De leukste Sinterklaashuizen / kastelen / dorpen

Na de Sinterklaasintocht moet de goedheiligman natuurlijk wel overnachten. Gelukkig vind je verspreid over het land diverse Sinterklaashuizen, kastelen en dorpen waar hij een schatkamer heeft voor alle cadeautjes, slaapkamers voor de vele Pieten en natuurlijk een eigen werkkamer. Samen met je kind kan je daar een kijkje komen nemen. Maar waar vind je nu die Sinterklaashuizen?

Lees ook: Sinterklaas intocht 2017

Pietendorp – Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Havenpieten, Muziekpieten, Molenpieten, Fotopieten, Pakhuispieten, ze zijn er allemaal weer! In 2017 wordt op zaterdag 25, zondag 26 november en zondag 3 december het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen weer omgetoverd tot Pietendorp. De pakjesboot ligt in de Markerhaven, de pepernotenbakkerij draait op volle toeren, de Pieten lopen door de straten van het buitenmuseum en zij maken er weer een feestje van. Alle kinderen die Hulppiet willen worden, zijn ook dit jaar weer welkom om te helpen bij het voorbereiden van de verjaardag van Sinterklaas.

Het Pietendorp is te bereiken via de stadsingang aan de Wierdijk of via de dienstingang aan de Kooizandweg in Enkhuizen. Volg de omleidingsborden en de instructies van de verkeersregelaars om de auto te parkeren. De museumveerboten varen niet.

De kaartjes kosten voor volwassenen € 12,50 en voor kinderen van 3 t/m 12 jaar € 10,00. Als je online kaartjes bestelt krijg je korting. Museumkaart heeft gratis entree.

Hier vind je meer informatie

Lees ook: Pepernoten spelletjes Sinterklaas

Pietenstad Archeon Alphen aan de Rijn

In de Stad van Sint logeert Sint in het koopmanshuis, bezoek zijn woonhuis en zijn speciale werkkamer. De pieten logeren in een grote pietenslaapkamer. De inpakpiet, de paardenpiet, de ezelpiet en de timmerpiet, ze zijn er allemaal. Laten we de pepernotenpiet niet vergeten, hij bakt heel veel pepernoten in de bakkerij van Archeon. In de pietenhuisjes kunnen de kinderen verschillende opdrachten doen, zoals pakjes gooien, rijmen met de rijmpiet, kleuren met de tekenpiet, pakjes schieten met pijl en boog, schrijven met een veer en nog veel meer. Behaal ook een Pietendiploma!

Op zondag 26 november en zondag 3 december is er een heerlijke Sinterklaasbrunch van 11.00 tot 13.00 uur inclusief entree tot de Stad van Sinterklaas. De Grote Sinterklaas Poort is geopend van 11.00 uur tot 16.30 uur in het weekend van 25 en 26 november en 2 en 3 december.

Entree voor volwassenen is 19,90 en voor kinderen van 4 tot 9 jaar 18,40. Museumkaarthouders krijgen gratis toegang.

Hier vind je meer informatie.

Lees ook: Bellen met Sinterklaas app

Park van Sint

Clip Park van Sint (Ouwehands Dierenpark Rhenen

Op 25 en 26 november & 2 en 3 december 2017 wordt Ouwehands Dierenpark omgetoverd tot het Park van Sint vol met gezellige activiteiten en shows! Ontmoet de Sint en al zijn Pieten, ga op de foto met Amerigo en doe mee aan een echte Pietentraining. Bak je eigen pepernoten in de Pepernotenfabriek, vier feest op de coole Pietenparty en vergeet niet je officiële Pietendiploma op te halen. Natuurlijk is er ook dit jaar weer een gezellige Sinterklaasshow met Bamboo Bill! Alle activiteiten zijn na entree gratis te bezoeken.

Meer informatie vind je hier.

Sinterklaasfestijn met Pepernoten Expeditie – Toverland Sevenum

Sinterklaas en zijn pieten komen ook dit jaar naar Attractiepark Toverland. In de weekenden van 25-26 november en 2-3 december vindt het Sinterklaasfestijn plaats. Tijdens dit evenement zijn er diverse extra Sinterklaasactiviteiten, zoals een heuse Pepernoten Expeditie, een Sinterklaasshow en een Pietencircus. Daarnaast zijn alle attracties in de indoor themagebieden Land van Toos en Magic Forest geopend. Tickets zijn online verkrijgbaar voor € 12,50 per stuk.

