DIY eenvoudige paas slinger - Mamaliefde.nl

Slingers knutselen voor Pasen

Op een vrije middag vind ik het heerlijk om met de kinderen te knutselen. Vaak zijn er al zoveel dingen die moeten dat een middagje aan de keukentafel met allerlei spulletjes om je heen enorm ontspannend kan werken. En dat een leuke knutsel niet duur hoeft te zijn hebben we inmiddels al vaker laten zien op onze site. Afgelopen weekend besloten we iets leuks te knutselen voor Pasen.

Wat heb je nodig?

  • Een oude cd of dvd
  • Een bol wol in een kleur die jij mooi vindt
  • Decoratiematerialen

Hoe maak je het?

De tijd van cd`s en dvd`s ligt inmiddels al een beetje achter ons. Tegenwoordig kunnen we veel op een USB-stickje zetten en met Netflix binnen handbereik worden dvd`s niet meer zo snel bekeken. Ik ga er dan ook min of meer vanuit dat iedereen wel ergens in een verloren hoekje een cd of dvd heeft liggen die niet meer gebruikt wordt. Mocht je dat niet hebben dan kun je ook een stuk stevig karton gebruiken voor deze DIY. Simpelweg een cirkel uitknippen met in het midden een gat en je bent klaar om te beginnen.

De wol wikkel je om de cd heen. Het makkelijkste is om steeds kleinere stukjes af te knippen en daar mee te werken. Anders komt het vrij snel in de knoop. Om de hele cd ‘ingepakt’ te krijgen met de wol ben ik iets meer dan een half uurtje bezig geweest. Met plakband of een druppeltje lijm kun je de uiteindes van de wol vastplakken.

Decoreren maar!

Nadat je klaar bent met het wikkelen van de wol is het tijd om te gaan decoreren. In dit voorbeeld heb ik groene wol gebruikt met decoratiekwartel-eitjes van de Action ( €0,89 en €0,65 ), maar je kunt de kleuren en decoratiematerialen gebruiken die jij leuk vindt. Nu hebben we dus iets leuks voor Pasen, maar met een klein beetje andere decoratie heb je iets leuks voor Kerst. Met rode wol en wat leuke kraaltjes heb je iets moois voor Moederdag of Valentijnsdag.

Meer inspiratie van paasslingers

Paasdecoratie: paasslinger - Life by Rosie

Nog een leuk voorbeeld van een paasslinger vind je bij Life by Rosie

Volg mij via

laura

Blogger at Laura Collin
Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met Dave en moeder van zoon Damiën ( 2006 ) en dochter Daelyn ( 2009 ) Ik blog met veel liefde op mijn website Wereld van Mama. Zo nu en dan kun je hier ook een blog van mij terugvinden.
Volg mij via

Latest posts by laura (see all)

Volgende
Vorige

No Comments

Enroll Your Words

CommentLuv badge

To Top
// and these part of the code may be inserted in the end of HTML document of your website to exclude delays in loading of your main content.