Of je kinderen nu graag naar het vliegveld willen om vliegtuigen te kijken, wat ze vaak al razend interessant vinden, of omdat je zelf moet gaan vliegen. Voor je het weet sta je op Schiphol. In de vakanties is het daar altijd lekker druk en is er van alles te beleven. Of je nu een dagje uit wil of er bent als tussenstop.

Lees ook: Noord-Holland met kinderen wat te doen? Leukste activiteiten, goedkope uitjes, bezienswaardigheden en tips dagje uit
Lees ook: Vliegen met peuters, kleuters en baby’s; tips om je kind voorbereiden op (eerste) keer vliegen tot hoe bezig houden met speelgoed in het vliegtuig.
Lees ook: Tips voor goedkoop parkeren met auto bij een vliegveld zonder stress

Panoramaterras

Op het dak van Schiphol vind je een speciaal terras met zicht op de achterkant van het vliegveld. Oftewel waar zich alle gates bevinden en de vliegtuigen. Je zit vlakbij de luchtverkeerstoren en hebt een goed uitzicht. Ideaal als je iemand wilt gaan uitzwaaien of vliegtuigen wil kijken. Hiervoor moet je echter wel door de drukte van Schiphol. Hier staan ook twee kleine windturbines om stroom op te wekken, de komende jaren wil Schiphol namelijk overstappen op 100% Nederlandse duurzaam opgewekte energie.

Op het terras staat ook een Fokker 100. Deze is toegankelijk gemaakt voor het publiek. Je kan hier naar binnen en kan zien hoe het er in de cockpit aan toegaat. Er is zelfs audio aanwezig om het gevoel compleet te maken. Achterin staan een aantal rijen met stoelen, zodat je een foto kan maken en net kan doen alsof je in het vliegtuig zit ;-) Aan de muren hangen panelen met informatie, waaronder een geschiedenistijdlijn. En als je naar beneden kijkt, kan je zien waar de koffers liggen tijdens de vlucht. Deze worden opgeborgen in het ruim onder de zitplaatsen. Als je niet gaat vliegen is het natuurlijk heel erg leuk om zo toch een vliegtuig van binnen te kunnen zien.