Meer informatie vind je hier.

Landgoed van Sinterklaas – Duinrell Wassenaar

Sinterklaas en zijn Pieten maken er op Duinrell samen met de bezoekers één groot feest van. Het Landgoed van Sinterklaas is geopend op 19, 25, 26 november en 2 en 3 december 2017 van 10.00 tot 16.30 uur. Een lekker dagje weg met Sinterklaas?

Neem een kijkje in het Huis van Sinterklaas, bij de Pietenschool en in de Pakjeskamer. Of ga op de foto met zijn trouwe schimmel Amerigo! In het Huis van Sinterklaas is het een drukte van jewelste en dus is hier genoeg te beleven voor de kinderen. Tijdens het SiSaSinterklaasconcert zetten zangeres Sita en de Party Pieten de boel op z’n kop met de grootste Pietendisco ooit! Het wordt swingen en zingen voor jong en oud tijdens het dagje weg tijdens Sinterklaas. Natuurlijk eindigt dit geweldige feest met een optreden van niemand minder dan Sinterklaas zelf. Tijdens de spectaculaire Pietenparade trekt door het park met al zijn Pieten, zoals de Post Piet, Blus Piet, Politie Piet en vele andere. Sinterklaas met Amerigo zal uiteraard de hoofdrol hebben.

Tijdens het Sinterklaasfeest is een groot aantal attracties van het attractiepark geopend. Koop online direct je tickets voor een onvergetelijk dagje uit met Sinterklaas.

Hier vind je meer informatie.

Lees ook: Originele & grappige sinterklaas surprise maken & cadeau ideeën

Sinterklaasweekend Kasteel Muiderslot – Muiden

Ook dit jaar is het Muiderslot weer het winterverblijf voor Sinterklaas. Na een barre tocht overzee met de stoomboot strijkt hij eind november altijd neer in het Muiderslot. Op zaterdag 25 en zondag 26 november 2017 staan alle deuren van het kasteel van Sinterklaas open.

De pakjes moeten ingepakt, de gedichten geschreven en de liedjes geoefend. Het is een drukte van belang op het kasteel zo vlak voor Pakjesavond. Niettemin maakt de goedheiligman graag even tijd om de kinderen in zijn kasteel te ontvangen. Uiteraard staat zijn schimmel weer op het slotplein, kunnen alle kinderen hun pietendiploma halen op het oefendak en kan iedereen meeschrijven aan het langste gedicht ooit!

Voor alle ouders is er een geheime route met het hoe en waarom van de tradities van de Sint. Waarom komt Piet eigenlijk door de schoorsteen? Werden er vroeger ook al schoenen gezet? Op veilige hoogte leren ouders ook meer over de traditie van Sinterklaas.

De pakjesboot vaart op zondag 26 november heen en weer tussen IJburg en het Muiderslot om de kinderen op te halen. Kijk hier voor informatie. Een bezoek aan het huis van Sinterklaas kost voor volwassenen €13,50 p.p. én kinderen van 4 tot 11 jaar € 9,- p.p. De entree verloopt enkel via e-tickets.

Hier vind je meer informatie.

Kasteel van Sinterklaas – Helmond

Het Kasteel van Sinterklaas in Helmond is waar jong en oud zich kan laten betoveren. Het begint al als je de mooie poorten binnenkomt. Het kasteel ligt op de achtergrond, maar daarvoor speelt zich al van alles af. Teveel om in één oogopslag te bevatten. En eenmaal binnen kun je je vergapen aan de prachtig ingerichte kamers. Sinterklaas en zijn pieten laten je graag alles zien. De pret bij een bezoek aan Het Kasteel van Sinterklaas begint buiten al. Er is namelijk van alles te beleven op het voorterrein. Zo zorgen de pieten voor veel plezier met hun vrolijke en gekke grapjes, dansjes en kunstjes. Het voorterrein is gratis toegankelijk!

