Als de Sinterklaastijd is aangebroken is het altijd fijn om een filmpje te kijken om in de stemming te komen. In de bioscoop of gewoon thuis vanaf de bank. Voorheen stonden er altijd op Netflix fijne films, dit jaar zijn ze verwijderd. Zogenaamd vanwege het verlopen van de contracten, maar het lijkt iets teveel toeval met de hele pietendiscussie. Op Videoland zijn ze nog wel te zien, en een aantal vind je ook terug op YouTube. En anders op dvd.

Lees ook: Netflix kijktips van series en films voor baby’s, peuters, kleuters en kinderen

De Pepernoten Club

In ‘De Pepernoten Club’ is te zien hoe Vlogpiet en Prankpiet hun best doen om Pakjesavond te redden. Ze zijn namelijk door een grap van Prankpiet per ongeluk de verlanglijstjes van alle kinderen in Nederland kwijtgeraakt. Liedjes, spelletjes en tekeningen worden ingezet om de verlanglijstjes terug te vinden.

Bang om het aan Sinterklaas (Bartho Braat) te vertellen, besluiten de Pieten het op te lossen door de hulp van hun creatieve YouTube-vrienden en de kijkers thuis in te schakelen. Zo helpt Bibi door tips te geven voor het beste verlanglijstje ooit, geeft Djamila (MeisjeDjamila) de Pieten zangles en helpt Dante (Clonny Games) met het bedenken van de leukste Sinterklaasspellen. Lukt het ze samen Sinterklaas en de kinderen in Nederland een onvergetelijke Pakjesavond te bezorgen?

De cast bestaat onder anderen uit Lisa Michels (finaliste K3 zoekt K3), Nellie Benner (SpangaS), Nick Golterman (De Film van Dylan Haegens), Thomas Cox en Yasmin Karssing (Renesse).

Vanaf 17 november zijn er iedere zaterdag nieuwe afleveringen te zien bij Videoland. Bovendien wordt bij Telekids vanaf maandag 19 november elke doordeweekse dag een nieuwe aflevering uitgezonden om 07.00, 12.05 en 15.50 uur. Daarnaast verschijnt al vanaf 7 november op het YouTube-kanaal GLITCH tweemaal per week extra content rondom de serie. Dit zal onder andere bestaan uit Do It Yourself-video’s, muziekvideo’s en challenges.

Sinterklaas en de Vlucht door de Lucht

De verwende Floor krijgt alles wat zij aan haar vader vraagt. Wanneer zij aan haar vader een zwembad vol chocolademunten wilt. Kan niemand haar vader hiermee helpen. De vader besluit Sinterklaas te ontvoeren en de Pieten eten proberen 1 miljoen chocolademunten bij elkaar te krijgen. Gemaakt met de personages bekend van de Club van Sinterklaas.

In de cast; Wilbert Gieske, Beryl van Praag, Tim de Zwart, Anouk de Pater, Frans de Wit, Job Bovelander, Piet van der Pas, Wim Schluter, Any Dale’s Mentor.

Meer informatie vind je hier.

Party Piet Pablo

De stoomboot is onderweg naar Nederland en Vlaanderen met aan boord Sinterklaas, alle pieten, bergen pepernoten en niet te vergeten de duizenden cadeaus voor alle kinderen. Meisjespiet is volop bezig met het inpakken van de laatste pakjes. Love Piet en Party Piet Pablo repeteren hun nieuwe hits voor de live concerten en Sinterklaas doet zijn een middagdutje. Kortom, het lijkt erop dat alles dit jaar vlekkeloos gaat verlopen. Niet wetende dat meneer van Driel al jaren geen cadeau krijgt en zich op een plannetje beraadt. De reden daarvan wordt in deze film al snel duidelijk… Wanneer je je niet gedraagt is de kans aanwezig dat je overgeslagen wordt. Eenmaal in het land beginnen Sinterklaas, Party Piet Pablo, Love Piet, Meisjespiet en alle andere Pieten in de nacht met het vullen van schoentjes en het brengen van cadeaus. Meneer van Driel besluit ze te achtervolgen, om vervolgens de cadeaus te stelen voordat de kinderen wakker worden. Hij blijkt geen rekening gehouden te hebben met alle obstakels die hij tegenkomt, zoals deuren die op slot zitten, alarmsystemen en grote enge honden die in de huiskamers slapen. Hoe doet Sinterklaas dat dan?

