Vanochtend deelde ik een uitgebreid artikel met tips voor het vinden van tweedehands kleding. Niet alleen vanwege financiële redenen is het aantrekkelijk om dit te doen. Ook voor het recyclen van de kleding door ze een tweede leven te geven ben je goed bezig. De laatste tijd heb ik me vooral bezig gehouden met de aanschaf van winterkleding; winterjassen voor onze zoon en broeken, truitjes en jurken voor onze dochter. Regelmatig komen er shoplogs voorbij, normaal heb ik het hier niet zo op. Voor de gelegenheid leek het me echter wel leuk om te laten zien welke schatten ik de afgelopen week heb gevonden.

Lees ook: Goedkope en betaalbare (merk) kinderkleding kopen? 8 tips om je slag te slaan

Jongenskleding maat 74 / 80

Vanochtend gaf ik al aan dat onze zoon wat betreft truitjes en broekjes redelijk voorzien is. Het pakket dat ik voor zijn geboorte kocht voorziet erg goed in de behoefte en de maatvoering en seizoenen loopt vrijwel gelijk. Er zijn dus maar weinig kledingstukken die ik hier bij heb hoeven te halen.

Wat wel nodig was waren winterjassen. Met deze twee winterjassen kan hij wel even vooruit. De beige is maat 74 en koste 5,50 het wat donkere jack maat 80/86 volgens de maatvoering. De beige jas is echter groter dus dat komt vast wel goed. Voor 1,50 kon ik die natuurlijk niet laten liggen. Volgens het kaartje was het een meisjesjas, en er zat inderdaad een lintje met hangertje bij de applicatie. Die heb ik er vanaf gehaald en vind hem zo veel stoerder voor een jongen. Voor de zekerheid ook een regen / winterpak gekocht. Die van vorig jaar is hetzelfde maatje maar gaat hij vrees ik echt niet meer passen. En om hem nou het paarse pak van destijds aan te laten trekken van zijn zus…

Het setje van muts en shawl van Stoer! was 3 euro. Misschien verhoudingsgewijs aan de wat dure kant maar vond hem zo stoer dat ik het niet kon laten liggen. Toen ik 17 was ben ik in Canada geweest en heb daar nog altijd mooie herinneringen aan.

S

Deze losse kledingstukken kon ik niet laten liggen. Ik heb me al een tijdje voorgenomen om te gaan flocken, maar kwam het toen op andere blogs tegen en heb de materialen nog steeds niet in huis. Met deze basic longsleeves van de hema hoef ik alleen nog maar op zoek naar de flockfolie. Iemand tips? Verder nog een longsleeve met pull-over; hij heeft meer van dat soort setjes. Ik hou wel van dat casual chick voor jongens. En tot slot nog een spijkerbroekje met leuke details. In totaal was ik 4,75 kwijt.

S

Met dit driedelig pakje van giletje en bijpassende broek en een wit effen rompertje met kraag van de H&M ben ik gelijk klaar voor de feestdagen. Ik vind dit zo lief en gelijk ook zo stoer. Mijn eigen kleine vent. Zelfs aan de revers is gedacht. En voor iets dat hij hooguit een of twee keer aan zal hebben is 6 euro een hele schappelijke prijs toch?

Lees ook: Kinderkleding; Overzicht van 18 leuke en (minder) bekende merken

Meisjeskleding maat 86 / 92

S

Van de kledingbeurs kwam ik terug met deze 2 rokken, jurkje, maillot en broek voor in totaal 4,75. Nog geen euro per stuk dus. Oma kwam met een gebloemde maillot aanzetten en voor 0,20 kon ik die niet laten liggen, niet op de foto. De rokjes en jurkjes kwam ik eigenlijk voor, broeken heeft ze nu genoeg. Deze vond ik wel winterproof en modern.

De inhoud van dit pakket waren maar liefst 15 broeken, 11 longsleeves, 3 wintertruien en een gilletje in 1 pakket voor 21,95 inclusief verzendkosten via marktplaats. In eerste instantie ging het alleen om zeven broeken, voornamelijk spijkerbroeken, waarvan de foto ontbreekt. Later kreeg ik een mailtje of ik hier ook nog interesse in had. De truitjes zijn erg vrolijk en extra broeken kan onze dochter altijd gebruiken. Een pakket waar ik erg blij mee was verrast, de helft van de kleding kwam van Hema. Maar de andere helft waren merken zoals Dirkje, Name-It, Bakkaboe, Mexx, Villa Happ, Lief! Lifestyle en Esprit. Dat zie je niet vaak voor deze prijs. De foto’s zijn gemaakt door de verkoopster, ik had ze namelijk al in de wasmachine zitten.

S

Zoals ik vanochtend al schreef kijk ik of er bij de beschrijving merken staan genoemd. Dit setje van een Jottum rokje met twee  Barbara Farber  longsleeves voor 10 euro inclusief verzendkosten kon ik natuurlijk niet aan me voorbij laten gaan op marktplaats. Persoonlijk vind ik de combinatie van rokje en truitjes niet zo heel denderend, voornamelijk omdat ze vrij breed uitlopen en ik ze dan niet mooi vind staan op een rok. Heb de truitjes dus gecombineerd met een broek en een ander shirtje met het rokje gecombineerd.

S

Dit waren twee losse kledingstukken, daar ben je verhoudingsgewijs meer voor kwijt vanwege de verzendkosten dus doe ik niet vaak. Ik kwam uit op dit tule jurkje met leuk detail, leuk straks als haar broertje jarig is of voor december. En een gebreid jurkje, deze stonden haar vorig jaar heel erg lief en ik ben er nu al helemaal weg van. Allebei voor 3,56 inclusief verzendkosten via marktplaats

Speelgoed

Natuurlijk kon ik het niet laten om op de kinderkleding- en speelgoedbeurs ook wat speelgoed mee te nemen. Ik heb me erg goed weten in te houden omdat we heel veel al in huis hebben. Wat er in huis kwam?

S

Prinsessen en auto’s gaan heel goed samen toch? De prinsessenset die ze op deze foto aanheeft bestaat uit een rokje en hoesje voor 0,25 kon ik natuurlijk niet laten liggen voor onze dochter. Het zat nog dicht verpakt in plastic. Kwaliteit is niet denderend, maar bij verkleedkleding hindert dat niet. Onze dochter voelt zich er een prinses in. Zeker in combinatie met deze bruidsdiadeem voor 1 euro.

De autoracebaan; peuter is hier helemaal fan van en speelt bij oma graag met de knikkerbaan. Deze zag ik staan voor 1 euro inclusief drie autootjes en een finish bordje.

S

Een muziektafel; er wordt hier in huis graag muziek gemaakt. Deze tafel is ideaal voor onze zoon om zittend mee te spelen. Ook de andere baby’s kunnen er heerlijk hun gang mee gaan. Het stokje ontbrak, maar had ik nog liggen van een xylofoon. 1,50 Was daarom ook geen probleem.

Niet op de foto; de koekjestrommel van Fisher Price. Deze had ik toen onze dochter nog een baby was al op het verlanglijstje staan, maar uiteindelijk toch gekozen voor de houten versie. Nu ik hem voor 2,50 zag staan kon ik hem niet laten liggen.

Zoals je ziet heb ik me hier verder keurig ingehouden.

Wat vonden jullie van deze shoplog?