De kaartjes voor het kasteel van Sinterklaas zijn alleen online te koop en waren binnen 1 dag al uitverkocht!

Hier vind je meer informatie.

Sinterklaas kasteel Dussen

Zoals elk jaar logeert Sinterklaas weer in het kasteel van Dussen. Hij logeert er in één van de torenkamers, waar hij gebruik kan maken van de originele plonsplee. Voor de zekerheid neemt hij toch ook zijn eigen po mee… Uiteraard zijn de Pieten ook van de partij en zij zorgen ervoor, dat niemand zich verveelt. Ze helpen mee met de spelletjes en pepernoten bakken; er waren voorleespieten, fotograafpieten, pieten die zorgen voor een rondleiding in de logeerkamer enzovoorts.

Hier vind je meer informatie.

Pakhuis van Sinterklaas – Limburgs Museum

Vanaf zaterdag 18 november 2017 is het weer zover: Sinterklaas en zijn pieten zijn met heel veel cadeautjes aanwezig in het Pakhuis van Sinterklaas. Kom je ook meehelpen?! De Pakhuis Pieten kunnen je hulp goed gebruiken. Wie helpt er om speelgoed te zoeken in de grote rekken, speelgoed te rangschikken van vroeger naar nu, cadeautjes in te pakken en tenslotte pakjes in de schoorsteen te werpen? Natuurlijk kun je ook het daklopen oefenen en de voetjes van de vloer te tillen tijdens de Pietengym.

Sinterklaas houdt ervan om onder de mensen te komen. Bijna het hele jaar zit hij alleen met zijn Pieten in het paleis in Spanje. Ook zijn ijverige helpers zijn dol op gezelligheid. Het is best wel leuk met zijn allen in het paleis en je leert er heel veel op de Pietenschool, maar kinderen zien ze weinig. “We verpieteren in Spanje!”, zeggen ze altijd. Daarom zijn de Pieten ook zo uitgelaten als de Pakjesboot in Nederland arriveert en al die duizenden kinderen staan te zwaaien. Dus kom gezellig langs in het Pakhuis van Sinterklaas want de Pakhuis Pieten kunnen wel wat hulp gebruiken!

Volwassenen betalen online € 10,00 (i.p.v. € 11,00) en kinderen betalen € 6,00 online (i.p.v. € 7,00).

Hier vind je meer informatie en de tijden waarop Sinterklaas aanwezig is in het museum.

Pakhuis van Sinterklaas – Museum Broekerveiling

Iedereen weet dat de Pieten van Sinterklaas echte atleten zijn. In een paar weken tijd moeten er duizenden pakjes door heel het land worden bezorgd. De Pieten moeten daarom superfit zijn. In het diepste geheim houden de Pieten zichzelf in vorm voor de grote dag. Ook dit jaar is Museum Broekerveiling geselecteerd als Pakhuis van Sinterklaas. De lighallen van het museum worden omgetoverd tot een trainingscentrum waar de Pieten hun conditie op peil kunnen houden. De kinderen mogen kijken hoe het er in het Pakhuis aan toe gaat, de Pieten helpen met allerlei klusjes. Er is ook een Sinterklaastoneel, Pietenveiling en poppentheater.

De entree bedraagt € 7,75 per persoon/kind (vanaf 3 jaar), incl. warme chocolademelk, ranja, koffie of thee met wat lekkers erbij.
Museumkaart wordt geaccepteerd.

Hier vind je meer informatie.

Sinterklaashuis – Barendrecht / Rotterdam

Heb jij altijd al willen weten waar Sinterklaas en de Pieten wonen wanneer ze in Nederland zijn? Kom snel een kijkje nemen in het Sinterklaashuis en ontdek waar Sinterklaas werkt, waar de Pieten slapen en waar de pakjes ingepakt worden! In het Sinterklaashuis kun je ontdekken hoe Sinterklaas en zijn Pieten werken, slapen en spelen als zij in Nederland zijn. Door één van onze Pieten wordt je meegenomen langs verschillende ruimtes. Je ziet onder anderen hoe de Pieten de cadeautjes in pakken en waar de pepernoten gebakken worden. Als je geluk hebt heeft Sinterklaas even tijd om je te ontvangen in zijn werkkamer!

