Misschien heb je hem al voorbij zien komen, maar ik blijf hem ontzettend gaaf vinden. Met scheerschuim spelen vinden de kinderen altijd heel erg leuk om te doen, en op deze manier maak je er een heel leuke Sinterklaasactiviteit van. Al kan het ook prima als Kerstactiviteit met de Kerstman. Ik heb dit gedaan met onze zoon en hij vond het echt helemaal geweldig. Daarom dat we het nog een paar keer herhaald hebben.

Lees verder: Overzicht met materialen en voorbeelden van sensopatisch spel en materialen.
Lees ook: Sensory bin; De leukste ideeën en thema’s om bijvoorbeeld de zandtafel mee te vullen 
Lees ook: De leukste Sinterklaasknutsels

Voordat je begint, ga je op internet op zoek naar een mooie Sinterklaas, bij voorkeur een kleurplaat van alleen het gezicht dat je bewerkt. Je haalt de baard weg en kleurt eventueel de mijter en het gezicht in. Vanwege copyright zal ik die van mij niet delen. Daarna is het even printen en lamineren. Mocht je geen lamineerapparaat hebben, kun je hem ook prima een beetje uitknippen en op een bord leggen dat je inwikkelt met huishoudfolie. Op die manier blijft het gezicht zichtbaar maar kan het papier niet (snel) nat worden. Het voordeel van lamineren is dat je het later nog een keer kan gebruiken.

Voor de zekerheid trok ik een verfschort aan, ik ken onze peuter langer dan vandaag en hij is een echte meester in het maken van een kliederboel. Dan haal je er een bus scheerschuim bij waar je lekker mee gaat spuiten. Helaas was deze fles al aardig vloeibaar en kwam er weinig schuim uit. De ‘opstelling’ stond al helemaal klaar dus veel zin om een nieuwe fles te halen had ik even niet. Gelukkig maakte het zoonlief niets uit, hij vond het geweldig. Lekker met zijn handjes een beetje woelen in het schuim en het vel, plus de halve tafel lekker onderkliederen.

Een alternatief voor de iets oudere kinderen is het gebruik maken van witte verf. Met behulp van een wc-rolletje, kun je hier ook mee laten stempelen. Deze kun je als het droog is, ook ophangen. Zoonlief vond dit in ieder geval erg grappig en gebruikte het platgedrukte wcrolletje als soort van kwast om de scheerschuim nog beter uit te spreiden. Hij had de grootste pret en gelukkig bleef alles op tafel en kon ik dat na afloop eenvoudig met een billendoekje (multifunctioneel) wegvegen. Alleen de geur bleef als herinnering achter.

Mocht je scheerschuim nu helemaal niets vinden, of bang zijn dat je kind het in zijn mond stopt (wat onze zoon zeker een paar keer heeft geprobeerd, want aan tafel = eten) kun je ook een bus slagroom gebruiken. Dat kan alleen wel iets meer gaan plakken.

Latest posts by Linda (see all)