Dit jaar alweer de tweede Sinterklaas voor onze dochter. Onze zoon werd ook precies op tijd geboren om Sinterklaas dit jaar voor het eerst mee te krijgen.

Nationale intocht

Op het einde van de zwangerschap stelde mijn broertje voor om onze dochter mee te nemen naar Groningen. Aangezien ze dan op tijd zouden moeten vertrekken mocht ze de avond daarvoor al blijven logeren. En dat hebben ze (broer & vriendin) geweten; best bijzonder hoor een dreumes in een studentenhuis. En dan de hele nacht opblijven, uiteindelijk hebben ze haar maar voor de tv gezet… De volgende dat waren zij dus helemaal moe, maar zat onze dochter vol energie. Ze had het prima naar haar zin en werd moe en voldaan thuis afgeleverd.

Lokale intocht

Een week later, onze zoon was net een paar dagen oud nam manlief haar mee naar de intocht in de stad. Om samen naar de bootjes te kijken.

Schoentje zetten

2013-11-17 11.38.48 (640x427)

Met nog geen anderhalf jaar had ze na de tweede keer ook al het principe van schoentje zetten door. Na het ontbijt liep ze snel naar de achterdeur om daar haar schoenen te checken. Ze mocht van ons na de intocht en dan één of twee keer per week haar schoentje zetten. Soms kwam ze hier dus voor niets. Wat wij er in deden; een handje pepernoten, een potje, haarspeldjes en een Sinterklaas en Piet van Little People. Kleine cadeautjes dus.

Sinterklaas op het werk

Ook dit jaar kwam Sinterklaas weer op het werk van manlief. Dit keer kwam er iemand voor een workshop pietencakepops. Hier was onze dochter echt nog te klein voor, maar de marsepein smaakte prima. In plaats daarvan speelde ze lekker in een hoekje met een paar baby’s. En onze baby? Die zat veilig bij mij in de draagzak. Manlief natuurlijk helemaal trots showen en heel veel respect gekregen dat ik binnen een week na de bevalling zo’n onderneming durfde aan te gaan. Eenmaal thuis was ik ook wel weer op…

5 december

Op 5 december kwam ons nichtje spelen, last minute werden er voor haar dus ook nog een paar cadeautjes gekocht.  Met de hele familie zouden we sinterkerst vieren, toch werd het een minigezinsfeestje met mijn zus en oma en opa en de kinderen. Gelukkig konden er nog wat chocoladerepen gekocht worden en cadeautjes van zolder gehaald worden zodat iedereen van iets voorzien was.

Sinterkerst

DSC07764 (640x426)

En tot slot nog sinterkerst met de familie, waarbij ze hun cadeau van oma en opa kregen. Mijn zus en ik hadden een budget gekregen om iets uit te zoeken. Voor mijn kinderen had ik dit samengevoegd voor een houten keukentje. Iets waar ze nog lang veel plezier van kunnen hebben.

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.