Natuurlijk kan je deze themaweek ook een sensopatisch spel verwachten. Eentje die natuurlijk in het teken staat van Pasen en eieren. Speciaal voor de kleine kinderen, met eetbare materialen. Na het avondeten heeft ze hier een klein uurtje mee gespeeld, tot het toch echt bedtijd was.

Lees verder: Overzicht met materialen en voorbeelden van sensopatisch spel en materialen.

Eastern sensory play with cornstarch and eggs - Mamaliefde.nl

Benodigdheden

  • Dienblad met opstaande rand
  • Maismeel / gedroogde mais; dit sensopatisch materiaal kan je vaak bij een toko kopen

Pasen; Sensopatisch spelen met eieren - mamaliefde

Het maismeel zelf is ontzettend leuk om mee te kliederen. Onze eigen ‘zandkunstenaar’. Een typisch voorbeeld van ‘messy play‘.

Vervolgens zijn er meerdere huis, tuin en keuken ingrediënten die je kan toevoegen. Dreumes vond het helemaal niet erg om de volgende materialen uit te testen ;-)

Pasen; Sensopatisch spelen met eieren - mamaliefde

  • Mini-eitjes; geen idee waar je ze kan kopen. Deze heb ik daarom verzameld uit de chocolade surprise eieren. Goede smoes toch?
  • Vervolgens had ik kleine minikuikentjes die hier in passen. Dreumes vind het helemaal super om verstoppertje te spelen. De eitjes konden het goed hebben.
  • Op het einde gevuld met wat rijst zodat je schud-eieren krijgt. Dit vond dreumes helemaal het einde. Deze liggen dus nu ook in de la met muziekinstrumenten. Het voordeel van deze eitjes is dat ze net iets te groot zijn om in de mond te stoppen en zelf niet heel makkelijk open gaan. Ik hoef dus niet echt bang te zijn om overal rijst te vinden.

Pasen; Sensopatisch spelen met eieren - mamaliefde

De chocolade eitjes werden zeer gewaardeerd door mevrouw. Let maar eens goed op de mondjes op andere foto’s. En dat met tussendoor schoonmaken… Erg handig dus om deze pas op het einde toe te voegen.

Pasen; Sensopatisch spelen met eieren - mamaliefde

Op deze foto is ze aan het spelen met eitjes van schuim, de chocolade eitjes en de suprise-eieren. Zo heb ik het dienblad ook in eerste instantie aangeboden.

Pasen; sensopatisch spelen met eieren - mamaliefde

Het rooster uit de koelkast waar de eieren op liggen werd door mevrouw omgetoverd tot vormenstoof. Dit spelletje bleef ze eindeloos herhalen. Vooral natuurlijk als de eieren op de grond rollen en mama deze moet oppakken!

Pasen: sensopatisch spelen met eieren - mamaliefde

Tot slot een foto met de verzameling op het einde. Wat op bovenstaande foto’s nog niet te zien was; een geel lint, houten eieren en een houten omelet.

De komende week wordt dus de Goede week genoemd. Meer weten hierover. Of hoe je hier aandacht aan kan besteden met je kind. Download dan nu dit boekje vol inspiratie voor de Goede week.

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.