Vaak zijn de meningen over schoonmoeders verdeeld; de een moet het doen met een ‘schoonloeder’ en de ander kan prima door een deur met haar. Iedereen weet wel dat het komende zondag moederdag is. Een dag die in het teken staat van je moeder. Graag wil ik echter ook mijn schoonmoeder in het zonnetje zetten. Het is dat ze het zelf niet fijn vind om op foto’s online te staan, anders had ik een paar mooie foto’s uitgezocht van haar met de kleinkinderen. Daarom heb ik ook lang getwijfeld of ik wel of niet een blogje over haar moest schrijven. Uiteindelijk de knoop doorgehakt, want ze verdiend het. Ik mag zeker niet klagen over mijn schoonmoeder.

Zo kan het voorkomen dat ik een telefoontje krijg, of ik even de tablet kan pakken om haar een level verder te helpen met pet rescue saga. Een spel dat ik een keer bij haar heb gespeeld en toen heb gedownload. Daarna heb ik het spel niet meer gespeeld. Aangezien je echter van drie vrienden een instemming nodig hebt, belt ze zodat ik haar daar mee verder kan helpen.

Ze wonen op Texel, heerlijk is dat. Niet alleen omdat het even weg is, maar ook omdat over het algemeen de bedden opgemaakt zijn (of je daar even mee moet helpen), aan het einde van de dag wordt er voor je gekookt en als je besluit om met zijn tweeën te gaan uit eten vindt ze het helemaal niet erg om op te passen. Als ik dan verhalen hoor van hoe anderen opzien tegen een uurtje door te moeten brengen bij hun schoonouders besef ik dit weer. Want ook uit eigen ervaring weet ik hoe het ook kan zijn. Als je bij je schoonouders er zelfs op moet letten of je je lepeltje van je kopje thee in het kopje of op het bordje legt of op welke stoel je gaat zitten. Laat staan als er kinderen in het spel zijn.

Ze je gewoon accepteert om wie je bent. Natuurlijk heeft ze wel ergens een mening over; zoals over tuinhekken in een tuin die aan het water grenst. Maar dat heeft iedereen toch wel? Ze is gewoon bezorgd over haar kleinkinderen. En doet dit gelukkig ook met mate. Zo wordt er niets van gezegd als je gewoon lekker lui op de bank hangt. De wijntjes worden zelfs voor je ingeschonken!

Ze haar best doet om geen (belangrijk) moment uit het leven van haar kleinkinderen te missen. Zo heeft ze bij het einde van de zwangerschap van onze dochter een paar weken in de buurt in de caravan doorgebracht zodat ze makkelijk langs kon komen. De tweede keer was ik in eerste instantie begin december uitgerekend, en later al een week naar voren geschoven. Maar de dag voordat ze zouden komen (een week voor de uitgerekende datum) vond meneer het welletjes geweest in de buik. Ook bij verjaardagen, doopvieringen en andere momenten is ze van de partij. Trouwens, als ze aan de ‘vaste wal’ is belt ze rustig op om een kopje koffie te komen drinken als ze de kinderen al een tijdje niet meer heeft gezien.

Even lachen

Tot zover het persoonlijke stukje. Nu een aantal schoonmoederfilmpjes waar ik in ieder geval om moest lachen. Voor wie minder positief is over haar schoonmoeder; het kan altijd erger!

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.