Reserveren voor het Sinterklaashuis is niet nodig, je mag langskomen wanneer je wilt. De kans bestaat dat je even moet wachten. Maar met muziek, tekeningen en spelletjes verveel jij je geen moment! Een bezoek aan het Sinterklaashuis kost €3 per persoon.

Hier vind je meer informatie.

Sinterklaashuis – Bergen / Schoorl

Speurpiet is dit jaar ook weer druk op zoek gegaan naar een fijne plek voor alle Pieten en de Sint en heeft samen met Sinterklaas weer gekozen voor Dopersduin in Schoorl. Wij zijn daar vorig jaar met open armen ontvangen en Martijn en Wieteke (beheerders Dopersduin) willen graag dat we daar weer gaan slapen. Wij zijn heel blij dat we daar weer zijn, omdat het vorig jaar zo verschrikkelijk gezellig was.

Uiteraard willen de Pieten weer heel graag een kijkje achter de schermen geven van het dagelijks leven in het Sinterklaashuis. Dus nemen ze je graag mee door het huis waar ze vol trots hun eigen bedje laten zien, de Inpakcentrale, en (stiekem) in de slaapkamer van Sinterklaas gluren. Maar dat kan alleen als de Sint niet in zijn bed of bad ligt natuurlijk.

Het Sinterklaashuis is geopend vanaf dinsdag 21 november tot en met maandag 4 december. De tijden zijn van 11.00 uur tot 17.00 uur. Entree is € 3,50. Parkeren kan op het parkeerterrein van Dopersduin en bij het bezoekerscentrum Het Zandspoor, borden wijzen u verder de weg.

Hier vind je meer informatie.

Sinterklaashuis – Brielle

Vanaf 20 november t/m 4 december 2017 zal het Brielse Sinterklaashuis zich weer huisvesten in een prachtige historisch pand in de binnenstad, te weten het Arsenaal, Rozemarijnstraat 46 te Brielle. In samenwerking met Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta zal het Arsenaal wederom omgetoverd worden tot het huis van Sinterklaas en zijn pieten.

Op schooldagen is het huis alleen geopend voor onderwijs instellingen. Woensdagmiddag, vrijdagmiddag, zaterdag en zondag is het huis wisselend geopend voor particulieren. De kaartjes worden alleen online verkocht.

Kijk hier voor meer informatie.

Sinterklaashuis – Dokkum

De voormalige Frieslandbank aan De Dijk in Dokkum wordt vanaf de landelijke intocht van Sinterklaas ingericht als heus Sinterklaashuis. In het huis komt een expositie en kinderen kunnen er spelletjes doen en knutselen. Ook kunnen ze aanschuiven aan een lunch of ontbijt met Sinterklaas en zijn Pieten. Voor dat laatste komen alleen basisscholieren uit de ‘DDFK’-gemeenten in aanmerking; zij kunnen zich opgeven.

Ook het ‘Glazen Huis’ keert dit jaar terug in Dokkum en wel op 25 november. Daar kunnen mensen cadeautjes brengen voor kinderen wier ouders zijn aangewezen op de voedselbank. De Lions Club Noordoost-Friesland zamelt de geschenken in.

Sinterklaashuis – Dordrecht

Het Sinterklaashuis is al ruim 15 jaar een fenomeen in Dordrecht. Het eerste Sinterklaashuis was een groot huis aan de Nieuwstraat. Ook dit jaar logeert de Sint weer in Dordrecht. Vanaf dinsdag 21 november zullen de deuren van Doelensteyn voor jullie open gaan.

Hier vind je meer informatie.

Pietenhuis – Harderwijk

In Harderwijk komen ook dit jaar Sinterklaas en zijn Pieten logeren bij Cultuurkust. In ’t Pietenhuis, slapen ze, oefenen ze voor het dak lopen en pakken ze alle cadeautjes in. Er is zoveel te doen, je kan marsepein kleien, pepernoten bakken, je pietendiploma halen, de pietenbedjes bewonderen, naar de voorleeskamer of schilderen voor Sinterklaas. Er is ook een kaartje te koop voor een leuke voorstelling, ontbijten met Sinterklaas en voor een bezoek aan het museum.

