Een hele mijlpaal, de eerste schooldag van onze zoon. Oké, eerst even wennen, maar dan is het binnenkort toch echt zo ver. Straks breng ik twee kinderen naar de basisschool. Hoe zeer ik daar ook naar uitkijk; geen race tegen de klok meer om de één naar de peuterspeelzaal en de ander naar school te brengen twee dagen per week, en de rust en vrijheid die het mij geeft. Kan ik zonder kinderen boodschappen doen, al moet ik zeggen dat ze nu zo ‘groot’ zijn dat ze ook echt helpen door zelf een karretje te besturen en niet halverwege op de grond gaan liggen omdat ze niet meer verder willen. Kan ik gewoon naar de kapper zonder dat ik dat hoef in te plannen etc. Toch is het ook even slikken; mijn eigen kleine schatten zijn opeens heel erg groot geworden. Nog een paar jaar en ze vliegen het huis alweer uit ;-) Ik denk zelfs dat ik nog wel moeite ga krijgen met de rust en stilte in huis. Onze zoon heeft er in ieder geval al zin in, hij is natuurlijk al bekend omdat hij er komt om zijn zus weg te brengen en op te halen en heeft onlangs al een uurtje in de klas mogen spelen terwijl ik in een ander lokaal ging knutselen met de kinderen.

Lees ook: Soorten onderwijs; tips voor maken van schoolkeuze basisonderwijs

Wennen en kennismaken

Komende dinsdag hebben we het kennismakingsgesprek met zijn juf. Aangezien het een kleine school is met slechts vier klassen, komt hij bij zijn zus in de kleuterklas en is de juf bekend. Tijdens het kennismakingsgesprek wil ze echter ook onze zoon leren kennen en weten hoe of wat. Waar ze rekening mee moet houden, waar hij goed in is of juist hulp nodig heeft etc. Daarvoor hebben we alvast een formulier gekregen om in te vullen.

Dat gesprek is voor ons ook even nieuw, aangezien onze dochter in de zomervakantie jarig was en er een wisseling was van klassen en er dus geen kennismakingsgesprek heeft plaats gevonden. Of ze überhaupt heeft kunnen wennen. Het was gewoon pats boem vijf dagen. Voor hem hebben we afgesproken dat hij na de herfstvakantie 1 a 2 ochtenden mag wennen tot hij echt naar school gaat. Samen met twee ochtenden peuterspeelzaal kan hij alvast wennen om niet meer zoveel tijd alleen met mama door te brengen.

Stoere rugzak

Als je naar school gaat heb je natuurlijk wel een stoere rugzak nodig. Aangezien onze zoon groot fan is van dieren, zijn de rugzakken van Skip Hop echt een musthave. Deze zien er echt superstoer uit. Hij was er ook zo blij mee dat hij hem perse mee wilde nemen naar de peuterspeelzaal de laatste paar dagen en niet kon wachten tot school.

Het zijn stevige en vrolijkgekleurde rugzakken met een dier als thema. Naast een print is de rugzak voorzien van oortjes of stekels om het extra speels te maken. Ideaal dus voor kleuters die net naar school gaan; wel groot maar het past toch nog heel goed bij hunzelf. De rugzakken hebben een voorzakje waarin je wat kleine dingen kan bewaren en aan de zijkant een ruimte voor de drinkbeker. Nu gymmen ze hier met de kleuters in het ondergoed, dus hoef je nog geen gymtas mee te geven. Maar een reservesetje kleding is altijd wel handig. Daarnaast moet er een tienuurtje mee dat bestaat uit een snack en een drankje en eventueel tussen de middag een lunch. En naar huis gaan er regelmatig tekeningen, brieven en andere kunstwerkjes in.

Tienuurtje en overblijven op school

Het voordeel van een grotere zus op school is dat je al gewend bent aan de schooltijden. Je zit al in een ritme van opstaan, aankleden, ontbijten, tienuurtjes en lunchpakketjes klaarmaken en naar school. Ook daarvoor heeft Skip Hop een hele lijn ontwikkeld, voor thuis maar ook om mee te nemen naar school. Met onder andere een lunchtrommeltje, waar heel bento-verantwoord een kleiner bakje in zit, een snackcup en een rietjesbeker. Zoonlief mocht zelf uitzoeken en was groot fan van de aap. En de uil voor de lunchtrommel. Vrolijker kan het in ieder geval niet verpakt worden.

Ook al ben ik thuis, de uren die ze op school zitten kan ik heel goed gebruiken om te werken. We hebben tenslotte geen opvang of iets dergelijks voor ze. Is in principe (buiten de vakanties) om ook niet nodig, dat is het voordeel van het bloggen. Echter blijft onze dochter wel 3 á 4 dagen per week over, officieel 3 maar in de praktijk blijft ze vaak ook de vrijdag over. Dat begon al heel snel in de tweede week omdat ik toen ook nog een gastkindje had en het gewoon niet mogelijk was om heen en weer te gaan. Gelukkig vond ze het leuk en was ze de tweede schooldag al boos dat ze niet mocht overblijven zoals een groot deel van de klas. Nu hebben we het voor haar rustig opgebouwd van twee naar vier dagen en dat wil ik bij hem ook gaan doen. Eerst maar eens tussen de middag ophalen en als dat goed gaat, dan na de kerstvakantie ook overblijven.

Thuis bijkomen

Na een dag school heeft je kind natuurlijk de behoefte om thuis bij te komen. Even gewoon relaxt en chillen met een beker drinken en wat te eten. En daarna lekker spelen. Zoals met de Bontoy walvis. Je denkt misschien dat dit een loopwagen is voor kleine kinderen maar niets is minder waar. We hebben hem nu al twee jaar in huis en hij groeit echt met je kind mee. Destijds konden zowel een kleine dreumes als kleuter ermee uit de voeten. Je bouwt hem namelijk, zonder schroefjes of andere ingewikkelde dingen, heel eenvoudig om. Zo kunnen ze rustig zitten en toch door de woonkamer racen. Het mooiste is echter nog wel dat de wieltjes geruisloos zijn. Dat staat niet alleen op de verpakking, dat zijn ze ook echt. Je hoort het alleen als ze ‘wieuw-wieuw’ door de kamer gaan of tegen de deur aan botsen omdat ze er te hard op gaan.

Lees ook: Review Bontoy Friendimal Whale loopwagen

Naast de loopwagens hebben ze nu ook heel gave trolley’s voor de kinderen waar mijn hart toch wel sneller van gaat kloppen!

Lees ook;

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.
Summary
Review Date
Reviewed Item
Skiphop rugzak
Author Rating
51star1star1star1star1star