Als de Sinterklaastijd is aangebroken is het altijd fijn om een filmpje te kijken om in de stemming te komen. In de bioscoop of gewoon thuis vanaf de bank. Voorheen stonden er altijd op Netflix fijne films, dit jaar zijn ze verwijderd. Zogenaamd vanwege het verlopen van de contracten, maar het lijkt iets teveel toeval met de hele pietendiscussie. Op Videoland zijn ze nog wel te zien, en een aantal vind je ook terug op YouTube. En anders op dvd.

Lees ook: Netflix kijktips van series en films voor baby’s, peuters, kleuters en kinderen

De Pepernoten Club

In ‘De Pepernoten Club’ is te zien hoe Vlogpiet en Prankpiet hun best doen om Pakjesavond te redden. Ze zijn namelijk door een grap van Prankpiet per ongeluk de verlanglijstjes van alle kinderen in Nederland kwijtgeraakt. Liedjes, spelletjes en tekeningen worden ingezet om de verlanglijstjes terug te vinden.

Bang om het aan Sinterklaas (Bartho Braat) te vertellen, besluiten de Pieten het op te lossen door de hulp van hun creatieve YouTube-vrienden en de kijkers thuis in te schakelen. Zo helpt Bibi door tips te geven voor het beste verlanglijstje ooit, geeft Djamila (MeisjeDjamila) de Pieten zangles en helpt Dante (Clonny Games) met het bedenken van de leukste Sinterklaasspellen. Lukt het ze samen Sinterklaas en de kinderen in Nederland een onvergetelijke Pakjesavond te bezorgen?

De cast bestaat onder anderen uit Lisa Michels (finaliste K3 zoekt K3), Nellie Benner (SpangaS), Nick Golterman (De Film van Dylan Haegens), Thomas Cox en Yasmin Karssing (Renesse).

Vanaf 17 november zijn er iedere zaterdag nieuwe afleveringen te zien bij Videoland. Bovendien wordt bij Telekids vanaf maandag 19 november elke doordeweekse dag een nieuwe aflevering uitgezonden om 07.00, 12.05 en 15.50 uur. Daarnaast verschijnt al vanaf 7 november op het YouTube-kanaal GLITCH tweemaal per week extra content rondom de serie. Dit zal onder andere bestaan uit Do It Yourself-video’s, muziekvideo’s en challenges.

Sinterklaas en de Vlucht door de Lucht

De verwende Floor krijgt alles wat zij aan haar vader vraagt. Wanneer zij aan haar vader een zwembad vol chocolademunten wilt. Kan niemand haar vader hiermee helpen. De vader besluit Sinterklaas te ontvoeren en de Pieten eten proberen 1 miljoen chocolademunten bij elkaar te krijgen. Gemaakt met de personages bekend van de Club van Sinterklaas.

In de cast; Wilbert Gieske, Beryl van Praag, Tim de Zwart, Anouk de Pater, Frans de Wit, Job Bovelander, Piet van der Pas, Wim Schluter, Any Dale’s Mentor.

Meer informatie vind je hier.

Party Piet Pablo

De stoomboot is onderweg naar Nederland en Vlaanderen met aan boord Sinterklaas, alle pieten, bergen pepernoten en niet te vergeten de duizenden cadeaus voor alle kinderen. Meisjespiet is volop bezig met het inpakken van de laatste pakjes. Love Piet en Party Piet Pablo repeteren hun nieuwe hits voor de live concerten en Sinterklaas doet zijn een middagdutje. Kortom, het lijkt erop dat alles dit jaar vlekkeloos gaat verlopen. Niet wetende dat meneer van Driel al jaren geen cadeau krijgt en zich op een plannetje beraadt. De reden daarvan wordt in deze film al snel duidelijk… Wanneer je je niet gedraagt is de kans aanwezig dat je overgeslagen wordt. Eenmaal in het land beginnen Sinterklaas, Party Piet Pablo, Love Piet, Meisjespiet en alle andere Pieten in de nacht met het vullen van schoentjes en het brengen van cadeaus. Meneer van Driel besluit ze te achtervolgen, om vervolgens de cadeaus te stelen voordat de kinderen wakker worden. Hij blijkt geen rekening gehouden te hebben met alle obstakels die hij tegenkomt, zoals deuren die op slot zitten, alarmsystemen en grote enge honden die in de huiskamers slapen. Hoe doet Sinterklaas dat dan?

