tot het einde van de winter blijven hangen. Al vond ik het ook niet erg om vorig jaar in maart al buiten te kunnen eten. Zullen wij een sneeuwpop maken?

Lees ook: Winter spelletjes in de sneeuw buiten

Sneeuwpop maken van Sneeuw

DIY: Krans sneeuwpop

DIY: Zullen we een sneeuwpop maken #frozen #olaf - Mamaliefde

Voor deze krans die je mooi kan gebruiken als vervanging voor de kerstkrans heb je nodig een krans van piepschuim. Deze koop je voor nog geen euro bij de action. Witte tule, rood en wit papier, twee oogjes, zwarte chenille en een schaar. Met de schaar knip je smalle strookjes van de tule en knoopt deze om de krans heen. Let op dat je overal op dezelfde manier knoopt. De uiteinden blijven los over aan de voorkant. Als je helemaal rond bent knip je twee witte cirkels uit (even een glas omtrekken), vouw je een neus door een kokertje te maken en maakt dit vast aan de binnenkant. Ik heb een strookje stof gebruikt om het te overspannen en hier alles aan vast gelijmd. In het midden van de cirkels plak je twee witte oogjes. Wat chenille bovenop zijn kop en je Olaf is klaar. Ok, ik geef toe. Deze sneeuwpop heeft iets meer weg van een albino versie van Pino. Maar het idee is duidelijk, toch?

Sneeuwpop knutselen

Vinden je kinderen het leuk om te knutselen, maar zie je dat zelf niet zo zitten? Gelukkig zijn er kant en klare pakketten om een sneeuwpop te maken. Dan heb je gelijk alles in 1x in huis en hoef je niet moeilijk te doen.

Smakelijke sneeuwpop van bladerdeeg

DIY: Zullen we een sneeuwpop maken #frozen #olaf - Mamaliefde

Wist je dat sneeuwpoppen heel lekker zijn om op te eten? Met een smal glas steek je eenvoudig drie cirkels uit bladerdeeg. Deze laat je een klein stukje overlappen. Met krenten maak je oogjes en de knoopsgaten. Met een stukje wortel, of in dit geval gedroogde mango vorm je de neus. Dan laat je het 12 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden bakken. Als armen gebruik je engelse drop of zoute stengels. De mond kan je maken met wat gesmolten chocolade en aanvallen maar. Misschien heb je bij kerstontbijt ook de Olaf sneeuwpop voorbij zien komen van twee gekookte eieren.

Sneeuwige cocktails

DIY: Zullen we een sneeuwpop maken #frozen #olaf - Mamaliefde

Met een zwarte en rode glasverf stift maak je heel eenvoudig van je cocktailglas een schitterende Olaf. Twee oogjes, mondje, neus en wat haarsprietjes. Eventueel nog twee stokjes voor de armpjes en het glas is klaar om gevuld te worden. Het recept voor een alcoholvrije cocktail Tropicana; 60 mL kokosmelk, 30 mL ananassap en wat gecrushte ijsblokjes. Als extraatje kan je van de rand een mooi suiker- of kokosrandje maken. Voor een mama variant kan je dit blogje met winterse cocktailrecepten terug lezen.

Gesmolten sneeuwpop ballen

DIY: Zullen we een sneeuwpop maken #frozen #olaf - Mamaliefde

Van een van de plastic fotokerstballen die je bij de action kon kopen heb ik en gesmolten sneeuwman gemaakt. Met dezelfde glasverf als hierboven heb ik het versierd en gevuld met nepsneeuw. Natuurlijk kan je de ‘onderdelen’ zoals knoopjes, stokjes en neus ook uit papier knippen en in de kerstbal stoppen.

Sneeuwpot kaarsje

DIY: Zullen we een sneeuwpop maken #frozen #olaf - Mamaliefde

De traditionele donkere dagen zijn misschien voorbij, maar het blijft nog steeds vroeg donker worden. Met dit vrolijke sneeuwman potje blijf je toch in mooie sferen. Hiervoor heb je nodig een leeg babyvoedingpotje, nepsneeuw (zelfde als in de kerstbal), een sticker in de vorm van neus, twee plakoogjes, oranje chenille voor de armpjes en hele sterke lijm. Het potje heb ik ingesmeerd met podge lijm van de action en door de sneeuw gerold. Even laten staan zodat het droog is en dan goed uitschudden. De armpjes heb ik in stokjes gevouwen en met de sterke lijm vastgemaakt. Toch zijn ze helaas gaan hangen. De stickers erop plakken en een mondje, lichtje er in en klaar is je stralende Olaf.

Sneeuwklei

DIY: Zullen we een sneeuwpop maken #frozen #olaf - Mamaliefde

Bij MizzFlurry kwam ik dit recept tegen voor sneeuwklei; dat zeker de moeite waard is om met je kinderen te maken. Hiervoor heb je nodig; 1,5 kop maïzenam, 0,5 kop zout, 0,5 kop kokend water, 1 eetlepel cream of tartar, 1 eetlepel zonnebloemolie en natuurlijk zilveren (sneeuwvlok) glitters. Je mengt alles door elkaar en klaar is de sneeuwklei.