Meneer van Driel besluit om zich te verkleden als Party Piet Pablo, en op het moment dat de kinderen wakker worden netjes aan te kloppen om te vertellen dat het verkeerde cadeautje gebracht is. Hij belooft een nieuw cadeau te brengen. Ook alle bekende YouTubers en meneer Kaasgaaf & mevrouw Suikerspin zijn het slachtoffer van deze daad geworden. Wanneer er geen nieuwe cadeaus gebracht worden besluiten ze met Sinterklaas te gaan bellen om te vertellen wat “Party Piet Pablo” heeft gedaan. Wanneer Pablo de schuld krijgt wordt hij erg verdrietig, en doet hij er alles aan om zijn onschuld te bewijzen. Gelukkig gelooft zijn grote liefde Love Piet hem. Zij helpt Party Piet Pablo op welke manier ze maar kan.

Het bewijs aanleveren blijkt nog niet zo gemakkelijk te zijn. Op hete daad betrappen is lastig en bewijs verzamelen is lastig. Toch moet er een oplossing zijn. Party Piet Pablo en Love Piet besluiten om de boef met videobeelden te betrappen. Of dat goed komt, en of meneer van Driel zijn excuses aan Sinterklaas, de populaire YouTube-Pieten en aan de kinderen aan zal bieden zie je in deze sensationele Sinterklaasfilm!

Deze film is uitsluitend te zien in de Kinepolis bioscoop. Meer informatie vind je hier.

Sinterklaas en het geheim van het grote boek

Sinterklaas en het Geheim van Het Grote Boek is een Nederlandse jeugdfilm uit 2008, geregisseerd door Martijn van Nellestijn van SRSP Films met in de hoofdrollen Pamela Teves, Erik-Jan Slot, Frederik de Groot, Hetty Heyting. De film is een vervolg op Sinterklaas en het Uur van de Waarheid.

Terwijl Tante Til (Hetty Heyting uit de Familie Knots) haar intrek neemt in het Kasteel van Sinterklaas (Robert-Jan Wik) is deze bezig om het examen af te leggen voor zijn internationale dakbewijs. Als hij tijdens dit examen een ongeluk krijgt komt hij in het ziekenhuis terecht. Onder invloed van pillen van Dr. Ferdinand (Carel Struycken) kondigt Sinterklaas op een persconferentie aan te stoppen en draagt hij zijn functie over aan de gemene Dr. Brein (Pamela Teves). Hij geeft haar het grote boek waarmee ze alles in handen heeft om de functie van Sinterklaas over te nemen. Dr. Brein neemt haar intrek in het kasteel van Sinterklaas en stuurt alle Pieten weg. Met hulp van inspecteur Jankers (Frederik de Groot) wordt duidelijk wie de mysterieuze arts is die Sinterklaas behandelt. Als blijkt dat de arts de vader van Dr. Brein is en deze Sinterklaas onder hypnose heeft gebracht om zijn functie af te staan.

Lees ook: Bellen met Sinterklaas app

Sinterklaas en de verdwenen Pakjesboot

Sinterklaas en de Verdwenen Pakjesboot is een Nederlandse jeugdfilm uit 2009, geregisseerd door Martijn van Nellestijn. De film is een vervolg op Sinterklaas en het Geheim van het Grote Boek.

Als Sinterklaas (Wim Rijken) en Diego (Harold Verwoert) door toedoen van de boeven Joris (Martijn van Nellestijn) en Boris (Richard de Ruijter) op een ochtend in de haven van Spanje aankomen, blijkt de Pakjesboot 12 verdwenen te zijn. Een race tegen de klok begint om de boot terug te vinden. Als blijkt dat de Pieten een dag eerder naar Nederland zijn gegaan met het idee dat Sinterklaas aan boord is, beginnen de problemen steeds groter te worden. Helemaal als twee kinderen, Chris (Christian Nieuwenhuizen) en Nathalie (Lisa Lumeij), zich aan boord verstopt hebben en zo meevaren naar Nederland. Voor het geval de Sint niet tijdig aanwezig is wordt een nepsint (Pierre Kartner) voor de intocht in gereedheid gebracht.

