Buiten is het momenteel erg koud. En kan het soms ook glad zijn. Dan kan het leuk zijn om binnen ook met ijs en water te spelen. Schatgraven wel te verstaan. Tijdens het ontdooien van de vriezer kwam ik nog een bak ijs tegen, deze had ik er van de zomer ingelegd. Het zat helemaal onder het ijs bedolven en dus ‘vergeten’. Tussendoor wel een keer ontdooid, maar om de een of andere reden toch weer terug gelegd in de vriezer. De ruimte in de vriezer had ik echter hard nodig voor de maandelijkse boodschappen.  Even heb ik er over getwijfeld om het in bad te gooien. Scheelt gedoe met water en opruimen. Dat leek me toch echter minder veilig, is toch een groot brok ijs. In plaats daarvan vulde ik een flesje met warm water en gaf ik haar een klein busje met zout. 

Lees verder: Overzicht met materialen en voorbeelden van sensopatisch spel en materialen.
Lees ook: Sensory bin; De leukste ideeën en thema’s om bijvoorbeeld de zandtafel mee te vullen 

Benodigdheden

  • Plastic pak (geschikt voor in de vriezer)
  • Klein speelgoed, bijvoorbeeld Schleich dieren
  • Flesje (warm) water
  • Zout
  • Eventueel hamer of ander gereedschap

Lees ook: Sensopatisch spel voor baby’s; 10 activiteiten & spelletjes

Spelen

En dan is het zover; lekker spelen en ontdekken. Gewoon lekker vrij aan de gang met warm water en zout. Met het warme water kan je het ijs laten smelten. Datzelfde geldt natuurlijk voor het zout. Door het zout te strooien laat je het ijs weg bijten.

Sensopatisch leren spelen met water, ijs en zout - Mamaliefde

Dat wil niet los

 

Sensopatisch leren spelen met water, ijs en zout - Mamaliefde

Met warm water laten ontdooien

 

Sensopatisch leren spelen met water, ijs en zout - Mamaliefde

Snufje zout erbij

 

Sensopatisch leren spelen met water, ijs en zout - Mamaliefde

Even wachten

 

Sensopatisch leren spelen met water, ijs en zout - Mamaliefde

Victorie!

 

Leuk bijvoorbeeld voor jongens om daarmee hun auto ijsvrij te maken. Of een aantal plastic wegonderdelen. Kunnen ze papa nadoen die de auto ijsvrij moet maken. En ja, heel cliché ik weet het ;-)

Op een gegeven moment ging ik weg en heeft ze er zelf ander gereedschap bij gezocht om het uit te bikken. Manlief heeft het voor de zekerheid ook in een grotere bak gezet toen het water begon te ontdooien. Als je kind lekker aan het spelen is wil dat nog wel eens over de rand lopen. Ze vond het in ieder geval heerlijk om zo aan de slag te gaan en heeft de rest van de dag met de dieren gespeeld. Ze weet nu in ieder geval wat een hamerhaai is ;-)