Hier vind je meer informatie.

Sinterklaashuis – Kampen

Wij zijn ook dit jaar weer gevestigd in de Stadskazerme met weer allemaal nieuwe, leuke activiteiten en een mooie kamer voor Sinterklaas en er zijn allemaal weer pieten aanwezig. Dit jaar zijn we 1 week geopend op de volgende datums: 18, 22 en 25 november. Sinterklaas komt af en toe ook een bezoek brengen en er komt nog een heel leuk bezoek als verrassing voor de kinderen.

Hier vind je meer informatie.

Sinterklaashuis – Leiden

In het Sinterklaashuis in Leiden worden er veel activiteiten georganiseerd. Van knutselen in de knutselkamer tot klimmen op het oefendak of dansen op Sinterklaasmuziek. En het allerleukste… haal in het Huis van Sinterklaas je pietendiploma! Iedereen is welkom om de Sint en Pieten een bezoekje te brengen.

Vanaf zondag 26 november 2017 logeert Sinterklaas in de prachtige Waag in Leiden. De deuren zijn dagelijks van 12.00 tot 17.00 uur geopend voor publiek en de toegang is gratis voor iedereen!

Hier vind je meer informatie.

Sinterklaashuis – Maassluis

Sinterklaas heeft dankzij Koopcentrum Stadshart en het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. tijdelijk een hoofdkwartier gevonden aan de Nieuwstraat 2 in het historische stadshart van Maassluis. Daar mag de goedheiligman werken tot hij weer naar Spanje vertrekt. De kinderen kunnen de werkkamer van Sinterklaas zien en zelf samen met de bakpiet overheerlijke kruidnoten maken! Tijdens een speurtocht door het Sinterklaashuis kom je langs de slaapkamers van de pieten, de slaapkamer van Sinterklaas en ontmoet je tal van pieten zoals de bakpiet, voorleespiet en de schrijfpiet. Ook is er een troon waar de Sint zijn audiëntie zal houden.

Ook dit jaar is er weer een Sinterklaaskleurplatenwedstrijd! Kleur de kleurplaat zo mooi als je kunt in en breng hem mee tijdens je bezoek aan Sinterklaas. In het Sinterklaashuis hangen de pieten jouw kleurplaat op.

Op zondag 19 november zal de burgemeester de sleutel van het pand officieel aan de hoofdpiet overhandigen. Dat gebeurt omstreeks 13.00 uur. Daarna zijn alle kinderen van Maassluis en omgeving van harte welkom om een kijkje te nemen in het Sinterklaashuis.

Hier vind je meer informatie.

Sinterklaashuis – Roermond

Het Sinterklaashuis Roermond wordt op zondag 19 november 2017, na de intocht in Roermond, officieel geopend voor het publiek. Iedereen is welkom voor het gratis openingsfeest met de Sint en zijn pieten. Vanaf maandag 20 november 2017 starten in het Sinterklaashuis de activiteiten voor de kinderen. De pieten hebben activiteiten bedacht die de kinderen in groepsverband middels een spellenparcours uitvoeren. Het spellenparcours duurt een uur. Aansluitend kunnen de kinderen spelen in de binnenspeeltuin van de Graasj.

Meer informatie vind je hier.

Logeeradres van Sinterklaas – Museum Soest

Op 26 november 2017 zijn de deuren van Museum Soest weer voor de kinderen uit Soest geopend. Tijdens deze dag kunnen de kinderen zien en beleven hoe de Sint en zijn Pieten in Soest verblijven. 20 november gaan we dit jaar wel anders invullen dan jullie voorgaande jaren van ons gewend zijn. Sinterklaas komt namelijk met zijn pakjespieten verhalen vertellen. Hij zal dit in de ochtend doen om 11.15 uur en in de middag om 13.15 uur en 14.30 uur. Dus dit jaar geen vrije inloop. Per groep kunnen Sinterklaas en zijn Pieten 60 kinderen ontvangen. Uiteraard zal de Sint weer wat lekkers meebrengen voor de kinderen. Het vertellen van de verhalen is voor de leeftijdscategorie 3 tot en met 7 jaar. Tijdens het voorlezen van de verhalen door Sinterklaas kunnen hun begeleiders het museum Soest bezichtigen of even genieten van een kop koffie/thee.

