Als je op instagram zit ben je het misschien al eens tegengekomen. Of ergens op een blog gelezen; snail mail. Letterlijk vertaald slakkenpost. Oftewel ‘trage’ post, die nog traditioneel door een postbode bezorgd wordt in plaats van snel snel via de e-mail of telefoon. Geen kant en klaar kaartje, waar je zelf een tekst op kan achterlaten, of wat aan kan veranderen maar post waar je zelf aan gewerkt hebt. Meestal bestaande uit een brief en wat ‘cadeautjes’, waarbij het niet gaat om hoeveel het heeft gekost maar kleine dingetjes die je zelf geknutseld hebt om een ander blij mee te maken.

Zelf vind ik het altijd heel bijzonder als er post bezorgd wordt. Dus toen ik las van een vriendin dat zij snail mail aan het maken was, stelde ik voor om onze dochters iets voor elkaar te laten maken. Snail mail voor kinderen. Die zijn tenslotte ongeveer even oud. Zo gezegd, zo gedaan. Een goede reden om de voorraad knutselspullen aan te vullen, onder ander met washi tape en meer gekleurd papier. Na het middagslaapje gingen we aan de slag. Niet alleen voor vandaag, maar ook alvast voor de verjaardagen die er aan zitten te komen en voor een ziek kindje.

Lekker creatief

Snail mail - mamaliefde

We begonnen met het inkleuren van een rompertje. Met speciale textielstiften kon ze lekker haar gang gaan. Bij de babyshower hebben we dit ook gedaan en vond ik erg leuk om te krijgen.

Snail mail - mamaliefde

Madame had speciale blaasstiften uitgezocht. Dit was helemaal nieuw voor mij, dus dat moest uitgeprobeerd worden! En eigenlijk tegen mijn verwachting in werkten ze erg goed. Had ik niet verwacht, vandaar dat ze het schort nog om heeft ;-) Dit zijn stiften die juist in de mond moeten. Het was even oefenen met blazen, maar al snel verschenen de eerste spetters op het papier. Erg leuk om verpakkingen mee te decoreren. Of om sjablonen mee te maken. De stiften moet je uit elkaar halen en werken anders niet. Je hoeft dus niet al te bang zijn voor ondernemende kinderen. Je ziet het, ik ben er al helemaal fan van! Doet me denken aan vroeger op de middelbare school met van die ecoline spuitjes.

Snail mail - mamaliefde

Nadat we aan de grote tafel hadden gezeten mocht ze aan de kleine tafel knutselspullen uitzoeken. Ze koos onder andere voor stickers, touw en stiften.

Snail mail - mamaliefde
We hadden ook een button gevonden waar we een mooi speldje van hebben gemaakt. Hier is ze deze aan het inpakken in een envelop. Daarna nog een mooie sticker en klaar.

Kaart

Tot slot moest er natuurlijk nog een kaartje uitgezocht worden. Deze kaart van het Zandkasteel met stickers was haar favoriet. Schrijven kan ze natuurlijk nog niet, dus mocht er lekker gekleurd worden.

Snail mail - mamaliefde

Voorbeelden van snail mail

Snail mail - mamaliefde

  • Wit rompertje dat ze heeft versierd, voorzien van voornaam.
  • De buttonmedailles met lintjes.
  • Een magneetje, heb nu ook vellen liggen om ze zelf te maken.
  • Een verrassingspakketje.
  • Een beterschapsboekje met pleister en fotolijstje. Met kleurplaten van verschillende dreumesen voor een jongen die een tijdje in het ziekenhuis heeft gelegen.
  • Glitters en bloemen uit de envelop.
  • Een medaille. Het hart gemaakt met de blaasstiften, randje van crepepapier op een papieren bordje.
  • Een sjabloon met de blaasstiften
  • Een verjaardagspakket met ballon, kaarsjes, parasolletje, servetjes en snoepje.

Niet op de foto, maar naar mijn mening zeer geslaagd: Ik had haar met verf en ijsstokjes laten spelen. Zodat deze mooi ‘bevlekt’ zouden worden. Het meisje voor wie dit pakketje wordt krijgt een Winnieh the Pooh kamer. Ik had nog wat rompertjes liggen met deze afbeeldingen. Dreumes mocht er eentje uitzoeken, waar ik het plaatje van uit knipte. Van de ijsstokjes had ik een vierkant frame gemaakt. Zodat het een echt schilderijtje is geworden.

Lees ook: IJsstokjes ideeën; voorbeelden knutselen met knutselhoutjes ter inspiratie

Post krijgen is ook erg leuk

Als je zo bent bezig geweest is het natuurlijk ook erg leuk om zelf post te krijgen! Zeker als je over een maandje je tweede verjaardag mag vieren. Helemaal leuk dus als er meer mama’s met hun kinderen hieraan mee willen doen.

We hebben nog veel meer gemaakt, dat ligt te wachten op een ander kindje. Lijkt het jouw ook leuk om mee te doen met snail mail voor je kinderen laat het dan even weten.