Vaak is het heerlijk om, wanneer je in een grote stad verblijft, die stad uit te gaan en de omgeving te bezoeken. Als je vanuit Lissabon naar het westen reist kom je een aantal bijzondere, historische en cultureel bijzondere plaatsen tegen zoals Sintra en Cascais die in een natuurpark liggen. Hier vind je veel paleizen, kastelen, een klooster en het oostelijke puntje van Europa.

Lees ook: Stedentrip Lissabon met kinderen; Wat te doen? Bezienswaardigheden, uitjes en activiteiten. Hoofdstad van Portugal. Incl. tip kindvriendelijk hotel
Lees ook: Algarve met kinderen; handige tips ook met baby en peuter naar Lagos Portugal

Sintra

De naam Sintra is afgeleid van het Keltische woord Cynthia, dat Maan betekent. Rond 300 v. Chr. stond in dit gebied een Keltische maantempel. De Moren noemden de streek Chintra of Zintira. Sintra is een enorme toeristische trekpleister vanwege alle paleizen en kastelen hier in de omgeving en staat op de werelderfgoed lijst van Unesco. Loop een rondje in de stad en je snapt helemaal waarom. In het centrum vind je gelijk één van de mooiste bezienswaardigheden tegen het Paleis van Sintra. Rondom dit paleis zijn er tal van leuke en gezellige horecagelegenheden te vinden. Voor de andere bezienswaardigheden in Sintra, het Palacio da Pena en het Castelo dos Mouros kun je het beste de bus of een ander vervoermiddel nemen. Deze liggen namelijk redelijk ver van het centrum van Sintra vandaan en de weg ernaartoe is steil en zwaar. Voor Sintra moet je wel een hele dag uittrekken en niet een paar uurtjes!