Lees ook: De leukste Sinterklaasuitjes naar Sinterklaashuizen, musea en feesten

Sinterklaas en het pakjesmysterie

Sinterklaas en het Pakjesmysterie is een Nederlandse film uit 2010, geregisseerd door Martijn van Nellestijn. De film is een vervolg op Sinterklaas en de Verdwenen Pakjesboot en Sinterklaas en het Geheim van het Grote Boek.

Elk jaar levert het weer logistieke problemen op om alle pakjes in december per boot van Spanje naar Nederland te krijgen. Daarom heeft Sinterklaas (Wim Rijken) een oplossing bedacht: een geheime pakjesopslag in Nederland. Sinterklaas komt ‘s zomers per Pakjes-Boeing alvast naar Nederland, om de stand van zaken hiervan te controleren. De kapitein van de pakjesboot (Frans Bauer) treedt op als piloot, al is hij niet erg ervaren in het besturen van een vliegtuig. Wegens brandstofgebrek komt het vliegtuig in moeilijkheden. Incognito gaat de Sint de opslag inspecteren. Daar treft hij de Pieten aan die belast waren met het opslaan en de bewaking, maar er zijn geen pakjes. Ze hebben namelijk instructies ontvangen dat de opslag niet doorging. Deze blijken echter niet van de Sint afkomstig. Ook is de intocht geannuleerd, de betreffende burgemeester is boos hierover, maar ook dit is buiten de Sint om gebeurd.

Tante Til (Hetty Heyting) valt in voor de politiecommissaris (Johnny Kraaijkamp jr.), die overspannen is, en gaat samen met Agent de Bok (Erik-Jan Slot) en Inspecteur Jankers (Frederik de Groot) de zaak onderzoeken. Verdacht worden Dr. Brein (Pamela Teves), Joris (Martijn van Nellestijn) en Boris (Richard de Ruijter). Ook Gerard Joling komt nog even voorbij.

Sinterklaas en het raadsel van 5 december

Sinterklaas en het Raadsel van 5 December is een Nederlandse jeugdfilm uit 2011, geregisseerd door Martijn van Nellestijn. Na de avonturen van 2008, 2009 en 2010 lopen de Pieten op tegen een nieuw, en modern, probleem.

De meeste schoorstenen zijn verdwenen en veel huizen zijn tegenwoordig beveiligd met een alarm. De arme Pieten worden steeds door de politie achterna gezeten als ze proberen de cadeautjes te bezorgen bij de kinderen. Eén-voor-één belanden ze in de gevangenis.

Wanneer Sinterklaas (Wim Rijken) druk bezig is om het probleem van de Pieten op te lossen, wordt hij ontvoerd door de gemene Dr. Brein (Pamela Teves) en haar handlangers Joris en Boris. Ondertussen proberen Pieta (Martine van Os) en Mevrouw Dakjes (Inge Ipenburg) een stel Pietjes het Pietenvak bij te brengen. Daar worden ze ook nog lastig gevallen door Michiel, die voor de schoolkrant een interview met Sinterklaas wil hebben.