‘Vloeibare’ gesmolten sneeuwpop maken

Zullen we een sneeuwpop maken? Van slime en loose parts - Mamaliefde.nl

In de winter kom ik om de één of andere reden veel vaker op Pinterest. Dan zie ik de leukste ideeën voorbij komen dat ik denk ‘Ja, dat ga ik doen! En dat, en dat en dat, oh en dat ook absoluut’. In de praktijk komt daar niet altijd wat van terecht. Tot ik een recept voorbij zag komen om zelf sneeuw te maken, een ander recept dan ik al heb geprobeerd en je hier het resultaat kan vinden. Hiervoor had je slechts twee ingrediënten nodig namelijk crèmespoeling en baking soda en dat klonk wel erg makkelijk. Die hebben we tenslotte gewoon in huis.

Blijkbaar deed ik toch iets fout, het resultaat leek totaal niet op ‘echte’ sneeuw maar meer een soort slime-achtige substantie. Misschien toch iets te enthousiast geweest met de crèmespoeling. Alsnog leuke input voor een ‘smelted snowman’ diy, als er niet een vreselijke irriterende ‘geur’ aan zit van de baking soda die zelfs je mond binnen komt. Dan maar plannen aanpassen en even in het toilet zetten. Een dag later was het gelukkig weg. Daarom deden we eerst onderstaande activiteit. Ik was van plan ze achter elkaar te doen. En dan als de lucht wat minder is door.

Toch was het een geslaagde sensopatische activiteit voor de kinderen. In het begin nog een beetje voorzichtig ontdekken met een vorkje, bang dat de handen vies zouden worden, maar al snel hadden ze de grootste lol. Een sneeuwpop modelleren was misschien dan geen succes. Het zoekspelletje om de  ‘bouwmaterialen’ terug te vinden was dat wel.

Lees ook: Recept om zelf nepsneeuw te maken met scheerschuim

Sneeuwpoppen maken met watjes

Zullen we een sneeuwpop maken? Van slime en loose parts - Mamaliefde.nl

Dit is een droge activiteit die ik erg leuk vond. De kinderen spelen graag met loose parts, daar kan je natuurlijk vrij mee spelen maar ook een gericht spel mee doen. Deze materialen(wattenschijfjes, knopen, pompons, ogen, hoedjes, sjaaltjes, vorkjes) bood ik aan op een dienblad in verschillende kleuren zodat ze zelf konden kiezen.

Zullen we een sneeuwpop maken? Van slime en loose parts - Mamaliefde.nl

Vervolgens liet ik een voorbeeld zien van hoe ze een sneeuwpop konden maken. Daarna weer weggelegd zodat ze zelf aan de slag kunnen gaan met hun eigen fantasie. Het voordeel hiervan is dat ze zoveel sneeuwpoppen kunnen maken als ze zelf willen en niet na één keer plakken klaar zijn. Met twee, drie of vier bollen en zelf kunnen kiezen waar wat zit. Dus als een hoed op de arm gaat of een oog in de buik belandt, is dat ook goed. Het gaat om het plezier.

Zullen we een sneeuwpop maken? Van slime en loose parts - Mamaliefde.nl

Sneeuwpop maken van klei

Sneeuwpop maken van pomponnetjes

Sneeuwpop maken van schuimbolletjes en zout

Sneeuwpop maken van een oude sok gevuld met rijst

Sneeuwpop maken van plastic bekers

Sneeuwpop maken van marsmallows

Sneeuwpop maken van waxinelichtjes

Zullen we een sneeuwpop maken?

Verder heb ik nog wat pogingen gedaan met sneeuwpoppen van wc-rollen, of stapeltjes van pompons. Dat is echter nog even oefenen.

Lees ook: Zelf nepsneeuw maken

Summary
Review Date
Reviewed Item
Zullen we een sneeuwpop maken? Met diverse materialen knutselen voor peuters en kleuters
Author Rating
51star1star1star1star1star

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.

Comments ( 6 )

  • Leuke ideeën ook weer!
    Volgend jaar is T ook groot genoeg om een aantal dingen te kunnen doen. Nu lag mijn focus bij A. Dus lekker geknipt samen

    • Dank je. Knippen is ook heel erg leuk. Wil onze dochter ook heel graag doen, maar lukt haar qua motoriek nog niet helaas.

  • Leuk 🙂 Frozen doet het hier ook nog steeds erg goed. Ik vind Anna alleen niet zo leuk en ben wel Elsa fan en daar zijn mijn kinderen het totaal niet mee eens haha

    • Hihi, er komen ook nog twee Anna diy’s aan volgende week 😉

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top