Morgen is het zover. Dan is de eerste aflevering van het Sinterklaasjournaal met presentatrice Dieuwertje Blok. Dan begint voor mij echt de Sinterklaasperiode. Vorige week kreeg ik al de eerste Sinterklaasjournaal nieuwsbrief in de mailbox, één van de weinige nieuwsbrieven die ik ook echt daadwerkelijk lees. Welke avonturen zal de Sint en zijn pieten dit jaar weer beleven in de voorbereiding op de intocht en na afloop in de toeloop naar Pakjesavond? De verhaallijn voor dit jaar wordt angstvallig geheim gehouden. Het enige dat bekend is geworden is dat een witte Piet is gesnapt tijdens de opnamen in Gouda. 

Lees ook: Sinterklaas films en series; De leukste korte & lange films voor peuters en kleuters op netflix of tv / dvd

Sinterklaasjournaal

sinterklaasjournaal

Het Sinterklaasjournaal is voor mij een programma dat traditioneel bij Sinterklaas hoort. Vroeger mochten we altijd extra lang opblijven om dit te kijken. Toen nog met meneer Aart uit Sesamstraat. Zijn jullie ook zo’n fan van het Sinterklaasjournaal en wil je hier graag thuis mee aan de slag? In de digitale handleiding vind je een preview van het thema, compleet met speltips en activiteiten. Verder wil ik er niet teveel over kwijt, want ieder woord over de witte / zwartepietendiscussie is er één teveel.

In de Sinterklaastijd is er dagelijks nieuws over de aankomst en avonturen van de Goedheiligman en zijn Pieten. De afleveringen vol nieuws en achtergronden met Dieuwertje Blok als presentatrice en verslaggever Jeroen Kramer beginnen vlak voor de intocht (dit jaar 9 november 2016) tot aan de verjaardag van Sinterklaas. Elke werkdag om 18:00 uur op NPO Zapp. Op zondagen is het weekoverzicht te zien en op 5 december het jaaroverzicht. Daarnaast is er een speciale uitzending overdag bij de grote landelijke intocht. Op de website vind je spelletjes, liedjes, video’s, etc

Club van Sinterklaas

club-van-sinterklaas

De Club van Sinterklaas is sinds 1999 een Nederlandse soapserie voor de jeugd die iedere dag wordt uitgezonden op RTL4 als onderdeel van Telekids. Elk seizoen wordt afgesloten met een theatraal popconcert met optredens weggelegd voor de vaste personages maar ook andere muzikale, artistieke of gewoonweg bekende artiesten. Ook wordt er ieder jaar een nieuwe film gemaakt en vertoond in de bioscoop. Dit jaar is dat De Club van Sinterklaas & Geblaf op de Pakjesboot.

Jaarlijks komt Sinterklaas op Pakjesboot 12 naar Nederland. Samen met zijn Pieten en paard Amerigo brengt hij cadeautjes en snoepgoed voor lieve kinderen. Maar niet elk jaar verloopt het Sinterklaasfeest vlekkeloos. Pieten die de weg kwijtraken of zelfs liefdesperikelen alleen al kunnen enorme problemen veroorzaken. Ook zijn er wel eens kwaadaardige schurken die niets liever willen dan het vergallen van de feestelijke traditie. Gelukkig is de Club van Sinterklaas zowel denkbeeldige als fysieke boeven altijd de baas.

Lees ook: Het grote Club van Sinterklaasfeest 2018 in Kinepolis Utrecht

 

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.