Vandaag weer een nieuwe shoplog; eentje met vooral heel veel boeken. Namelijk de buit van het Boekenfestijn in Ahoy Rotterdam. Eén keer per jaar hebben mijn beste vriendin en ik de traditie om hier heen te gaan. Het eerste jaar gaf ik een hoop geld uit. Het tweede jaar iets minder en het derde nog minder. Voor dit jaar heb ik mezelf een uitdaging gegeven. Namelijk; wat kan je op het Boekenfestijn kopen voor vijftig euro. Gelukkig viel het heel erg mee. Dit jaar was het namelijk vrij klein opgezet; vorig jaar waren het twee hallen. Dus zaten er minder boeken bij die ik moest ‘hebben’. Verder merk je toch wel de invloed van budgetketens. Iets wat op de varia-afdeling eerst nog heel goedkoop lijkt, haal je nu voor nog veel minder bij de Action. Plus het voordeel dat je daar altijd naar toe kan en niet op hoeft te wachten. Voorlopig is dit de laatste shoplog van de spontane serie. Tenzij jullie graag willen lezen over welke onderdelen er allemaal gebruikt zijn bij de jaarlijkse APK-keuring ;-)

Eric Carle – Hallo, rode vos

Shoplog boekenfestijn Ahoy Rotterdam - mamaliefde

Ieder jaar probeer ik toch wel een paar ‘duurdere’ boeken uit te zoeken. Prentenboeken die mooi blijven en de kinderen misschien wel ooit aan hun kinderen doorgeven. Vorig jaar was het erg lastig kiezen. Dit jaar werd het dit boek Hallo rode vos van Eric Carle, je weet wel de illustrator van Rupsje Nooitgenoeg, eigenlijk de enige. Duur in dit geval betekent 5,50; terwijl je er via een webshop al snel 19.95 voor kwijt bent. Het bijzondere aan dit boek is de verwijzing naar de uitvinding van Goethe; namelijk de complementaire kleuren. Wist je dat als je tien seconden naar de ene afbeelding kijkt en vervolgens naar een witte pagina er daar na drie seconden de afbeelding in complementaire kleuren verschijnt.

Shoplog boekenfestijn Ahoy Rotterdam - goethe complementaire kleuren test - mamaliefde

Zelf testen; kijk dan maar eens naar deze gele vlinder; om precies te zijn de zwarte stip in het midden. Tel tot tien. Vervolgens kijk je naar de zwarte stip in het midden van de witte pagina (dat is dus geen vlek) en telt tot drie. Welke kleur heeft de vlinder volgens jou?

Kinderboeken

Shoplog boekenfestijn Ahoy Rotterdam - mamaliefde

Ze hebben er kartonnen boekjes in alle soorten en maten. Nu hebben we al een aardige voorraad in huis. Waardoor ik dit jaar zeer kritisch ben geweest. De enige kartonnen boekjes voor baby boy die ik in overweging nam zijn een boekje met wiebeloogjes. Dat vond ik wel grappig en had ik nog nooit gezien; en dit boekje over De mooiste vis van de zee voor 2,50. Gelukkig direct een succes. Voor peuter nam ik een lijfboek mee met spiegeltjes en flapjes. Dat vind ze helemaal super. Zo zit er een plaatje in van een kindje op de wc, en als je het flapje opendoet zie je dat hij aan het poepen is. Dat vind ze dus reuze interessant. Tot slot nog een enorm zoekplatenboek in sprookjesthema. De zoekboeken doen het altijd erg goed hier in huis, en dan helemaal in dit sprookjesthema. Langs de randen staan voorwerpen en personen die de kinderen kunnen opzoeken en aanwijzen.

Informatieve boeken

Shoplog boekenfestijn Ahoy Rotterdam - mamaliefde

Voorlopig zijn ze er nog te jong voor, maar ik kon deze drie boeken niet laten liggen. Eentje over fotograferen voor kinderen. Hier kon ik zowaar uit kiezen. Er was een soortgelijk boek met softcover, een euro goedkoper, maar met veel meer tekst en inhoudelijker. Dit boek voor 3,99 zag er ‘degelijk’ uit en met de duidelijke illustraties, heldere opdrachten en korte toelichtingen sneller geschikt voor kinderen om te gaan oefenen met fotografie. Het boek van Junior Masterchef voor 1,99 met recepten om als ze straks wat ouder is samen te gaan maken. En tot slot een engelstalig boek voor manlief met allerlei ideeën en patronen om zelf nog meer kostuums te maken.

Sticker- en doeboeken

Shoplog boekenfestijn Ahoy Rotterdam - mamaliefde

Laatst deelde ik al dat onze peuter helemaal fan is van stickerboeken. Die vind je hier in alle vormen, maten, thema’s en prijsklasses. Ik had dus al snel een mandje vol. Maar ben toch selectief geweest. Wat er daadwerkelijk ook mee naar huis ging? Dit boek mijn eerste Paasfeest met stickers en opdrachten voor 1,50. Leuk straks om rond de Pasen mee aan de slag te gaan. Een kleurboek voor maskers voor 0,99. De gaatjes zitten hier al in, dat scheelt dus knippen. Het leek me wel grappig om daar een slinger van te maken. En tot slot een dik speel- en doeboek. Hier heb ik nog even over getwijfeld, want heel veel doe-dingen vind je ook terug op pinterest. In dit boek vind je echter heel veel printables en kan je kind direct aan de slag. Dan liever een dik boek met heel veel inspiratie dan allerlei kleine.

In totaal dus 10 boeken voor een gemiddelde van 3 euro per stuk! Dat is niet veel.

Varia

Naast boeken verkopen ze ieder jaar meer in de categorie varia. Van een complete tafel met cupcakevormpjes en placemats. Tot een aantal lange rijen met knutselspullen zoals crêpepapier in alle kleuren van de regenboog voor 0,60. Hetgeen ik vorig jaar al ruim heb ingeslagen dus dit jaar beperkt heb. Speelgoed en nog veel meer.

Nu mis ik nog de enorme placemats (1,25 per stuk) op de foto en kan ik de doos met sierlijke letterstempels (1,75) helaas nergens meer vinden. Die ligt vast verstopt bij mijn bril die ik al een paar maanden kwijt ben. Wel op de foto is een enorme rol van 2 meter schoolbordfolie voor 4,50. Een enorm vergrootglas voor 1,25. Handig voor straks in de zomer om mee naar insecten te kijken. Net zoals de waterballonnen voor 1,25. Inclusief handige tuit om aan je kraan te draaien. Voor de kamer van onze zoon heb ik stoere piratenstickers (1,50) meegenomen. En klemmetjes (0,89) om mee te gaan knutselen. Tot slot een zak met 100 elastiekjes voor peuter. Deze hoeveelheid kom je niet veel meer tegen voor 1,25 en een set met grotere elastiekjes voor mezelf voor 1,50.

Shoplog boekenfestijn Ahoy Rotterdam; schoolbordkrijtfolie - mamaliefde

De schoolbordkrijtfolie moest natuurlijk meteen getest worden. Even overwoog ik dit op het raam te plakken, maar daar is het buiten wel echt heel erg koud voor. Daarom was een Lack-tafeltje van de Ikea de pineut. Het was even friemelen. Helaas bleven er een aantal luchtbellen onder zitten die met het uitstrijken kapot zijn gegaan. Voor peuter hindert dat niets; die begon vrolijk met kleuren. En ging verder op de salontafel ;-) Leg dan maar eens uit dat het een wel mag en het ander niet.

Kopen jullie graag nieuwe boeken?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.