Om de toegang te waarborgen zullen er entree kaarten beschikbaar komen. De toegangskaartjes kosten € 1,00 per kind en zijn vanaf 1 november 2017, tijdens de openingstijden, af te halen bij het museum Soest bij de receptie. Op 26 november kunnen er ook kaartjes bij de receptie van het museum gekocht worden. Er kunnen maximaal 80 kinderen per keer in de zaal. Vol = Vol. De entree voor de begeleiders is gratis.

Hier vind je meer informatie.

Huis van de Sint – Catharijne Convent Utrecht

Zapp Sinterklaasfeest 2017

Het ZappSinterklaasfeest is ieder jaar weer een feest waar met het hele gezin naar uitgekeken wordt. Ook dit jaar viert Sinterklaas met al zijn Pieten feest in de Jaarbeurs in Utrecht. Het grote Zapp Sinterklaasfeest vindt plaats op zaterdag 25 en zondag 26 november, en jij kunt er bij zijn! Sint viert dit feestje niet alleen, samen met o.a. K3, Mega Mindy, Kinderen voor Kinderen, Sarah & Julia featuring Nigel Sean, Nienke, Ron Boszhard al zijn Pieten, bekende Zapp presentatoren en –acteurs, maakt hij er een groot feest van! Speciaal voor de allerkleinste bezoekers zijn ook de Zappelin vriendjes aanwezig!

Anderhalf uur voor aanvang van de show ben je van harte welkom in onze voor ontvangst, hier kun je op de foto met verschillende vriendjes van Zappelin, maakt de Pieteband er een feestje van en krijg je van een Piet misschien alvast wat lekkers. Na afloop ontvangen alle kinderen ook nog een heerlijke chocoladeletter!

Hier vind je meer informatie.

Mega Sint Show

Promo – De Mega Sint Show 2017 – Party Piet Pablo & Love Piet

Na het grote succes van afgelopen jaar is De Mega Sint Show dit jaar terug in de Nederlandse en Vlaamse theaters met een spetterende nieuwe show! Beleef het feest met Sinterklaas en de razend populaire Youtube-idolen Love Piet, bekend van Pietenliefde, Meisjespiet en Party Piet Pablo, bekend van Zwarte Pieten Stijl en De Pieten Sinterklaas Move.

De Pieten organiseren samen met alle kinderen in de zaal een heuse surpriseparty voor Sinterklaas, alvast voor zijn verjaardag op 6 december. Love Piet regelt een grote taart, Meisjespiet zorgt voor een mooi cadeau en Party Piet Pablo repeteert met de kinderen het surprise-moment. Maar op het laatste moment lijkt alles toch nog in de soep te lopen. Meneer van Driel heeft niet zoveel zin in dit feestje…
Samen met de kinderen wordt het een groot spektakel in het theater, ook voor de allerkleinsten en de ouders! Alle bekende hits komen voorbij. Na afloop vindt er een meet & greet plaats in de foyer voor een mooie foto en een handtekening*. Vervolgens gaan de kinderen met een schorre stem voldaan naar huis.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Sinterklaas huis
Author Rating
51star1star1star1star1star

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.

Latest posts by Linda (see all)

Volgende
Vorige

Comment ( 1 )

 • We hebben sinds 24 jaar de slaapkamer van Piet en sinds 9 jaar het centraal Pietenburo aan de Markt in Veghel
  In het oude gemeentehuis hebben we 7 onderdelen.
  Dit jaar als thema Pietenschool
  Schilderklas.
  Fotolijsten.
  Kluis verlanglijstjes.
  Dakloopleerklad.
  Voorleespiet oosters.
  Knuffel muziek blokken.
  Winkel Piet snoepzak en bak.
  Hoofdkantoor Pieten
  Tot slot snoepzakje.
  Open woensdag en zaterdagmiddag
  Donderdag en vrijdag voor groepen.
  Entree 50 cent per persoon
  Open vanaf woensdag na de intocht van Nederland of na de intocht van Veghel op zondag.

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top