Trippel Trappel Dierensinterklaas

In deze avontuurlijke en ontroerende familiefilm willen de huisdieren ook Sinterklaas vieren. Waarom krijgen zij eigenlijk geen cadeaus op Pakjesavond, zij zijn toch ook altijd braaf? Onder leiding van de stoere Fretje maken ze hun eigen verlanglijstjes. En omdat het al bijna Pakjesavond is, brengt Fretje samen met zijn vrienden de komische Takkie en de verlegen Kari, de lijstjes zelf naar Sinterklaas. Het wordt een spannende tocht langs grote en kleine gevaren. Eenmaal op de boot aangekomen lijkt hun plan zelfs bijna te mislukken door de hebberige en manipulatieve Rat. De dieren stellen alles in het werk om met hulp van Sinterklaas terug te komen met cadeaus en zo eindelijk een keer Dierensinterklaas te kunnen vieren…

Sinterklaasjournaal; de meezing moevie

Het Sinterklaasjournaal: De Meezing Moevie is een Nederlandse muzikale Sinterklaasfilm uit 2009 en is gebaseerd op het televisieprogramma Het Sinterklaasjournaal. Met Bram van der Vlugt als Sinterklaas en Erik van Muiswinkel als Hoofdpiet en Diewertje Blok als presentatrice en Jeroen Kramer als verslaggever. Met rollen voor Viggo Waas, Peter Heerschop en Dries Roelvink.

De avonturen van de enige echte Sinterklaas en natuurlijk de Hoofdpiet, Welles Piet, Rare Piet, Paardenpiet, Pietje Precies en alle andere bekende Pieten. Met behulp van het publiek, weet Dieuwertje Blok contact te leggen met de stoomboot, terwijl deze nog op volle zee vaart vanuit Spanje. Een vaste kijker van het Sinterklaasjournaal wil graag van de Hoofdpiet weten hoe…

Sint & Diego: De magische bron van Myra

Sint & Diego: De Magische Bron van Myra is een Nederlandse jeugdfilm uit 2012 geregisseerd door Adel Adelson en geproduceerd door Evert van de Grift en Mustapha Boudellah met in de hoofdrollen Harold Verwoert, Bas Keijzer, Jeffrey Erens, Sandy Kandau en Karim El Guennouni.

Hoe de Zwarte Pieten hun kunstjes en capriolen kunnen uithalen, is één van de geheime krachten van het Grote Boek van Sinterklaas. Maar als die kracht opraakt, verliezen ook de Pieten hun magische krachten en dan is het onmogelijk om op 5 december Pakjesavond te houden! Om dat te voorkomen, stuurt de Sint zijn trouwe Piet Diego met zijn Elite Pieten op avontuur. Een heel groot avontuur, want de enige plek waar ze de kracht kunnen herstellen is bij de magische bron van Myra, de geboorteplaats van Sint Nicolaas!

Sint

Sint is een Nederlandse horrorfilm uit 2010 onder regie van Dick Maas. Het verhaal is een fictieve horrorvariant op de geschiedenis achter Sinterklaas. Met onder ander Huub Stapel, Egbert Jan Weeber, Madelief Blanken en Jaap Spijkers.

St. Niklas is een corrupte, in ongenade gevallen bisschop die in de vijftiende eeuw plunderend, brandstichtend en kinderen ontvoerend door de straten trekt. Wanneer hij eraan komt, roepen de dorpsmensen hun families naar binnen en barricaderen ze hun huizen. Niklas’ knechten trappen de gesloten deuren niettemin in en klimmen ook via de schoorstenen naar binnen. Nadat Niklas in 1492 weer nietsontziend toeslaat, slaan de dorpelingen terug. Zodra Niklas en zijn trawanten zich in hun boot bevinden, steekt de woedende menigte die in brand. De bisschop en zijn handlangers komen om in de vlammen.

In het jaar 2010 zijn er nog maar weinig mensen op de hoogte van de echte geschiedenis van Sinterklaas. Tijdens het traditionele jaarlijkse kinderfeest vereert heel Nederland deze bisschop en zijn “zwarte Pieten” juist als kindervrienden. De hoogste machthebbers in het land willen dit graag zo houden. Wat zij ook uit alle macht geheim houden, is dat Niklas in elk jaar waarin 5 december samenvalt met een volle maan uit de dood herrijst om zich met zijn bende te wreken voor hun verbranding.

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Ze houdt van reizen, kwalitatief speelgoed en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Summary
Review Date
Reviewed Item
Sinterklaas films en series; De leukste korte & lange films voor peuters en kleuters op netflix of tv / dvd
Author Rating
51star1star1star1star1star