De Sinterklaasperiode hier in huis is voorbij gevlogen. Komende vrijdag is het alweer 5 december; tijd voor Pakjesavond. Natuurlijk hebben we afgelopen weekend al Sinterklaas gevierd met de familie en zijn de dame en heer goed verwend. 5 December vieren we echter met het gezin Sinterklaas. In de ochtend gaat peuter naar de peuterspeelzaal om daar cadeautjes uit te pakken. Afgelopen weekend mochten ze er ook een schoentje zetten. Ze worden dus behoorlijk verwend. Daarna is het tijd voor het middagslaapje. Als het goed is komt manlief thuis als ze wakker zijn en hebben we ons eigen Sinterklaasfeest. Nog een kleine week voor de laatste voorbereidingen. Dit zijn mijn plannen.

Lees ook: Sinterklaasspel idee met speurtocht en voorbeelden van opdrachten, quiz-vragen en gedicht voor pakjesavond. Met kinderen of volwassenen.

Spelletjes voor Pakjesavond

Als er tijd overblijft naast het tv kijken, lekker eten / snoepen en cadeautjes uitpakken, lijkt het me zeker leuk om wat spelletjes te doen. Het Sinterklaas memory; of zoek de dubbele zoals onze peuter het speelt is zeer populair. Het idee om een Sinterklaas uit te printen, lamineren en vervolgens met scheerschuim een Sinterklaasbaard te maken, is ook wel erg origineel.

Creatief

De afgelopen tijd is het er nog niet van gekomen om veel Sinterklaasknutsels te maken. Wie weet komt het nog deze week, en anders maken we er vrijdag tijd voor. Met name één van de raamdecoraties met vloeipapier wil ik nog graag maken.

Entertainment

Net zoals op de zaterdag van de intocht hoort tv kijken er op deze dag bij. Het programma kon ik nog niet vinden, maar waarschijnlijk zullen er uitzendingen zijn van het Sinterklaasjournaal, de Club van Sinterklaas, het grote feest met onder andere Woezel en Pip etc. De Video van Sint staat natuurlijk ook hoog op het lijstje om te kijken. Peuter vindt het helemaal super als haar naam genoemd wordt en foto op de tv komt. Dan wordt ze echt wild.

Lees ook: Pepernotenspelletjes Sinterklaas

Hapjes voor Pakjesavond

Als variant op de monkey platter leek het me leuk om een Sinterklaas Monkey plate met lekkere hapjes aan te bieden. Stukjes chocola, amandelspijs, roomboterkoek, mandarijnen, kruidnoten etc. Laatst heb ik al een poging gedaan om een sinterklaastaart met pepernoten te bakken. Helaas was de vorm losgeschoten waardoor het was ‘uitgelekt’. Met de smaak was niets mis. Als ik vrijdagochtend tijd heb wil ik ook nog wel een poging doen om witte chocoladefudge te maken of chocoladeletters versieren. Natuurlijk mag de chocolademelk, slagroom en minimarshmallows niet ontbreken.

Lees ook: 7 Recepten voor Heerlijk avondje van Sinterklaas

Pannenkoeken

Voor de lunch of het avondeten zullen we pannenkoeken eten. Het is even wat werk, maar deze gekleurde pannenkoekentaart is altijd een succes. Voor mij horen pannenkoeken echt bij Sinterklaas, geen idee waar dat vandaan komt. Voor het avondeten twijfel ik nog, gourmetten is natuurlijk erg gezellig maar met twee jonge kinderen niet handig. Notenrijst met kruidnoten zal het in ieder geval ook niet worden. Dat is ons ooit geserveerd en niet voor herhaling vatbaar.

Lees ook: Recepten voor lekkere pannenkoeken.

Cadeautjes

We hebben nog een aantal cadeautjes liggen in de zak van Sinterklaas. Deze waren onder andere gekocht als schoencadeautjes; of voor wanneer het uitkwam. Aangezien we de helft van de tijd dit vergeten zijn of vanwege andere activiteiten het bewust niet hebben gedaan, ligt er nog het een en ander te wachten. Kunnen er ook op Pakjesavond cadeautjes uitgepakt worden. Hoort er tenslotte toch bij.

Lees ook: Spelletjes om cadeautjes uit te pakken

Hebben jullie al plannen voor Pakjesavond?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.
Summary
Review Date
Reviewed Item
Sinterklaas Pakjesavond 2018; Tips voor hapjes en spelletjes
Author Rating
51star1star1star1star1star