Als je een dagje naar Legoland gaat in Centro Oberhausen kan je dat heel goed combineren met een bezoekje aan het Sealife. Ze hebben ook een leuke aanbieding dat je voor slechts een paar euro extra beide bezienswaardigheden kan bezoeken. Sealife in Oberhausen is de grootste van Duitsland. Sealife heeft ook een kleine dependance in Legoland Denemarken, waar ze Lego en de onderwaterwereld mooi met elkaar in verbinding brengen. Ook op de boulevard in Scheveningen vind je een Sealife waar we al een paar keer zijn geweest. De kinderen blijven de onderwaterwereld geweldig vinden en visjes kijken prachtig.

Lees ook: Dierenpark Nordhorn; Dierentuin Duitsland net over de grens

sealife center oberhausen - Mamaliefde.nl

Parkeren & Entree

Parkeren kan net zoals voor Legoland in parkeerplaats 3 of 4. Vanaf daar loop je zo naar Sealife. Op bordjes staat duidelijk aangegeven hoe je moet lopen. Sealife ligt in een soort haventje waarvoor je een klein tunneltje door moet. Toen wij er aan kwamen stond er geen rij en konden we zo doorlopen. Bij de ingang wordt je op de foto gezet met een heel stoere piraat.

sealife center oberhausen - Mamaliefde.nl

Toen we weer naar buiten gingen stond er wel een rij tot aan het bordje waarvan het een half uur wachttijd was. We hadden binnen al gemerkt dat het erg druk werd dus het is wel goed dat ze er dan even een rem op zetten. Je kan dit voorkomen door vooraf online al vip-kaartjes te kopen waarmee je via een andere ingang de rij kan passeren. Bij de kassa krijg je ook een stempelkaart die je op diverse plaatsen kan laten stempelen Aan het einde kan je deze inruilen voor een klein cadeautje.

sealife center oberhausen - Mamaliefde.nl

Diverse thema’s

Sealife is ingedeeld in verschillende ‘werelden’ waarlangs je een soort wereldreis maakt onder water. Het bijzondere aan Sealife vind ik dat ze niet alleen aquaria hebben met vissen maar ook de hele ruimte in een bepaalde stijl aankleden. Zo heb je echt het gevoel dat je in een onderzeeboot bent, of in een druipsteengrot. Op die manier wordt het een klein avontuur en wordt de totaalervaring voor kinderen helemaal compleet. Al hadden die van mij vooral oog voor de visjes en renden ze bij voorkeur van het een naar het ander.

sealife center oberhausen - Mamaliefde.nl

 • Je begint in een ruimte met meerdere displays in het thema van de Rijn, de rivier die je onderweg hierheen hebt overgestoken. Er  is ook een kleine waterval.
 • Vervolgens kom je in de druipsteengrot. Hier zijn geen vissen, maar ligen wel heel veel muntjes in het water. Op het plafond zijn rode lichtjes gemonteerd en als je goed zoekt zie je een poppetje gemaakt van Lego.

sealife center oberhausen - Mamaliefde.nl

 • Daarna heb je de kust en een haven.
 • Wat ik heel bijzonder vond is de ‘zwermring‘ de meeste vissen zwemmen natuurlijk in groepjes. Dit is een rond aquarium, waarbij je via een poort naar binnen en naar buiten kan gaan. De vissen kunnen zo eindeloos blijven rondzwemmen. Dat is best uniek.

sealife center oberhausen - Mamaliefde.nl

 • Heel gaaf was de u-boot. Hierin had je allemaal knopjes. Maar ook een telescoop waarmee je naar de vissen kon kijken. In een rond aquarium zwommen kwallen rond.
 • De zeeroggen hebben een enorm bassin waarin ze zwemmen. Deze vissen mag je niet aaien. Toen wij er waren werd hier ook een presentatie gegeven, deze was in het Duits maar voor ons prima te volgen. Voor de kinderen wat saai want er was alleen maar uitleg en geen visjes voeren ofzo. Dus liepen we snel verder.

sealife center oberhausen - Mamaliefde.nl

 • Je komt daarna door iets wat een piratenschip moet voorstellen met diverse anemonen. Later kwamen we ook nog door een scheepswrak.
 • Onderwatertunnels blijf ik altijd heel bijzonder vinden. Al is het maar het idee dat glas zoveel water kan tegenhouden. Hier spotte dochterlief ook haar zeemeermin als boegbeeld op een scheepswrak. Er zwommen scholen met vissen, maar ook kleine en grote haaien en een reuzenschildpad. Die konden we later ook vanaf een andere hoek zien en veel beter.

sealife center oberhausen - Mamaliefde.nl

 • We brachten ook even een bezoekje aan de tropische Amazone met veel groene planten en tropische vissen.
 • Halverwege ga je met een trap naar boven zodat je ook vanaf boven kan kijken. Er is ook een lift voor als je met de wandelwagen bent.
 • Tegenover de balie waar je de piratenfoto kan kopen die bij de ingang is gemaakt, vind je een aantal kleine bekkens met vissen die je mag aanraken onder begeleiding van personeel.

sealife center oberhausen - Mamaliefde.nl

 • Nieuw sinds 2015 is een vrij laag aquarium waarin je in het midden kan gaan staan. Hier vind je kleine haaien en andere vissen die in ondiep water leven.
 • Uiteindelijk kom je bij de aquaria waar je zeesterren vindt.
 • En tot slot nog een educatieve ruimte die in het teken staat van het milieu.

Kortom je doorleeft diverse biotopen en de vissen die daarin zwemmen. Het ene is nog leuker dan het andere.

sealife center oberhausen - Mamaliefde.nl

Buiten

Halverwege kan je kiezen, of de korte route door de aquaria. Of daaromheen en dan binnendoor langs allerlei educatieve displays. Of de lange rit waarbij je naar buiten gaat naar het Japanse verblijf van de otters. Toen wij er waren vonden ze het iets te koud dus zaten ze allemaal binnen in het verblijf. Daar kan je echter gewoon omheen lopen om te zien hoe ze in het stro aan het dollen zijn. Naast otters hebben ze ook pinguïns in het buitenverblijf. Die hebben we echter niet gezien.

sealife center oberhausen - Mamaliefde.nl

Je eindigt in een shop die uitkomt in het restaurant. Vanaf hier kan je ook naar de laatste ‘attractie’ namelijk een glasbodemboot in het midden van een aquarium zodat je niet alleen voor, en boven je vissen hebt gezien maar ook onder je. Het restaurant heeft een terras binnen, maar bij mooi weer kan je ook buiten zitten.

Meer informatie over openingstijden, entree etc. vind je hier.

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Ze houdt van reizen, kwalitatief speelgoed en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Summary
Review Date
Reviewed Item
Sealife Oberhausen Duitsland met kinderen met Legoland
Author Rating
51star1star1star1star1star