Na de zoete Candyland-collectie ontwerpt Nicolette van Dam dit keer een collectie die écht rocky is. Het candy roze kleurtje wordt aangevuld met een knalroze raspberryvariant en de ijsjes maken plaats voor bliksemschichten en elektrische gitaren. Let’s rock, girls! De School Rocks-collectie wordt alweer de vierde in de rij van succesvolle samenwerkingen tussen Shoeby en Nicolette van Dam. 

Shoeby X Nicolette van Dam

“Het is altijd een feestje om met Nicolette samen te werken. Ze weet precies wat de jonge meiden van nu leuk vinden. Dat zie je ook wanneer je haar volgt op Instagram. Het plezier dat ze heeft in het aankleden van haar eigen meiden zie je terug in de collectie”, vertelt Shoeby oprichtster Mieke van Deursen.

School Rocks

De nieuwe collectie is echt even anders dan de andere collecties maar je herkent nog steeds duidelijk het handschrift van Nicolette. “Ik wilde heel graag iets met bliksemschichtjes en het gevoel van tattoos maar nog steeds op een girly manier. Het mag best wat stoerder”, aldus Nicolette. Vanuit dit idee zijn Nicolette en de stylisten van Shoeby gaan tekenen en daaruit is deze coole School Rocks-collectie tot stand gekomen. Nicolette vindt het belangrijk om de collectie op haar eigen meiden door te passen, zodat ze zeker weet dat de items comfortabel en mooi zitten. Zijn de materialen zacht, sluiten de halsjes mooi aan, kloppen de mouwen? Het zijn kleine details maar wel heel belangrijk. Daarnaast kunnen de meiden de collectie goed door dragen. Je kunt het rokje dragen als de zon schijnt, maar je kunt hem ook met een maillot combineren als het wat kouder wordt. En dat geldt eigenlijk voor alle items.

De collectie is zo divers dat het moeilijk is om één item te kiezen. Toch heeft Nicolette wel stiekem een paar favoriete kledingstukken, zoals het zwarte leatherlook jasje waarvan de voering is voorzien van een opdruk met gitaren, hartjes en bliksemschichten. “Zo’n gaaf jack, dat vliegt vast de winkel uit”, aldus Nicolette. Verder zijn de donkergrijze skinny jeans met studs en de lichtroze sweater met daarop in rosé-goud de tekst ‘rock & roll’ favoriet. Bij de lancering bleek dat de gasten dit leren jasje ook heel erg konden waarderen, maar ook het panterjasje scoorde hoge ogen net als het zwarte jeansjurkje.

De collectie is zo ontworpen dat alle items eindeloos met elkaar gecombineerd kunnen worden. Zo draag je de knalroze sweater leuk op het tattoorokje maar ook op de stoere jeans. Leatherlook jas erover en jouw kleine meid is dé fashionista van het schoolplein. Omdat er bij de vorige collecties veel vraag was naar grotere maten is deze collectie verkrijgbaar t/m maat 152. Nu kunnen er nog meer mooie, leuke meiden in de outfits van Nicolette lopen.

Twinning is winning

Het wordt allemaal nog leuker want deze items zijn nu ook verkrijgbaar voor de mama’s: twinning is winning! Als Nicolette aan haar dochters vraagt welk item zij het leukste vinden, is de keuze snel gemaakt. Lola gaat met volle overtuiging voor het tattooprint jurkje en Kiki voor de stoere sweaterdress.

Waar te koop?

Dinsdag 3 september was de feestelijk lancering van de School Rockscollectie in Amsterdam. Daar werd de collectie voor het eerst gepresenteerd. Sinds dat moment is de collectie ook in alle 225 winkels van Shoeby én online verkrijgbaar. De School Rocks-collectie is verkrijgbaar vanaf maat 98/104 tot en met 146/152. Daarnaast zijn de jeans, het leatherlook jasje en de rock & roll sweater ook verkrijgbaar in damesmaten.

Bij zo’n stoere outfit hoort natuurlijk een toffe accessoire. Daarom heeft Nicolette een te gekke tattoolijn ontworpen die van jouw kleine meid een échte rock girl maakt. Deze coole plaktattoos krijgen de meiden cadeau bij aankoop van een set uit de School Rocks-collectie.

Meer informatie vind je hier.