Afgelopen woensdag mochten we naar een heus kraamfeestje. Niet het gebruikelijke kraamfeestje met beschuit met muisjes, maar eentje met sardientjes! De 2 babypinguïns in Sea Life Scheveningen mochten naar buiten. Om dit te vieren had Sea Life een heel aantal bloggers uitnodigd om een kijkje te komen nemen. Namens MamaLiefde waren wij er ook bij. 

Lees ook: Top 10 leukste dierentuinen van Nederland met kinderen

Sea Life Scheveningen

Sea Life Scheveningen ligt aan de boulevard bij het strand, vlak naast het Kurhaus. Binnen vind je er ruim 45 aquariums met heel veel vissen, zeepaardjes, roggen, zeesterren en al het andere moois dat je onder water kunt vinden. Natuurlijk zijn de 2 beroemdste vissen van dit moment, Nemo en Dory, er ook te vinden. De tunnel waar je onder 180.00 liter water doorloopt, blijft magisch, hier zwemmen de haaien, roggen en een reuze schildpad zo boven je hoofd. Aan het einde van de route sta je weer buiten, maar verlaat je Sea Life nog niet voordat je de 2 schattige otters ziet en natuurlijk de pinguïns. In circa anderhalf uur kun je ze allemaal zien en vind je er alle informatie over de onderwaterwereld.

Naast het zelf rondleiden is er veel aandacht voor interactie met het publiek, jong en oud. Zo staan er her en der medewerkers van Sea Life om meer uitleg te geven over de dieren. Is er een speciale poppenkastvoorstelling van Tyler de zeeschildpad en zijn vrienden. Of de speurtocht waar je mooi drukstempels kunt verdienen als je de vragen goed beantwoord.

Pinguïns voeren

Kraamvisite pinguïns Sealife Scheveningen - Mamaliefde.nl

Voor de pinguïns kwamen we natuurlijk! Om het verblijf verzamelden zich steeds meer mensen en kinderen. Maar ook de pinguïns waren er al helemaal klaar voor en stonden op de uitkijk. Toen de verzorger met zijn emmertje de kuil binnenkwam stormden ze op hem af. Om de beurt kregen de pinguïns hun visjes. Het was ons niet meteen duidelijk waar nu de 2 babypinguïns waren. Gelukkig was er ook een andere verzorger met een microfoon, die ons meer kon vertellen over deze grappige vogels.

De babypinguïns bleken helaas niet meer zo klein en pluizig te zijn en zwommen vrolijk rondjes in de vijver. Ze wegen nu inmiddels 4 kg en is hun verenkleed klaar voor een duik. Hiervoor verbleven ze in een nestbox waar hun ouders Jip & Janneke ze angstvallig bewaakten. Tot nu toe worden ze nog steeds gevoerd door hun vader en moeder en is het wachten totdat ze zelf gaan eten. Ze waren ook nog helemaal niet geïnteresseerd in de man met de visjes en namen nog lekker een duik.

Lees ook: Kraamvisite; de 10 regels waar je je aan hebt te houden.
Lees ook: Zelf geboortefeest organiseren? Handige tips en ideeën voor kraamfeest van uitnodiging tot waar en wanneer? 

Onze ervaring

Kraamvisite pinguïns Sealife Scheveningen - Mamaliefde.nl

We hebben een heerlijke middag gehad in Sea Life Scheveningen. Bij binnenkomst werden we vriendelijk ontvangen en kregen we allemaal een polsbandje. Voor de meiden waren er ook duikbrilmaskers en een duiklogboek. Ze waren al meteen door het dolle heen. Eenmaal echt binnen werd Nemo meteen gespot en vergaapten ze zich aan de roggen in een grotbassin. Na wat aarzeling durfde ze zelfs een anemoon te aaien. We keken naar de poppenkastvoorstelling en ging op zoek naar de duikstations om de vragen van de speurtocht te beantwoorden. Als je het antwoord goed had, kon je een reliëfstempel in je duiklogboek stansen met een pers.

Van al die vissen en wonderlijke waterdieren konden ze geen genoeg krijgen. Na het voeren van de pinguïns kregen we wat te drinken in het restaurant, maar daarna wilden ze nog niet naar de uitgang. We moesten en zouden nog een keer langs alle vissen, de watertunnel met reuzeschildpad, de kwallen, Dory en Nemo.
We hebben dus een topmiddag gehad en kunnen we dit uitje aan iedereen aanraden in de vakantie, op een regenachtige dag of om even de zon te vermijden.

Tip: Als je je kaartjes hier online boekt en de code folder2016 gebruikt, krijg je ook nog eens 25% korting!

Een bezoek aan Sealife Scheveningen is prima te combineren met een bezoek aan het strand en de Pier van Scheveningen, de haven, Kijkduin, Sesamstraat in Kijkduin, het Museon, Omniversum of Madurodam. Sealife vind je trouwens niet alleen in Scheveningen, maar ook in Legoland Denemarken (waarover binnenkort meer) en Oberhausen Duitsland en Engeland.
Lees ook: Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen; de mooiste vuurwerkshows 

Zijn jullie wel eens in Sealife geweest?

Summary
Review Date
Reviewed Item
Sealife Scheveningen
Author Rating
41star1star1star1stargray