Sinterklaasjournaal versus Club van Sinterklaas

Morgen is het zover. Dan is de eerste aflevering van het Sinterklaasjournaal met presentatrice Dieuwertje Blok. Dan begint voor mij echt de Sinterklaasperiode. Vorige week kreeg ik al de eerste Sinterklaasjournaal nieuwsbrief in de mailbox, één van de weinige nieuwsbrieven die ik ook echt daadwerkelijk lees. Welke avonturen zal de Sint en zijn pieten dit jaar weer beleven in de voorbereiding op de intocht en na afloop in de toeloop naar Pakjesavond? De verhaallijn voor dit jaar wordt angstvallig geheim gehouden. Het enige dat bekend is geworden is dat een witte Piet is gesnapt tijdens de opnamen in Gouda

Sinterklaasjournaal

sinterklaasjournaal

Het Sinterklaasjournaal is voor mij een programma dat traditioneel bij Sinterklaas hoort. Vroeger mochten we altijd extra lang opblijven om dit te kijken. Toen nog met meneer Aart uit Sesamstraat. Zijn jullie ook zo’n fan van het Sinterklaasjournaal en wil je hier graag thuis mee aan de slag? In de digitale handleiding vind je een preview van het thema, compleet met speltips en activiteiten. Verder wil ik er niet teveel over kwijt, want ieder woord over de witte / zwartepietendiscussie is er één teveel.

In de Sinterklaastijd is er dagelijks nieuws over de aankomst en avonturen van de Goedheiligman en zijn Pieten. De afleveringen vol nieuws en achtergronden met Dieuwertje Blok als presentatrice en verslaggever Jeroen Kramer beginnen vlak voor de intocht (dit jaar 9 november 2016) tot aan de verjaardag van Sinterklaas. Elke werkdag om 18:00 uur op NPO Zapp. Op zondagen is het weekoverzicht te zien en op 5 december het jaaroverzicht. Daarnaast is er een speciale uitzending overdag bij de grote landelijke intocht. Op de website vind je spelletjes, liedjes, video’s, etc

Club van Sinterklaas

club-van-sinterklaas

De Club van Sinterklaas is sinds 1999 een Nederlandse soapserie voor de jeugd die iedere dag wordt uitgezonden op RTL4 als onderdeel van Telekids. Elk seizoen wordt afgesloten met een theatraal popconcert met optredens weggelegd voor de vaste personages maar ook andere muzikale, artistieke of gewoonweg bekende artiesten. Ook wordt er ieder jaar een nieuwe film gemaakt en vertoond in de bioscoop. Dit jaar is dat De Club van Sinterklaas & Geblaf op de Pakjesboot.

Jaarlijks komt Sinterklaas op Pakjesboot 12 naar Nederland. Samen met zijn Pieten en paard Amerigo brengt hij cadeautjes en snoepgoed voor lieve kinderen. Maar niet elk jaar verloopt het Sinterklaasfeest vlekkeloos. Pieten die de weg kwijtraken of zelfs liefdesperikelen alleen al kunnen enorme problemen veroorzaken. Ook zijn er wel eens kwaadaardige schurken die niets liever willen dan het vergallen van de feestelijke traditie. Gelukkig is de Club van Sinterklaas zowel denkbeeldige als fysieke boeven altijd de baas.

Lees ook: Het grote Club van Sinterklaasfeest 2018 in Kinepolis Utrecht

 

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.

Comments ( 16 )

 • ik ga kijken…
  ook al kennen ze het geheim al lang, ik blijf het leuk vinden…
  vriendje al gevraagd om met zijn kleine naar de intocht te gaan (jaaa, ik wil dat)

  • Gaaf hoor, zou het ook wel willen. Maar manlief werkt en heb een logeetje dat weekend, alleen met twee peuters en een baby is toch echt iets teveel van het goede.

