“Mama wast wel” is een van de meest gebruikte uitspraken hier in huis. En terecht, kinderen horen vies te mogen worden tijdens het spelen. Lekker kind zijn zonder rekening te hoeven houden met of hun kleding niet vies wordt. Geen familie Helderder (Pluk van de Petteflet) hier in huis dus! Een van mijn favoriete soorten spel is messy play. Niet zozeer vanwege het vies worden, maar vooral vanwege het onbegrensde spel waarbij de fantasie de vrije loop gelaten kan worden. In het kader van de Valentijn heb ik een zoete, rode messy play voorbereid. 

Lees verder: Overzicht met materialen en voorbeelden van sensopatisch spel en materialen.

Valentine Sensory Play with gelatine and sweets - Mamaliefde.nl

Gelatine maken

Sensopatisch spel Valentijn gelatine - mamaliefde

  • Gelatineblaadjes laten weken in een kom koud water.
  • Vervolgens voorzichtig uitknijpen en toevoegen aan warm niet kokend water met rood kleurstof (mijn voorraad kleurstof heb ik echter uitgeleend, dus bij gebrek daaraan bleek rode limonade ook te werken).
  • De gelatine daarna in een vorm laten afkoelen met wat extra’s. Ik heb twee versies gemaakt; eentje met witte druiven en een met marshmallows en een schuimhartje.
  • Minimaal 2 uur laten afkoelen in de koelkast.

Playtime!

Sensopatisch spel Valentijn gelatine - mamaliefde

Sensopatisch spel Valentijn gelatine - mamaliefde

Sensopatisch spel Valentijn gelatine - mamaliefde

Hoe gaan jullie om met spelen en vies worden?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.
mamaliefde@gmail.com'