Toen ik deze opdracht zag staan in het rijtje met opdrachten voor de mamachallenge had ik er gelijk zin in. Een tien euro outfit; dat zou ik wel ‘eventjes’ doen. Niet dus. Na een paar pogingen kwam ik iedere keer met lege handen thuis. Tot afgelopen zaterdag. Eigenlijk moest ik alleen naar de stad om luiers te halen, en aangezien daar om de hoek een waterspeeltuin was vond ik dat een mooie combo. Thuis alvast een sunsuit aangedaan, zodat ze goed voorbereid op pad konden gaan. En tja, bij de kruidvat zit ook een wibra. En als je er toch even bent… Nu het zo warm is vond ik dat onze dochter wel wat meer van die fleurige fladderende jurkjes verdiende. Helaas is die missie niet echt geslaagd; in haar maat hadden ze nauwelijks jurkjes. Met de uitverkoop werd het me qua budget wel een stuk makkelijker gemaakt om outfits te shoppen. Het moeilijkste is dan om de kleding ook nog in de juiste maat te vinden… Of dat gelukt is zien jullie in een echte shoplog.

Ja, je leest het goed, speciaal voor deze challenge heb ik een filmpje opgenomen om te laten zien wat ik heb gekocht. Het laten zien wat ik heb gekocht is iets nieuws op dit blog. En als ik dan toch buiten mijn comfort zone aan het treden ben. Dan doen we het maar gelijk goed. Gelukkig mocht ik van mijn ouders een camera lenen. Twee dagen later had ik daadwerkelijk ook de tijd en rust om een filmpje op te nemen. In een kleine tien minuten neem ik jullie mee langs de aankopen. Inclusief zogenaamde outfitfoto’s van onze mini modelletjes. Dit omdat het eigenlijk iets teveel is om hier zo te delen. Zowel voor de mamachallenge, als de overige aankopen. Op sommige momenten praat ik erg snel, dus jullie zijn gewaarschuwd. Ik ben heel benieuwd wat jullie er van vinden, eerlijk opbouwende feedback is van harte welkom. Geen idee of ik het nog een keer ga doen, maar dan kan ik dit mooi meenemen. Om eerlijk te zijn kijk ik zelf eigenlijk nooit naar filmpjes, sla ze altijd over. Dus waarom zou ik het zelf doen? Ok, ik moe toegeven dat ik in de ‘voorbereiding’ er wel een paar heb gezien. En er zitten echt wel leuke tussen die ik misschien wat vaker moet gaan kijken.

Ik hoop dat jullie het filmpje een beetje leuk vonden, soms ging het misschien erg snel. Ik vond het in ieder geval wel leuk om te maken. Alleen jammer dat de eerste pogingen met onze eigen camera zijn mislukt (vanwege autofocus) en daarna met de videocamera. Dit is ook gewoon de eerste en enige volledige opname. Dus misschien hier en daar erg onduidelijk, maar wel gewoon hoe ik ben. Het bewerken vind ik nog wel het leukste, zelfs als het veel tijd kost. En je de volgende ochtend er achter komt dat het mis is gegaan met opslaan en je dus helemaal opnieuw kan beginnen… Gelukkig had ik een reserve dagje ingepland.

Over het algemeen koop ik de kleding voor onze kinderen vaak via een kledingbeurs of via marktplaats. Zoals jullie regelmatig kunnen zien op de foto’s van onder andere instagram doen wij niet moeilijk over het vies worden en mogen ze er van alles mee doen. Daarom vind ik het ook, nu, nog zonde om daar veel geld aan uit te geven. Kleding moet bovendien vooral gewoon lekker zitten en mooi blijven in de was. Daarom dat ik vaak toch voor de tweedehands (merk)kleding ga. Ik zoek vooral graag op Villa Happ, Noppies, Bakkaboe en Baby Barb.

Waar kopen jullie de kleding voor jullie kinderen?