Tegenwoordig zijn ze razend populair; smartwatches. Niet alleen voor kinderen, maar ook juist bij volwassenen zie je ze steeds meer. Ze zijn ook erg handig wanneer je bijvoorbeeld door je werk niet de hele tijd je telefoon bij de hand kunt hebben, maar het wel wilt zien wanneer je dat ene belangrijke mailtje ontvangt. Ideaal ook voor als je je kind nog niet met een telefoon op pad wil sturen, de meeste horloges worden geadviseerd vanaf 4 jaar.

Lees ook: Zelfstandig buiten spelen vanaf welke leeftijd?
Lees ook: Kindercamera en fototoestel of selfie cam 

Smartwatch voor kinderen

Als kinderen bij mama en papa een smartwatch zien willen ze er vaak al snel zelf ook eentje. Een smartwatch is echter vrij prijzig, en daarom wil je er misschien in eerste instantie niet aan denken zo’n dure gadget te kopen voor je kind. Helemaal als hij of zij nog vaak buiten speelt, is het zonde als de smartwatch na amper drie weken al kapot is. Toch kan het juist daarom een aanrader zijn om er één aan te schaffen:

  • Veel smartwatches werken namelijk ook als gps-tracker zodat je een beetje kan zien hoe of wat.
  • Daarnaast is het voor kinderen een leuke gadget omdat je al je meldingen erop kunt zien.
  • Het volgende nummer aan kunt zetten wanneer je muziek aan het luisteren bent.
  • En zelf de telefoon op kunt nemen, bij veel toestellen kan je vooraf aangeven welke telefoonnummers mogelijk zijn!
  • En tot slot kan een smartwatch, met wat meer functies dan de vorige generatie gps-trackers, ook je kind stimuleren om wat meer te bewegen!

De favoriete top 10

Onderstaand zie je een lijst met wat op dit moment de favoriete top 10 is.

Alcatel Move Time Kids

Dit type smartwatch werkt met verschillende besturingssystemen, zo kun je hem verbinden met smartphones die draaien op Android, iOS, Windows en Blackberry OS. Ook dit model heeft een gps-functie. Verder is hij vrij basic, hij is namelijk ook maar te bestellen in één enkele kleur; blauw met een oranje rand.

Meer informatie vind je hier.

 

BELIO gps-horloge

Dit horloge is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Kinderen van deze leeftijd hebben nog helemaal geen smartphone nodig en juist daarom is deze smartwatch geschikt voor jonge kinderen. Het neutrale design heeft een zwart-wit LED display en je kunt kiezen uit de kleuren blauw, limegroen en roze.

Meer informatie vind je hier.

 

Connect Touch

GPS-tracker telefoonhorloge voor kinderen. Unieke gecombineerde drievoudige positioneringtechniek GPS-LBS-WI-FI! Met handige touchscreen om de telefoonfuncties te kunnen bedienen. Bellen kan via snelkeuzenummers. Daarnaast beschikt dit horloge over een SOS, intercom en wekkerfunctie. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Meer informatie vind je hier.

 

Connected Kids K01

Wil jij je kinderen veilig hun omgeving laten verkennen en toch een oogje in het zeil houden? Dankzij de gps-sensor in de Connected Kids K01 kindersmartwatch houd jij via je smartphone in de gate