Meneer van Driel besluit om zich te verkleden als Party Piet Pablo, en op het moment dat de kinderen wakker worden netjes aan te kloppen om te vertellen dat het verkeerde cadeautje gebracht is. Hij belooft een nieuw cadeau te brengen. Ook alle bekende YouTubers en meneer Kaasgaaf & mevrouw Suikerspin zijn het slachtoffer van deze daad geworden. Wanneer er geen nieuwe cadeaus gebracht worden besluiten ze met Sinterklaas te gaan bellen om te vertellen wat “Party Piet Pablo” heeft gedaan. Wanneer Pablo de schuld krijgt wordt hij erg verdrietig, en doet hij er alles aan om zijn onschuld te bewijzen. Gelukkig gelooft zijn grote liefde Love Piet hem. Zij helpt Party Piet Pablo op welke manier ze maar kan.

Het bewijs aanleveren blijkt nog niet zo gemakkelijk te zijn. Op hete daad betrappen is lastig en bewijs verzamelen is lastig. Toch moet er een oplossing zijn. Party Piet Pablo en Love Piet besluiten om de boef met videobeelden te betrappen. Of dat goed komt, en of meneer van Driel zijn excuses aan Sinterklaas, de populaire YouTube-Pieten en aan de kinderen aan zal bieden zie je in deze sensationele Sinterklaasfilm!

Deze film is uitsluitend te zien in de Kinepolis bioscoop. Meer informatie vind je hier.

Sinterklaas en het geheim van het grote boek

Sinterklaas en het Geheim van Het Grote Boek is een Nederlandse jeugdfilm uit 2008, geregisseerd door Martijn van Nellestijn van SRSP Films met in de hoofdrollen Pamela Teves, Erik-Jan Slot, Frederik de Groot, Hetty Heyting. De film is een vervolg op Sinterklaas en het Uur van de Waarheid.

Terwijl Tante Til (Hetty Heyting uit de Familie Knots) haar intrek neemt in het Kasteel van Sinterklaas (Robert-Jan Wik) is deze bezig om het examen af te leggen voor zijn internationale dakbewijs. Als hij tijdens dit examen een ongeluk krijgt komt hij in het ziekenhuis terecht. Onder invloed van pillen van Dr. Ferdinand (Carel Struycken) kondigt Sinterklaas op een persconferentie aan te stoppen en draagt hij zijn functie over aan de gemene Dr. Brein (Pamela Teves). Hij geeft haar het grote boek waarmee ze alles in handen heeft om de functie van Sinterklaas over te nemen. Dr. Brein neemt haar intrek in het kasteel van Sinterklaas en stuurt alle Pieten weg. Met hulp van inspecteur Jankers (Frederik de Groot) wordt duidelijk wie de mysterieuze arts is die Sinterklaas behandelt. Als blijkt dat de arts de vader van Dr. Brein is en deze Sinterklaas onder hypnose heeft gebracht om zijn functie af te staan.

Lees ook: Bellen met Sinterklaas app

Sinterklaas en de verdwenen Pakjesboot

Sinterklaas en de Verdwenen Pakjesboot is een Nederlandse jeugdfilm uit 2009, geregisseerd door Martijn van Nellestijn. De film is een vervolg op Sinterklaas en het Geheim van het Grote Boek.

Als Sinterklaas (Wim Rijken) en Diego (Harold Verwoert) door toedoen van de boeven Joris (Martijn van Nellestijn) en Boris (Richard de Ruijter) op een ochtend in de haven van Spanje aankomen, blijkt de Pakjesboot 12 verdwenen te zijn. Een race tegen de klok begint om de boot terug te vinden. Als blijkt dat de Pieten een dag eerder naar Nederl