Er zijn steeds meer ouders die een bewuste keuze maken als het gaat om speelgoed. Naast de vele merken met kleurrijk en elektronisch speelgoed, wordt het aanbod van houten designspeelgoed ook steeds groter. Met name vanuit Scandinavische landen zoals Zweden en Denemarken komt er steeds meer deze kant op. Zoals het schitterende merk Sebra. Naast meubels en interieur zoals het populaire Kili-kinderbed, maar ook bijpassend textiel zoals dekbedden, hebben ze ook een divers aanbod van speelgoed. Zo kan je de kinderkamer inrichten in dezelfde stijl en kleurenthema.

Deens houten speelgoed merk Sebra

Het bedrijf Sebra Interior werd in 2004 opgericht door Mia Dela. Mia werd opgeleid als ontwerper op de school voor design in Kolding in 2001 waarna ze als ontwerper enkele jaren werkte. Toen ze een kamer voor haar zoon Gustav aan het versieren was, vond zij geen kinderkamerspulletjes die naar haar zin waren, noch qua kwaliteit, noch qua design. Dat was het begin van de Sebra kindermeubels en accessoires.

De collectie van Sebra draait volledig om het kind. Daarbij wordt modern design gecombineerd met innovatieve kleuren en oude handwerktechnieken zoals haken en breien. Waardoor ze zich onderscheiden van veel andere merken. Een groot deel van de vrolijke en speelse collectie is gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, wol en katoen. Natuurlijk staat veiligheid en kwaliteit hoog in het vaandel van dit merk.

In het speelgoed van Sebra zijn een aantal thema’s te herkennen. Thema’s die goed aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen zoals ‘op de boerderij’ met allerlei dieren of ‘in de stad’. Het speelgoed is geschikt voor alle leeftijden; van rammelaars voor baby’s tot en met houten puzzels voor peuters en kleuters. Belangrijk bij het speelgoed is dat het de verbeelding en creativiteit aanspreekt van het kind.

Top 10 houten speelgoed van Sebra

Echte musthaves voor kinderen oplopend van leeftijd zijn:

  1. Vilten mobiel; de wolkjes en regendruppels in pastelkleuren die aan deze mobiel hangen zijn allemaal met de hand gemaakt van wol en met draadjes bevestigd aan de mobiel. Hij staat schitterend boven een ledikantje of kinderbed zodat je baby er uren naar kan kijken.
  2. Babygym; voor baby’s is een babygym absoluut onmisbaar. Deze houten babygym is voorzien van acht poppetjes die samen zorgen voor uren speelplezier voor je kindje. Om naar te kijken, of naar te reiken en tegen aan te slaan.
  3. Konijntuimelaar