 • Ik vind hem zo ontzettend leuk, die dvd! Wij hebben die vorig jaar gekregen van mijn moeder. De kinderen waren zo enorm onder de indruk dat Sint speciaal voor hun een filmpje had gemaakt. Ze hebben hem nog regelmatig gekeken daarna.

  Het leukste van het Sinterklaasfeest vind ik de periode ervoor. De intocht op tv kijken en de schoentjes zetten plus de liedjes die de kinderen dan zingen. 🙂

  • De intocht is zeker leuk, hebben hier dat weekend een logeetje en gaan zeker met zijn allen voor de buis hangen!

 • Wat een mooie actie! Wij hadden de dvd vorig jaar ook en de kinderen vonden het geweldig!!! Ze kijken echt al ontzettend uit naar zaterdag en tellen de dagen af. Dit jaar gaan we hem zeker weer bestellen.

  Wat ik het mooiste vind aan het feest?
  De hele magische sfeer. Kinderen die geloven, al die koppies zo blij maar die het ook een beetje spannend vinden. Voor mij is het gewoon onbetaalbaar. Je geeft de kinderen zo’n mooie illusie en ik hoop dat ze daar later (net als ik) met een heel warm gevoel op terug kijken.

 • Vroeger was het sinterklaasjournaal ook echt iets waar ik naar uit keek, en tegenwoordig is het stiekem nog steeds weleens leuk om te kijken. Gewoon als een soort jeugdsentimentje, haha. Ik kan niet wachten tot ik sinterklaas met ons kleintje kan vieren, maar voor nu sla ik deze winactie even over! 🙂

 • Ik ga een (gezellig) gokje wagen naar dit leuke pakket! Wat ik er zo leuk aan vind is DE gezelligheid er om heen. Iedereen is er van in de ban en het brengt je samen. De voorpret begint bij mij al met de inkopen doen om de meest efficiënte en niet al te dure manier. Daarnaast zijn de DIY / knutsels er om heen ook zo leuk en maken het allemaal alleen maar gezelliger en 1 groot feest.

 • Het leukste aan het Sinterklaasfeest blijft de authentieke oud-hollandse sfeer. Heerlijk met het gezin bij elkaar, een beetje spannend, heerlijke pepernootjes en genieten van die geweldig blije koppies. Van mij mocht het best 2x per jaar Sinterklaas zijn (al werden de cadeautjes dan wel iets goedkoper 😉 )

 • Het leukste aan het Sinterklaasfeest vind ik de aanloop naar pakjesavond. Het zetten van de schoen. De spanning dat ze denkt dat er een paard op het dak loopt, of een Piet naar bInnen gluurt. En dan het enthousiasme waarmee de schoenen geleegd worden! Heerlijk!

  Vanaf morgen begint het weer! Spannend!

 • Het allereerste aan het feest vind ik de spanning en gezelligheid met mijn kinderen.We beginnen zaterdag met een verkleed en schmink feest.Pieten pakken aan pepernootjes en warme chocolademelk op tafel.Dan met elkaar de intocht op tv kijken en dan gezellig met elkaar naar de intocht hier in het dorp.Voor de kinderen een feest maar voor papa en mama ook omdat de kinderen zo genieten!!!!

 • de blije gezichten van mijn kinderen, nou ja de oudste dan. En hoe enthousiast hij is, hij praat er de hele dag over

 • Het leukste aan de intocht vind ik de spanning die de kids hebben. Zo verwachtingsvol. En zodra zwarte piet in de buurt is, zijn ze opeens heeel verlegen. En thuis er de grootste praatjes over hebben.

 • Zodra Fay ouder is ga ik ook zo’n video bestellen.. super leuk!

  • Zeker, je mag ook meedoen met de winactie hoor. Kan Fay haar eigen verzameling aanleggen 😉 Zitten ook leuke stukjes tussen voor baby’s.

 • Pingback:Zwarte piet in 7 dagen - Mamaliefde

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top