Als je een dagje naar Legoland gaat in Centro Oberhausen kan je dat heel goed combineren met een bezoekje aan het Sealife. Ze hebben ook een leuke aanbieding dat je voor slechts een paar euro extra beide bezienswaardigheden kan bezoeken. Sealife in Oberhausen is de grootste van Duitsland. Sealife heeft ook een kleine dependance in Legoland Denemarken, waar ze Lego en de onderwaterwereld mooi met elkaar in verbinding brengen. Ook op de boulevard in Scheveningen vind je een Sealife waar we al een paar keer zijn geweest. De kinderen blijven de onderwaterwereld geweldig vinden en visjes kijken prachtig.

Lees ook: Dierenpark Nordhorn; Dierentuin Duitsland net over de grens

sealife center oberhausen - Mamaliefde.nl

Parkeren & Entree

Parkeren kan net zoals voor Legoland in parkeerplaats 3 of 4. Vanaf daar loop je zo naar Sealife. Op bordjes staat duidelijk aangegeven hoe je moet lopen. Sealife ligt in een soort haventje waarvoor je een klein tunneltje door moet. Toen wij er aan kwamen stond er geen rij en konden we zo doorlopen. Bij de ingang wordt je op de foto gezet met een heel stoere piraat.

sealife center oberhausen - Mamaliefde.nl

Toen we weer naar buiten gingen stond er wel een rij tot aan het bordje waarvan het een half uur wachttijd was. We hadden binnen al gemerkt dat het erg druk werd dus het is wel goed dat ze er dan even een rem op zetten. Je kan dit voorkomen door vooraf online al vip-kaartjes te kopen waarmee je via een andere ingang de rij kan passeren. Bij de kassa krijg je ook een stempelkaart die je op diverse plaatsen kan laten stempelen Aan het einde kan je deze inruilen voor een klein cadeautje.

sealife center oberhausen - Mamaliefde.nl

Diverse thema’s

Sealife is ingedeeld in verschillende ‘werelden’ waarlangs je een soort wereldreis maakt onder water. Het bijzondere aan Sealife vind ik dat ze niet alleen aquaria hebben met vissen maar ook de hele ruimte in een bepaalde stijl aankleden. Zo heb je echt het gevoel dat je in een onderzeeboot bent, of in een druipsteengrot. Op die manier wordt het een klein avontuur en wordt de totaalervaring voor kinderen helemaal compleet. Al hadden die van mij vooral oog voor de visjes en renden ze bij voorkeur van het een naar het ander.

sealife center oberhausen - Mamaliefde.nl

  • Je begint in een ruimte met meerdere displays in het thema van de Rijn, de rivier die je onderweg hierheen hebt overgestoken. Er  is ook een kleine waterval.
  • Vervolgens kom je in de druipsteengrot. Hier zijn geen vissen, maar ligen wel heel veel muntjes in het water. Op het plafond zijn rode lichtjes gemonteerd en als je goed zoekt zie je een poppetje gemaakt van Lego.

sealife center oberhausen - Mamaliefde.nl

  • Daarna heb je de kust en een haven.
  • Wat ik heel bijzonder vond is de ‘zwermring‘ de meeste vissen zwemmen natuurlijk in groepjes. Dit is een rond aquarium, waarbij je via een poort naar binnen en naar buiten kan gaan. De vissen kunnen zo eindeloos blijven rondzwemmen. Dat is best uniek.

sealife center oberhausen - Mamaliefde.nl

  • Heel gaaf was de u-boot. Hierin had je allemaal knopjes. Maar ook een telescoop waarmee je naar de vissen kon kijken. In een rond aquarium zwommen kwallen rond.
  • De zeeroggen hebben een enorm bassin waarin ze zwemmen. Deze vissen mag je niet aaien. Toen wij er waren werd hier ook een presentatie gegeven, deze was in het Duits maar voor ons prima te volgen. Voor de kinderen wat saai want er was alleen maar uitleg en geen visjes voeren ofzo. Dus liepen we snel verder.