Over twee weken is het zo ver; het eerste kinderfeestje van onze dochter die dan vijf wordt. Nu is het ook voor mij het eerste kinderfeestje en wil ik het dus graag goed doen. Niet zozeer dat het Pinterest perfect wordt, maar wel dat er zo min mogelijk aan het toeval overgelaten wordt en het zo makkelijk mogelijk voor mezelf te houden. Als ik nog iets ben vergeten kan ik daar altijd nog achteraan Nu heb ik een deel van het feestje uitbesteed, het is namelijk een prinsessenfeestje en waar kan je dat beter vieren dan in een kasteel? De kinderen komen echter direct mee uit school en worden voor etenstijd opgehaald dus zit er wat speling voor en na. Dus moest er geshopt worden; in prinsessen- & rozethema. En natuurlijk wilde ik niet teveel geld uitgeven voor iets wat een keer gebruikt wordt dus heb ik het zoveel mogelijk budget proof gehouden. In totaal was ik een kleine 30 euro kwijt.

Lees ook: Shoplog: Action, Big Bazar, C&A & Kruidvat

Eten & drinken

De boodschappen zelf komen natuurlijk nog. Maar om de tafel te dekken ben ik alvast gaan shoppen. Nu met het schrijven bedacht ik me echter dat ik geen tafelkleden heb gezien, dus daar moet ik nog even naar kijken. En anders trek ik er gewoon één uit de kast. Om de tafel te vullen heb ik drie roze etagères. We hebben ze nog wel ergens, maar die heb ik ooit uitgeleend en volgens mij niet terug gekregen. Deze roze voor 50 cent kon ik natuurlijk niet laten liggen. Het zijn ook kleintjes dus liggen ze snel vol met lekkernijen ;-) Ideaal voor een lunch in high tea vorm met lekkere en gezonde snacks en drankjes. Als dat niet princessproof is ;-)

Bij de so low kocht ik voor 2,79 ook een 10-tal gouden borden. Dit zijn vrij grote borden, die gebruikt kunnen worden als schalen of als bordjes om van te eten. Bij de Action kocht ik voor 0,39 cent ook 6 bordjes met roze hartjes. Ze hebben ook bordjes met Disney Princess maar die waren veel duurder en het idee is om er een prinsessenfeestje van te maken en geen Disney Princessfeest. Daarom ook bewust andere prinsessenuitnodigingen uitgekozen. Van diezelfde print heb ik ook bekers om te drinken en bakjes. Servetten heb ik niet gehaald, daarvan hebben we in de kast nog een hele verzameling waar vast iets geschikts tussen zit. Bij de so low kocht ik vervolgens ook zilverkleurige gebaksvorkjes en lepeltjes. Ik nam ook bamboeprikkers mee om daar spiesjes van te maken. Die daarna ook lekker makkelijk in de prullenbak kunnen zodat we geen afwas hebben. Roze rietjes mogen natuurlijk ook niet ontbreken, deze kocht ik bij de Action. Maar later hadden ze bij de So Low ook heel vrolijke rietjes met decoratie.

Op een taart horen ook kaarsjes, ik heb roze kaarsjes gehaald voor op cupcakes en een vijf voor op de taart. Ik denk alleen dat ik de taart bewaar voor haar verjaardag.

Decoratie

Bij een verjaardag horen natuurlijk slingers. Bij de So low hadden ze leuke slingers in metallic of prinsessenprint waar ik nog even over heb getwijfeld. Nu heb ik heel lui de slingers van mijn verjaardag gewoon laten hangen. Dat zijn gekleurde driehoekige slingers en een roze witte harmonicaslinger. Aan de muur achter de tafel hangt nu een wit groene tasselslinger. Die haal ik weg en vervang ik door een wit, roze gouden die ze op haar kamer heeft hangen. Bij de Hemarkt vond ik voor 50 cent ook een verpakking met een aantal grote kroontjes die je op de muur kan plakken. Volgens mij heb je dan een heel prinsesserige uitstraling. Natuurlijk horen er ook ballonnen bij. Bij de Action kocht ik twee verpakkingen met 10 metallic ballonnen met onder andere zilver, goud en roze.

Bij prinsessen horen natuurlijk kroontjes; volgens mij bij de so low kocht ik een roze kroontje met led lichten voor 3,79 waarop staat happy birthday. Als je je dan nog niet jarig voelt ;-) Om de prinsessensfeer compleet te maken heb ik op de uitnodiging vermeld dat de jongedames hun prinsessenjurk mee mogen nemen ;-)

Creatief & ‘Goodiebag’

De meeste meisjes vinden knutselen heel leuk, en na afloop wil ik ze graag iets meegeven naar huis. Daarom had ik bedacht dat we zelf wel iets van goodiebags konden versieren. Ik had online ergens gouden kartonnen doosjes gezien en vond dat een heel leuk idee. Heel goedkoop is dat echter niet, tenzij je ieniemienie doosjes koopt met meer stuks in een verpakking, maar dan is de kans groot dat het na afloop gelijk weggegooid wordt. Na lang zoeken heb ik uiteindelijk bij de Xenos doosjes van bamboe gekocht. Het kleinste formaat was 0,99 cent per doosje, dat vond ik nog kunnen maar het was wel erg klein. Daarom toch voor 50 cent meer een veel ruimer doosje gekozen waar ook echt iets in kan.

Om de doosjes te versieren had ik bij de Action al een verpakking met stiften gehaald voor 33 cent, en meteen twee zodat ze niet veel op elkaar hoeven te wachten, wat diamantjes en patroontjes in verschillende kleuren om mee te versieren en verschillende kleuren strikjes. Dee stickervellen en strikjes waren rond de 0,69 cent. Voor de vulling heb ik nog aardig wat tissue paper liggen wat we er in kunnen doen en dan gaat er een armband en ketting in kleur naar keuze (roze, wit, zilver, parelmoer of blauw) in. Deze waren juist weer heel goedkoop; per set van drie armbanden en drie kettingen waren ze nu 50 cent bij de Hemarkt. Ik had er dus drie mee naar de kassa, maar kreeg daar te horen dat er 1 plus 1 gratis was. Dus heb nu 12 armbanden en 12 kettingen voor 1 euro! Daarnaast had ik eerder al kleine bellenblazen gekocht bij de Action. Dus vind dat wel leuke combi.

Handig; boodschappenlijstje

Moet jij boodschappen doen voor een verjaardagsfeestje? Ik heb even een handig overzicht gemaakt met wat je nodig kan hebben;

 • Ballonnen
 • Slingers
 • Verjaardagskroon / hoedjes
 • Papieren / plastic borden
 • Papieren / plastic bekers
 • Plastic bestek (mesjes, vorken, lepels, gebaksvorken)
 • Rietjes
 • Servetjes
 • Serveerschaal
 • Tafelkleed
 • Kaarsjes / cijferkaars
 • Goodiebags (doosjes / zakjes)
 • Goodies
 • Knutselprojectje
 • Stickers
 • Stiften

Nu is de vraag natuurlijk; ben ik nog wat vergeten?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.
mamaliefde@gmail.com'