de 7 lekkerste sinterklaas recepten - Mamaliefde

De 7 lekkerste Sinterklaasrecepten

Nadat ik vorige week al de leukste Sinterklaas-diy’s heb gedeeld, leek het me leuk om deze week een overzicht te maken met de lekkerste recepten. Ideaal om deze week alvast te proberen en misschien volgende week op pakjesavond aan je gezin en / of familie voor te schotelen. Je kinderen en collega’s zullen het vast niet erg vinden om als proefpersonen te dienen. Deze recepten zijn stuk voor stuk ook zeker geschikt voor een Sinterklaas Sweet Table.

Pepernotenrotsjes

pepernotenrotsjesBen je de pepernoten zat, dan zijn deze pepernotenrotsjes van Serbolicious een leuk idee. Toch weer iets anders, en met chocolade. Altijd goed toch? Zowel voor de kinderen als voor de mama’s. Dit lijkt mij een recept dat iedereen kan maken.

 

 

Lees ook: Recept witte chocoladefudge met kruidnoten

Banketlekker

banketletterBanketletters vind ik altijd ontzettend lekker, en dan voornamelijk de amandelspijs die erin zit. Toen ik dit recept zag bij de Fantastic Moms dacht ik direct: dit MOET ik proberen. De bladerdeeg is besteld bij de maandelijkse boodschappen. De spijs was helaas op dus daar ga ik nog achteraan!

 

Glutenvrije pepernoten

glutenvrije pepernotenKan je kind geen gluten hebben is het natuurlijk wel zo fijn als hij ook kan genieten van pepernoten. Bijvoorbeeld met dit recept van Trotse Moeders om ze zelf te bakken. Dat maakt ze extra lekker toch? En anders is het gewoon leuk om ze samen te maken.

Lees ook: Recept om zelf pepernoten te maken.

 

Sinterklaaslunch

sinterklaaslunchBen je niet zo’n held in de keuken, maar vind je het wel leuk om creatief aan de slag te gaan? Dan is dit lunchidee van Ondeugende Spruit wel heel erg leuk. Al kost het volgens mij stiekem toch nog best wel wat werk. Volgens mij wordt dit ook wel dutch bento genoemd: zo op een bord in plaats van in een lunchboxje.

 

 

Lees ook: Sinterklaas monkey plate

Pietensoesjes

2015-10-moodkids-soesjes30-600x400Vorig jaar hebben we deze ook gemaakt bij het Sinterklaasfeest op het werk van manlief en dat was een groot succes. Bij Moodkids kwam ik een variant tegen met behulp van soesjes (of popcakes) en gekleurd marsepein maak je eenvoudig je eigen kleurrijke pietjes.

 

 

 

Sinterklaasvlaai

sinterklaastaartOok Karin ging aan de slag om een heerlijke taart te bakken. Een vlaai om precies te zijn, de foto’s zien er erg goed uit en de ingrediënten klinken ook goed. Niet te ingewikkeld, dat je eerst dagen aan het zoeken bent.

Lees ook: Recept voor Sinterklaastaart met kruidnoten

Meer hapjes kwam ik trouwens tegen bij Pauline of hier vind je ook lekkere recepten met chocolade en kruidnoten.

 

Volgende
Vorige

Comments ( 6 )

Enroll Your Words

CommentLuv badge

To Top
// and these part of the code may be inserted in the end of HTML document of your website to exclude delays in loading of your main content.